Bella 14669 Manuel utilisateur

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Guide de recettes
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12 x 12 INCH CERAMIC
ELECTRIC SKILLET
POÊLE ÉLECTRIQUE
12" x 12" EN CÉRAMIQUE
SARTÉN ELÉCTRICA
12" x 12" CERÁMICA
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Table of Contents
Important Safeguards .................................................................................................................................. 2
Additional Important Safeguards ...............................................................................................................3
Notes on the Plug .........................................................................................................................................3
Notes on the Cord.........................................................................................................................................3
Plasticizer Warning ....................................................................................................................................... 3
Electric Power................................................................................................................................................3
Getting To Know Your Non-Stick Electric Skillet .....................................................................................4
Temperature Control Probe.........................................................................................................................4
Before Using For The First Time ................................................................................................................5
Operating Instructions ................................................................................................................................. 6
Cooking Methods..........................................................................................................................................7
User Maintenance Instructions ...................................................................................................................7
Care and Cleaning Instructions ..................................................................................................................8
Steps for stain removal and proper care of your Non-Stick coating ....................................................8
Storing Instructions ......................................................................................................................................8
Cooking Temperature Timetable ................................................................................................................ 9
Warranty ......................................................................................................................................................10
Table des matières
Mise en garde importantes ....................................................................................................................... 11
Mise en garde importantes additionnelles ............................................................................................. 12
Remarques sur la che ..............................................................................................................................12
Remarques sur le cordon ..........................................................................................................................12
Avertissement de migration de plastiants ............................................................................................12
Alimentation électrique .............................................................................................................................12
Un coup d’œil à votre poêlon électrique antiadsif ............................................................................13
Sonde de contrôle de température ..........................................................................................................13
Avant la première utilisation .....................................................................................................................14
Mode de fonctionnement ..........................................................................................................................15
Méthodes de cuisson .................................................................................................................................16
Instructions pour l’entretien .....................................................................................................................17
Instructions pour le nettoyage .................................................................................................................17
Étapes à suivre pour le retrait des taches et l’entretiende lasurface adhésive ................................ 17
Instructions pour le rangement ................................................................................................................ 17
Tableau de températures de cuisson .......................................................................................................18
Garantie........................................................................................................................................................19
Índice
Advertencias importantes .........................................................................................................................20
Advertencias importantes adicionales .................................................................................................... 21
Notas sobre el cable ...................................................................................................................................21
Notas sobre el enchufe .............................................................................................................................. 21
Advertencia sobre los plasticantes ........................................................................................................21
Corriente eléctrica ......................................................................................................................................21
Una ojeada a su sarn ectrica antiadherente ..................................................................................... 22
La sonda de control de temperatura........................................................................................................22
Antes de utilizarse por primera vez .........................................................................................................23
Modo de funcionamiento ..........................................................................................................................24
todos de coccn ...................................................................................................................................25
Instrucciones para el mantenimiento ......................................................................................................26
Instrucciones para la limpieza ..................................................................................................................26
Pasos para quitar manchas y cuidar correctamente el revestimiento antiadherente ......................26
Instrucciones para guardar el aparato.....................................................................................................26
Tabla de temperatura de cocción .............................................................................................................27
Garantía........................................................................................................................................................28
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IMPORTANT SAFEGUARDS
When using electrical appliances, basic safety precautions should always be
followed including the following:
1. READ ALL INSTRUCTIONS.
2. Do not touch hot surfaces. Use handles or knobs. Use oven mitts
orpotholders.
3. To protect against electrical shock, do not immerse cord or plugs or
temperature control probe in water or other liquid.
(NOTE: The non-stick skillet pan is immersible.)
4. This appliance is not intended for use by persons (including children) with
reduced physical, sensory or mental capabilities, or lack of experience
and knowledge, unless they have been given supervision or instruction
concerning use of the appliance by a person responsible for their safety.
5. Children should be supervised to ensure that they do not play with
theappliance.
6. Unplug from outlet when not in use and before cleaning. Allow to cool
beforeputting on or taking off parts, and before cleaning the appliance.
7. Do not operate any appliance with a damaged cord or plug or after the
appliance malfunctions, or has been damaged in any manner. Bring it to
a qualied technician for examination, repair or electrical or mechanical
adjustment.
8. The use of accessory attachments not recommended by the appliance
manufacturer may cause injuries.
9. Do not use outdoors.
10. Do not let cord hang over the edge of table or counter, or touch hot surfaces.
11. Do not place on or near a hot gas or electric burner, or in a heated oven.
12. Extreme caution must be used when moving an appliance containing hot oil
or other hot liquids.
13. Always attach temperature control probe to appliance rst, then plug cord
inthe wall outlet. To disconnect, turn temperature control probe to OFF,
thenremove plug from wall outlet.
14. Do not use appliance for other than intended use.
15. This appliance is not intended for deep frying foods.
FOR HOUSEHOLD USE ONLY
SAVE THESE INSTRUCTIONS
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ADDITIONAL IMPORTANT
SAFEGUARDS
CAUTION HOT SURFACES: This appliance generates heat and escaping steam
during use. Proper precautions must be taken to prevent the risk of burns, res,
orother injury to persons or damage to property.
CAUTION: This appliance is hot during operation and retains heat for some time
after turning OFF. Always use oven mitts when handling hot materials and allow
metal parts to cool before cleaning. Do not place anything on top of the appliance
while it is operating or while it is hot.
