Nexgrill 720-0785 Mode d'emploi

Catégorie
Barbecues
Taper
Mode d'emploi

Ce manuel convient également à

Questions, problems, missing parts? Before returning to your retailer, call our Customer Service Department
at U.S.A:1-800-913-8999, 8 a.m. - 5 p.m., PST, Monday-Friday.
OUTDOOR 2 BURNER
GAS GRIDDLE
MODEL #720-0785
GRIDDLE DE GAZ DE
2 BRÛLEURS
POUR EXTERIEURS
MODÈLE 720-0785
PLANCHA A GAS DE
2 QUEMADORES
PARA EXTERIORES
MODELO #720-0785
This instruction manual contains important information necessary for the
proper assembly and safe use of the appliance.
Read and follow all warnings and instructions before assembling and using the
appliance.
Keep this manual for future reference.
OWNER’S GUIDE
GUÍA DEL PROPIETARIO
GUIDE DU PROPRIÉTAIRE
19000727A1
CALIFORNIA RESIDENTS ONLY - WARNING: This product and the fuels used to
operate this product (liquid propane), and the products of combustion of such fuels, can
expose you to chemicals including benzene, which is known to the State of California to
cause cancer and reproductive harm. For more information, go to: www.P65Warnings.ca.gov.
RESIDENTES DE CALIFORNIA SOLAMENTE - ADVERTENCIA: Este producto y los
combustibles usados para