1. All users of this appliance must read and understand this Owner’s Manual
before operating or cleaning this appliance.
2. The cord to this appliance should be plugged into a 120 V AC electrical
outletonly.
3. If this appliance begins to malfunction during use, immediately unplug the
cord. Then remove the temperature control probe. Do not use or attempt to
repair the malfunctioning appliance.
4. Do not leave this appliance unattended during use.
Notes on the Plug
This appliance has a polarized plug (one blade is wider than the other). To reduce
the risk of electric shock, this plug will t in a polarized outlet only one way. If the
plug does not t fully into the outlet, reverse the plug. If it still does not t, contact
a qualied electrician. Do not modify the plug in any way.
Notes on the Cord
The provided short power-supply cord (or detachable power-supply cord) should
be used to reduce the risk resulting from becoming entangled in or tripping over a
longer cord.
Plasticizer Warning
CAUTION: To prevent Plasticizers from migrating to the nish of the counter
top or table top or other furniture, place NON-PLASTIC coasters or place mats
between the appliance and the nish of the counter top or table top. Failure to
doso may cause the nish to darken; permanent blemishes may occur or stains
can appear.
Electric Power
If the electrical circuit is overloaded with other appliances, your appliance may
not operate properly. It should be operated on a separate electrical circuit from
otherappliances.
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Getting to Know Your Non-Stick Electric Skillet
Product may vary slightly from illustration
Figure 1
Cool Touch Handles
Non-Stick Skillet Pan
Polarized
Plug
Indicator
Light
Tempered Glass Lid
1 Phillips Screw (lid)
1 Plastic Washer (lid)
Lid Knob
Temperature Control
Probe Socket
Temperature
Control Probe
Temperature
Control Dial
Temperature Control Probe
1. The temperature control probe is the nerve center and brain of the Electric Skillet. Treat it carefully.
Dropping or banging it could change its calibration and make the temperature settings inaccurate.
2. Rotate the dial to select the temperature as called for in the recipe.
3. The indicator light on the temperature control probe will illuminate as soon as the dial is rotated.
The light will go out once the selected temperature has been reached.
4. Allow the Electric Skillet to cool before removing the temperature control probe.
5. To clean the temperature control probe, simply wipe down with a soft, damp cloth.
Make sure you dry it thoroughly before using again.
NOTE: The temperature control probe is not submersible.
CAUTION: Use the temperature control probe supplied with this Electric Skillet only.
The use of any other temperature control probe may cause re, electric shock, or injury.
Note: keep illustration
callouts aligned
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Before Using for the First Time
1. Carefully unpack the Electric Skillet and remove all packaging materials.
2. To assemble the tempered glass lid, locate the lid knob packaging.
3. Holding the lid knob on the outside top of the glass lid, align the lid hole with the screw hole.
4. Place the head Phillips screw through the screw hole and the plastic washer on the inside of the lid.
5. Use a large Phillips screw driver to tighten the screw until snug. (See Figure 2.) Do not over tighten.
The glass lid is now ready for use.
6. Before cooking in the Electric Skillet for the rst time, wash the non-stick Skillet in mild dishwashing
soap, wipe and allow to dry.
NOTE: THE SKILLET IS NOT DISHWASHER SAFE.
7. Turn the temperature control to 450˚ F and heat empty Electric Skillet uncovered for approximately
5 minutes. This will ensure the non-stick coating is ready for use. You will notice a slight odor;
thisis normal and should quickly disappear.
8. Turn the temperature control to OFF and allow to cool for 15 minutes.
Figure 2
Lid Knob
Glass Lid
Lid Hole
Plastic Washer
Phillips Screw
Screw Hole
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Operating Instructions
1. Place the Electric Skillet on a level surface such as a countertop or table.
NOTE: Some countertop and table surfaces, such as Corian® and other surfaces, are not designed
to withstand the prolonged heat generated by this Electric Skillet. We recommend placing a hot pad
or trivet under the Electric Skillet beforehand to avoid possible damage to the surface.
2. Be sure the sides and back of the Electric Skillet are at least 4 inches away from any walls, cabinets,
or objects on the counter or table.
3. Turn temperature control probe to the OFF position.
4. Plug the temperature control probe securely into Electric Skillet’s control probe socket.
Plug cord into any standard 120V AC wall outlet.
IMPORTANT: ALWAYS PLUG CORD INTO SKILLET FIRST, THEN INTO WALL OUTLET.
5. Preheat Electric Skillet for approximately 5 minutes before cooking. To preheat, turn
thetemperature control to desired temperature. The indicator light on the temperature control
probe will illuminate as soon as the dial is rotated. The light will go out once the selected
temperature has been reached.
6. Add food and cook according to the recipe. Adjust temperature control dial as necessary.
NOTE: During cooking, the light will go on and off indicating that the Electric Skillet is maintaining
proper temperature.
CAUTION: DO NOT USE COOKING SPRAYS. THEY CAN CAUSE A BUILD-UP ON THE COOKING
PLATES AND MAY AFFECT THE NON-STICK PERFORMANCE OF THE PRODUCT.
7. Liquids such as broth, water, etc. may be added to the Electric Skillet during cooking.
8. When cooking has been completed, turn the temperature control to the OFF position.
The indicator light on the temperature control probe will turn off.
9. Unplug cord from wall outlet. Let the Electric Skillet cool completely.
10. Remove temperature control probe from Electric Skillet.
Follow the Care & Cleaning Instructions described in this Owner’s Manual.
11. CAUTION: ESCAPING STEAM IS HOT! BE CAREFUL WHEN REMOVING OR LIFTING LID. HOT
WATER CONDENSATION MAY BE CREATED ON THE LID, ALWAYS HANDLE WITH CARE.
Figure 3
To prevent personal injury or steam burns
due to hotwatercondensation follow those
instruction:
When removing lid from skillet, always tilt
the lid away whenlifting (See Figure 3.)
When removing lid from skillet, always use
oven mitts orhotpads.
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Cooking Methods
Fry/Sauté
Add oil, shortening, butter or margarine to Electric Skillet and preheat to 350˚ F. The amount of fat used
will vary accordingly to recipe and type or amount of food to be prepared. Pan-fry (or sauté) food rapidly
in the open Electric Skillet using a small quantity of fat.
NOTE: When heating oil, always remove the lid. If oil smokes, immediately turn the temperature control
toOFF and allow to cool.
IMPORTANT: To pan-fry, do not use more than 1 cup of oil. Select a vegetable oil or peanut oil for frying.
Butter and olive oil should only be used to sauté foods on a lower temperature setting.
Pan-Broil
Select a tender (not too thick) cut of beef such as llet mignon or top sirloin steak. Pan-broiling is best
achieved using high heat in an open skillet with no oil. If a recipe calls for it, use only a small amount of oil
or shortening. (Butter must be used with oil to prevent burning.) Preheat to 450˚ F. Place food in the open,
hot Electric Skillet. Brown food, turning often. Remove excess fat as it accumulates.
Braise
Add a small quantity of fat to the Electric Skillet and preheat to 400˚ F. Sear food in hot fat until browned
on all sides. Add specied amount of liquid, cover and turn temperature control dial down to 300˚ F,
justuntil the indicator light goes out (simmer point). Cook as specied in recipe, or until food is tender.
Check during cooking and add more liquid as necessary. DO NOT LET SKILLET BOIL DRY.
Simmer
Add oil, shortening, butter or margarine to Electric Skillet and preheat to desired temperature. If required,
brown food on all sides. Add liquid or make a sauce as directed in recipe. With the temperature control set
to 300˚ F - 350˚ F, bring liquid to a boil. Turn temperature control dial down just until indicator light goes
out. This is the simmer point. Cover. Simmer food for the directed length of time or until food is done.
Check periodically during cooking and add more liquid as necessary. DO NOT LET SKILLET BOIL DRY.
Steam
Place a small amount of water in the bottom of Electric Skillet. Add vegetables or other foods and cover.
Turn temperature control dial to 300˚ F and steam food until done. Check often, adding more water as
necessary. DO NOT LET SKILLET BOIL DRY.
Warming
After cooking is completed set temperature control dial down to WARMING. Turn or stir occasionally.
When serving previously cooked and cooled food, it may be necessary to heat food rst; then turn the
temperature control to WARMING.
USDA Cooking Guidelines
NOTE: The United States Department of Agriculture recommends that meat and poultry be cooked to the
following internal temperatures to be sure any harmful bacteria has been killed. Ground turkey and chicken
should be cooked to an internal temperature of 165˚ F/74˚ C and ground beef, veal, lamb and pork be
cooked to an internal temperature 160˚ F/71˚ C. Whole chicken and turkey should be cooked to an internal
temperature of 180˚ F/82˚ C; 170˚ F/77˚ C for the breast. Goose and duck should be cooked to an internal
temperature of 180˚ F/82˚ C. Fresh beef, veal and lamb, etc., should be cooked to an internal temperature
of at least 145˚ F/63˚ C. Fresh pork should be cooked to an internal temperature of at least 160˚ F/71˚ C.
When re-heating meat and poultry products, they should also be cooked to an internal temperature of
165˚F/74˚C.
User Maintenance Instructions
This appliance requires little maintenance. It contains no user serviceable parts. Do not try to repair it
yourself. Any servicing requiring disassembly other than cleaning must be performed by a qualied
appliance repair technician.
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Care & Cleaning Instructions
CAUTION: Do not immerse the cord, plug or temperature control probe in water or any other liquid.
CAUTION: To avoid accidental burns, allow your Electric Skillet to cool thoroughly before cleaning.
1. When cooking is completed, unplug cord from wall outlet. Allow Electric Skillet to cool.
2. Remove temperature control probe from Electric Skillet.
CAUTION: The probe may become hot after use. Allow to cool before handling.
3. If necessary, wipe temperature control case and probe with a damp, soft cloth. Dry temperature
control probe completely. Set aside.
CAUTION: The temperature control probe is not immersible.
4. The skillet base is NOT dishwasher safe. You can wash it with warm soapy water and rinse it dry
after each use. All parts except the temperature control probe are fully immersible.
NOTE: Only the SKILLET LID is top rack dishwasher safe.
5. To wash by hand, immerse Electric Skillet and glass lid in hot, sudsy water. Clean thoroughly using
a sponge or soft cloth. Rinse in hot water. Dry completely.
6. For stubborn food particles, loosen with a plastic cleaning pad. Avoid hard scouring of the non-stick
nish as this may cause surface scratches. Do not use steel wool, scouring pads, or abrasive
cleaners on any part of the Electric Skillet.
7. For best results and preserve the non-stick coating longer, use nylon, plastic, wooden or rubber
utensils. Never cut food on the cooking surface.
Steps for stain removal and proper care of your Non-Stick coating
1. Identify stained areas on the cooking surface and sprinkle some baking soda on the stains.
2. Moisten the baking soda to get a paste like texture by adding some water.
3. Let the paste stand for a few minutes on the stains (not more than an hour)
4. Rub with a soft damp cloth or lightly scrub with a plastic scouring pad, wipe clean and dry
thoroughly.
NOTE: Do not rub vigorously when using a plastic scouring pad and NEVER use a metal scouring
pad as this may damage the non-stick coating.
5. Repeat the cycle once again if necessary. The performance and non-stick property of the non-stick
coating will not be affected due to stains
Storing Instructions
1. Unplug unit and allow to cool. Never store the Electric Skillet while it is hot or still plugged in.
2. Clean the Electric Skillet thoroughly before storing.
3. To avoid scratching the non-stick surface, rst place a paper towel into the skillet.
Storethetemperature control probe inside the covered Electric Skillet.
4. Store the clean Electric Skillet in its box or in a clean, dry place.
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Cooking Temperature Timetable
FOOD TEMPERATURE (Fº)
APPROXIMATE
COOKING TIME
IN MINUTES
FRYING
Bacon 300º-325º 8-10
Canadian Bacon 275º-30 3-4
Chicken 325º-350º 25-40
Eggs (fried) 250º-275º 3-5
Eggs (scrambled) 250º-275º 3-5
Fish 325º-375º 5-10
French Toast 300º-325º 4-6
Ham 1/2” thick 325º-350º 10-12
Ham 3/4” thick 325º-350º 14-16
Hamburgers 1/2” thick 325º-375º 8-12
Liver 325º-350º 5-10
Minute Steak 375º-40 4-5
Pork Chops 1/2” thick 325º-375º 15-20
Pork Chops 3/4” thick 325º-375º 20-25
Potatoes (cottage fried) 300º-325º 10-12
Link Sausage 300º-325º 20-30
Precooked Sausage 325º-350º 10-12
Grilled Sandwiches 300º-325º 5-10
Beef Steak 1” thick
RARE 350º-40 6-7
MEDIUM 350º-40 10-12
Beef Steak 1 1/2” thick
RARE 350º-400 8-10
MEDIUM 350º-400 18-20
BRAISING AND ROASTING
Browning 325º-40 5-10
Braising* 200º-225º 45-60
Roasting (on rack) 325º-350º 60-90
STEWING
Browning 325º-40 10-15
Stewing* 200º-225º 30-90
CASSEROLE DISHES
Warm-225º 30-60
BAKING
Pancakes 350º-40 2-3
Upside Down Cake 225º-30 25-35
HOLDING TEMPERATURE
(after cooking period) Warm
* Add additional liquid during cooking (if necessary), to obtain desired consistency.
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Limited TWO-YEAR Warranty
SENSIO Inc. hereby warrants that for a period of TWO YEARS from the date
of purchase, this product will be free from mechanical defects in material and
workmanship, and for 90 days in respect to non-mechanical parts. At its sole
discretion, SENSIO Inc. will either repair or replace the product found to be
defective, or issue a refund on the product during the warranty period.
The warranty is only valid for the original retail purchaser from the date of initial
retail purchase and is not transferable. Keep the original sales receipt, as proof
of purchase is required to obtain warranty validation. Retail stores selling this
product do not have the right to alter, modify, or in any way revise the terms and
conditions of the warranty.
EXCLUSIONS:
The warranty does not cover normal wear of parts or damage resulting from
any of the following: negligent use of the product, use of improper voltage or
current, improper routine maintenance, use contrary to the operating instructions,
disassembly, repair, or alteration by anyone other than qualied SENSIO Inc.
personnel. Also, the warranty does not cover Acts of God such as re, oods,
hurricanes, or tornadoes.
SENSIO Inc. shall not be liable for any incidental or consequential damages
caused by the breach of any express or implied warranty. Apart from the extent
prohibited by applicable law, any implied warranty of merchantability or tness
for a particular purpose is limited in time to the duration of the warranty. Some
states, provinces or jurisdictions do not allow the exclusion or limitation of
incidental or consequential damages, or limitations on how long an implied
warranty lasts, and therefore, the above exclusions or limitations may not apply to
you. The warranty covers specic legal rights which may vary by state, province
and/or jurisdiction.
HOW TO OBTAIN WARRANTY SERVICE:
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A Customer Service Representative will attempt to resolve warranty issues
over the phone. If the Customer Service Representative is unable to resolve the
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to SENSIO Inc. Attach a tag to the product that includes: your name, address,
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Also, include a copy of the original sales receipt. Carefully package the tagged
product with the sales receipt, and send it (with shipping and insurance prepaid)
to SENSIO Inc.’s address. SENSIO Inc. shall bear no responsibility or liability for
the returned product while in transit to SENSIO Inc.’s Customer Service Center.
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MISE EN GARDE IMPORTANTES
Lors de l’utilisation d’appareils électroménagers, certaines précautions de base
doivent être prises, notamment:
1. LIRE TOUT LE MODE D’EMPLOI ATTENTIVEMENT.
2. Ne pas toucher à des surfaces chaudes. Utiliser les poignées ou les boutons.
Utiliser des mitaines de four.
3. An de prévenir tout risque de choc électrique, ne pas immerger le cordon,
lache ou la sonde de contrôle de température dans l’eau ou tout autre
liquide. (NOTE: Le poêlon antiadhésif est immersible.)
4. Cet appareil ne doit pas être utilisé par des personnes dont les capacités
physiques, intellectuelles ou sensorielles sont réduites (y compris les enfants)
ou manquant d’expérience ou de connaissances, à moins qu’elles n’aient reçu
la supervision ou les indications nécessaires concernant l’utilisation par une
personne responsable de leur sécurité.
5. Les enfants devraient être surveillés pour s’assurer qu’ils ne jouent pas
avecl’appareil.
6. Débrancher de la prise murale lorsque l’appareil n’est pas utilisé et avant
le nettoyage. Laisser refroidir l’appareil avant d’ajouter ou de retirer des
morceaux et avant de le nettoyer.
7. Ne pas faire fonctionner un appareil électroménager qui a un cordon ou
une che endommagé, après une panne ou si l’appareil a été échappé ou
endommagé de quelque façon. L’apporter à un technicien qualié pour
vérication, réparation ou ajustement mécanique ou électrique.
8. L’utilisation d’accessoires non recommandés par le fabricant peut causer
desblessures.
9. Ne pas utiliser à l’extérieur.
10. Ne jamais laisser pendre le cordon au bord d’une table ou d’un comptoir
ouentrer en contact avec une surface chaude.
11. Ne pas placer sur ou près d’un brûleur au gaz ou électrique ou à l’intérieur
d’un four chaud.
12. Toujours faire preuve de la plus grande prudence en déplaçant un appareil
contenant de l’huile chaude ou quelque autre liquide chaud.
13. Toujours xer la sonde de contrôle de température en premier, puis brancher
la che dans la prise murale. Pour débrancher, mettre la sonde de contrôle
detempérature à la position OFF, puis retirer la che de la prise murale.
14. Ne pas utiliser cet appareil pour un usage autre que celui pour lequel
ilaétéprévu.
15. Cet appareil n’est pas équipé pour frire les aliments.
POUR USAGE DOMESTIQUE
SEULEMENT
CONSERVEZ CE MODE D’EMPLOI
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12
MISE EN GARDE IMPORTANTES
ADDITIONNELLES
ATTENTION, SURFACES CHAUDES : Cet appareil génère de la chaleur et de
la vapeur s’en échappe pendant son utilisation. Des précautions appropriées
doivent être prises an d’éviter les risques de brûlures, d’incendies, de blessures
corporelles ou de dommages matériels.
ATTENTION : Cet appareil est chaud lorsqu’il fonctionne et retient la chaleur
pendant quelque temps après l’avoir éteint. Toujours utiliser des mitaines de four
en manipulant des appareils chauds et laisser refroidir les pièces métalliques
avant de les nettoyer. Ne rien placer sur cet appareil lorsqu’il fonctionne ou
pendant qu’il est encore chaud.
1. Tous les utilisateurs de cet appareil doivent lire et comprendre ce manuel
d’instructions avant de le faire fonctionner ou de le nettoyer.
2. Le cordon devrait être branché seulement dans une prise électrique de
120VCA.
3. Si cet appareil devait mal fonctionner pendant son utilisation, débrancher
lecordon immédiatement. Ne jamais tenter de réparer un appareil défaillant.
4. Ne pas laisser cet appareil sans surveillance pendant l’utilisation.
Note sur la che
Cet appareil est doté d’une che polarisée, c’est-à-dire qu’une lame est plus
large que l’autre. An de réduire les risques de choc électrique, cette che
n’entre que dans une prise murale polarisée. Si la che de l’appareil n’entre pas
complètement, retournez-la. Si elle n’entre toujours pas, contacter un électricien
qualié. Ne jamais modier la che de quelque façon que ce soit.
Note sur le cordon
Le cordon court (ou le cordon détachable) inclus avec l’appareil devrait être utilisé
an de prévenir tout risque d’enchevêtrement ou de trébuchement sur un plus
long cordon.
Avertissement de migration de plastants
MISE EN GARDE : An d’éviter la migration de plastiants vers le ni de
comptoirs, de tables ou de tout autre meuble, placer des sous-plats faits de
matière non plastique ou des napperons entre l’appareil et la surface du comptoir
ou de la table. Si cette consigne n’est pas respectée, le ni du comptoir ou de
la table noircira et s’ensuivront des ternissures permanentes ou des taches
indélébiles.
Alimentation Électrique
Si le circuit électrique est surchargé parce qu’il doit alimenter d’autres appareils
en plus du nouvel appareil, ce dernier ne fonctionnera pas correctement. Il est
conseillé de faire fonctionner l’appareil sur un circuit électrique distinct.
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Un coup d’œil à votre poêlon électrique antiadhésif
Le produit peut varier légèrement de ce qui est illustré.
Figure 1
Poignées isolantes
Poêlon antiadhésif
Prise
polarisée
Voyant
indicateur
Couvercle de
verre trempé
1 Vis Phillips (couvercle)
1 Rondelle de plastique
(couvercle)
Poignée du couvercle
Prise de la sonde de
contrôle de température
Sonde de contrôle
de température
Cadran de contrôle
de température
Sonde de contrôle de température
1. La sonde de contrôle de température est le centre nerveux et le cerveau du poêlon électrique.
Elledoit être manipulée avec soin. Le fait de l’échapper ou de le frapper contre un autre objet
peutaltérer sa calibration et rendre les réglages inexacts.
2. Tourner le cadran pour sélectionner la temrature requise pour la recette.
3. Le voyant indicateur sur la sonde de contrôle de température s’illuminera dès que le cadran est
tour. Le voyant s’éteindra dès la température sélectionnée a été atteinte.
4. Permettre au poêlon électrique de refroidir avant de retirer la sonde de contrôle de température.
5. Pour nettoyer la sonde de contrôle de température, essuyer avec un linge doux et humide.
S’assurerde bien la sécher avant la prochaine utilisation.
NOTE : La sonde de contrôle de température ne doit pas être immere.
ATTENTION : Utiliser seulement la sonde de contrôle de température incluse avec ce poêlon
électrique. L’utilisation d’une autre sonde de contrôle de température peut causer des incendies,
des chocs électriques ou des blessures corporelles.
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Avant la première utilisation
1. Déballer soigneusement le poêlon électrique et retirer tout le mariel d’emballage.
2. Pour assembler le couvercle de verre trempé, trouver la poignée dans l’emballage.
3. En plaçant la poignée du couvercle du côté exrieur, aligner le trou du couvercle avec le trou
pourlavis.
4. Placer la vis Phillips à travers le trou pour la vis situé à l’inrieur de la poignée.
5. Utiliser un grand tournevis Phillips (tête étoilée) pour bien serrer la vis. (Voir Figure 2.).
Ne pas serrer trop fort. Le couvercle de verre est maintenant pt à être utili.
6. Avant d’utiliser pour la premre fois, laver le poêlon électrique et son couvercle de verre trempé
dansde l’eau chaude et savonneuse. Rincer et sécher comptement
REMARQUE : LA PLAQUE CHAUFFANTE NE PEUT PAS ÊTRE LAVÉE AU LAVE-VAISSELLE.
7. Mettre le contrôle de température jusqu’à 45F et chauffer le poêlon électrique à découvert
pendant environ 5 minutes, an de s’assurer que la surface antiadsive est prête à être utilisée.
Unelégèreodeur s’en dégagera; ceci est normal et devrait se dissiper rapidement.
8. Mettre le contrôle de température à la position OFF et laisser refroidir pendant 15 minutes.
Figure 2
Poignée du couvercle
Couvercle en
verre trempé
Trou du couvercle
Rondelle de plastique
Vis Phillips
Trou pour la vis
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Mode de fonctionnement
1. Placer le poêlon électrique sur une surface plane, comme un comptoir ou une table.
NOTE : Certains comptoirs ou tables, comme Corian® ou autres surfaces, ne sont pas faites pour
sister à la chaleur prolone générée par ce poêlon électrique. Il est recommandé de placer
au palable un coussin protecteur ou un sous-plat sous le poêlon électrique an d’éviter tout
dommage potentiel à la surface.
2. S’assurer que les côs et l’arrière du poêlon électrique sont à une distance minimum de
quatre(4)pouces des murs, armoires ou objets se trouvant sur le comptoir ou la table.
3. Mettre la sonde de contrôle de température à la position OFF.
4. Brancher la sonde de contrôle de température solidement dans la prise pour la sonde du poêlon.
Brancher le cordon dans une prise murale standard de 120 V CA.
IMPORTANT: TOUJOURS BRANCHER LE CORDON DANS LE POÊLON EN PREMIER,
PUISDANSLAPRISE MURALE.
5. Préchauffer le poêlon électrique pendant environ 5 minutes pcédant la cuisson. Pour préchauffer,
placer le contle de temrature à la température désirée. Le voyant indicateur s’illuminera dès
que le cadran est tour. Le voyant s’éteindra dès que la temrature désirée est atteinte.
6. Ajouter les aliments et cuire selon la recette. Ajuster le cadran de contle de temrature en
fonction des besoins.
NOTE: Pendant la cuisson, le voyant s’illuminera et séteindra, indiquant que le plon électrique
maintient la température adéquate.
MISE EN GARDE : NE PAS UTILISER DE VAPORISATEURS DE CUISSON ILS PEUVENT CAUSER
UNE ACCUMULATION SUR LES PLAQUES DE CUISSON ET AFFECTER LA PERFORMANCE
ANTI-ADHÉRENTE DU PRODUIT.
7. Certains liquides comme du bouillon, de l’eau, etc. peuvent être ajoutés dans le plon
pendantlacuisson.
8. Une fois la cuisson complée, mettre le contrôle de température à la position OFF.
Le voyant indicateur de la sonde de contle de température séteindra.
9. brancher le cordon de la prise murale. Laisser le poêlon refroidir complètement.
10. Retirer la sonde de contrôle de température du plon électrique. Suivre les instructions
denettoyage tel que décrites dans ce manuel.
ATTENTION: La vapeur qui séchappe est chaude! Soyez prudent lorsque vous retirez ou
levezlecouvercle. De la condensation d’eau chaude peut être cée sur le couvercle, toujours
lemanipuler avec soin.
Pour éviter des blessures personnelles
ou des brûlures de vapeur dues à la
condensation de leau chaude, suivez
lesinstructions :
Lorsque vous retirez le couvercle du poêlon,
releveztoujours le couvercle loin lors
dulevage (Voir Figure 3.).
Lorsque vous retirez le couvercle du poêlon,
toujoursutiliser des mitaines de four
ou gants isolants.
Figure 3
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Méthodes de cuisson
Frire/sauter
Ajouter de l’huile, du shortening, du beurre ou de la margarine dans le poêlon électrique et préchauffer
à 350˚F. La quantité de gras utilisée dépendra de la recette et du genre ou de la quantité d’aliments à
préparer. Frire (ou faire sauter) les aliments rapidement à découvert dans le poêlon électrique en utilisant
une petite quantité de gras.
NOTE: En faisant chauffer de l’huile, toujours retirer le couvercle. Si l’huile émet de la fumée, placer
lecontrôle de température à la position OFF immédiatement et laisser refroidir.
IMPORTANT: Pour faire de la friture, ne pas utiliser plus d’une (1) tasse d’huile. Pour la friture, choisir
unehuile végétale ou d’arachide. Le beurre ou l’huile d’olive ne devraient être utilisés que pour faire
sauter desaliments à basse température.
Griller
Choisir une coupe de bœuf tendre (pas trop épaisse), comme un let mignon ou une côte de haut de
surlonge. La grillade à la poêle est mieux réussie à découvert et à température élevée sans utiliser d’huile.
Si une recette requiert de l’huile ou du shortening, n’en utiliser qu’une petite quantité. Le beurre doit
être utilisé avec l’huile pour l’empêcher de brûler. Préchauffer à 450˚F. Placer les aliments dans le poêlon
électrique à découvert.
Faire dorer les aliments, en les tournants souvent. Retirer l’excédent de gras au fur et à mesure
qu’ils’accumule.
Braiser
Ajouter une petite quantité de gras dans le poêlon électrique et préchauffer à 400˚F. Griller les aliments
dans le gras chaud jusqu’à ce qu’ils soient dorés sur tous les côtés. Ajouter la quantité de liquide
nécessaire, couvrir et baisser la température à 300˚F, jusqu’à ce que le voyant indicateur s’éteigne
(pointde frémissement). Cuire tel qu’indiqué dans la recette ou jusqu’à ce que les aliments soient tendres.
Vérier lacuisson et ajouter d’autre liquide si nécessaire. NE PAS LAISSER LE POÊLON CUIRE À SEC.
Mijoter
Ajouter de l’huile, du shortening, du beurre ou de la margarine dans le poêlon électrique et préchauffer
à la température désirée. Si nécessaire, faire brunir les aliments sur tous les côtés. Ajouter du liquide ou
préparer une sauce tel qu’indiqué dans la recette. Avec le contrôle de température placé entre 300˚F et
350˚F, amener le liquide à ébullition. Baisser la température jusqu’à ce que le voyant indicateur s’éteigne.
Ceci est le point de frémissement. Couvrir et laisser mijoter pendant le temps requisou jusqu’à ce que
les aliments soient prêts. Vérier la cuisson de façon régulière et ajouter d’autre liquide au besoin.
NEPASLAISSER LE POÊLON CUIRE À SEC.
Cuire à la vapeur
Placer une petite quantité d’eau au fond du poêlon électrique. Ajouter des légumes ou d’autres aliments
etcouvrir. Baisser le contrôle de température à 300˚F et cuire à la vapeur jusqu’à ce que les aliments
soientprêts. Vérier la cuisson de façon régulière en ajoutant de l’eau au besoin. NE PAS LAISSER
LEPOÊLON CUIRE À SEC.
Réchauffer
Une fois la cuisson complétée, mettre le cadran de contrôle de température à position WARMING.
Tourner ou remuer les aliments de temps à autre. Au moment de servir des aliments précédemment
cuits et refroidis, il peut être nécessaire de les chauffer d’abord, puis de baisser le cadran de contrôle
detempérature à position WARMING.
Lignes directrices de cuisson prescrites par le département de l’agriculture
américain (USDA)
NOTE: An de s’assurer que les bactéries nocives soient éliminées, le Département de l’Agriculture des
États-Unis recommande que la viande ou la volaille soient cuits aux températures internes suivantes.
La viande hachée de poulet ou de dinde devraient être cuits à une température interne de 165˚F/74˚C,
alors que le bœuf, le veau, l’agneau et le porc hachés devraient être cuits à une température interne de
180˚F/82˚C; cette température devrait être de 170˚F/77˚C pour la poitrine. L’oie et le canard devraient être
cuits à une température interne de 180˚F/82˚C. Le bœuf, le veau et l’agneau frais, etc., devraient être cuits
àune température interne d’au moins 145˚F/63˚C.
Le porc frais devrait être cuit à une température interne d’au moins 160˚F/71˚C. En réchauffant de
laviandeou de la volaille, ils devraient être cuits à une température interne de 165˚F/74˚C.
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Instructions pour l’entretien
Cet appareil requiert peu d’entretien. Il ne contient pas de pièces pouvant être remplacées par l’utilisateur.
Ne pas tenter de le réparer vous-même. Toute réparation nécessitant un désassemblage autre que pour
l’entretien doit être faite par un technicien qualié en réparation d’appareils électroménagers.
Instructions pour le nettoyage
ATTENTION : Ne pas immerger le cordon, la che ou la sonde de contrôle de température dans l’eau
outout autre liquide.
ATTENTION : Pour éviter tout risque de brûlure accidentelle, laisser le poêlon électrique refroidir
complètement avant de procéder à son nettoyage.
1. Une fois la cuisson complée, débrancher le cordon de la prise murale. Laisser au plon
électrique le temps de refroidir.
2. Retirer la sonde de contle de temrature du poêlon électrique.
ATTENTION : La sonde peut être chaude après avoir été utilisée. Laisser refroidir avant de la
manipuler.
3. Si nécessaire, essuyer le btier et la sonde de contrôle de température avec un chiffon doux et
humide. Sécher la sonde de contle de température complètement. Mettre de côté.
ATTENTION : La sonde de contle de temrature ne doit pas être immergée.
4. La base de la poêle électrique NE passe PAS au lave-vaisselle. Vous pouvez la laver avec de l’eau
tiède savonneuse, puis rincer et sécher aps chaque utilisation. Toutes les pces sauf la sonde
decontrôle de température sont entièrement immersibles.
REMARQUE : seul le COUVERCLE DE LA POÊLE peut être passé au lave-vaisselle dans le panier
duhaut.
5. Pour nettoyer à la main, immerger le poêlon électrique et son couvercle de verre dans de l’eau
chaude et savonneuse. Nettoyer à fond en utilisant une éponge ou un chiffon doux. Rincer à l’eau
chaude et sécher comptement.
6. Pour les particules d’aliments tenaces, gratter avec un tampon nettoyant en plastique.
Éviterderécurer le ni antiadhésif car cela pourrait légratigner. Ne pas utiliser de laine d’acier,
detampons récurants ou de nettoyeurs abrasifs sur n’importe quelle partie du poêlon électrique.
7. Pour obtenir de meilleurs résultats et préserver la surface antiadsive utiliser des ustensiles en
nylon,en plastique, en bois ou en caoutchouc. Ne jamais couper de nourriture sur la surface de
cuisson.
Étapes à suivre pour le retrait des taches et l’entretiende lasurface adhésive
1. Rerer les taches sur la surface de cuisson et les asperger de bicarbonate de soude.
2. Humidier le bicarbonate de soude avec de l’eau an d’obtenir une texture pâteuse.
3. Laisser la pâte reposer quelques minutes sur les taches (pas plus d’une heure).
4. Frotter avec un linge doux et humide ou frictionner délicatement avec un tampon à récurer
enplastique, puis essuyer et sécher soigneusement.
REMARQUE : ne pas frotter vigoureusement lors de l’utilisation d’un tampon à récurer en
plastiqueet ne JAMAIS utiliser de tampons à récurer en métal, sous peine d’endommager
lasurface antiadhésive.
5. Reprendre les étapes si nécessaire. Les taches n’ont aucun effet sur la propriété antiadsive
durevêtement antiadhésif,ni sur ses performances.
Instructions pour le rangement
1. brancher l’appareil et laisser refroidir. Ne jamais ranger le poêlon électrique pendant qu’il est
chaud ou encore branché.
2. Nettoyer le poêlon électrique à fond avant de le ranger.
3. Pour éviter d’égratigner la surface antiadhésive, placer dabord un papier essuie-tout au fond
duplon. Ranger la sonde de contle de température à l’inrieur du poêlon électrique couvert.
4. Ranger le poêlon électrique propre dans sa boîte ou dans un endroit sec et propre.
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Tableau de températures de cuisson
ALIMENT TEMPÉRATURE (°F)
DURÉE DE CUISSON
APPROXIMATIVE (MINUTES)
FRIRE
Bacon 300-325 8-10
Bacon de dos 275-300 3-4
Poulet 325-350 25-40
Œufs (frits) 250-275 3-5
Œufs (brouillés) 250-275 3-5
Poisson 325-375 5-10
Pain doré 300-325 4-6
Jambon (tranche de 1 cm) 325-350 10-12
Jambon (tranche de 2 cm) 325-350 14-16
Hamburgers (boulettes de 1 cm) 325-375 8-12
Foie 325-350 5-10
Bifteck minute 375-400 4-5
Côtelettes de porc (tranches de 1 cm) 325-375 15-20
Côtelettes de porc (tranches de 2 cm) 325-375 20-25
Pommes de terre (rissolées) 300-325 10-12
Saucisse en chapelet 300-325 20-30
Saucisse précuite 325-350 10-12
Sandwich grillé 300-325 5-10
Bifteck (tranche de 2,5 cm)
SAIGNANT 350º-40 6-7
À POINT 350º-40 10-12
Bifteck (tranche de 4 cm)
SAIGNANT 350º-400 8-10
À POINT 350º-400 18-20
BRAISER ET RÔTIR
Dorer 325º-40 5-10
Braiser* 200º-225º 45-60
Rôtir (sur la grille) 325º-350º 60-90
MIJOTER
Dorer 325º-40 10-15
Mijoter* 200º-225º 30-90
PLATS EN COCOTTE
Réchaud-225º 30-60
PÂTISSERIES
Crêpes
350º-40 2-3
Gâteau renversé
225º-30 25-35
RÉGLAGE DE TEMPÉRATURE
(après cuisson) Réchaud
* Ajouter du liquide (au besoin) lors de la cuisson pour obtenir la consistance désirée.
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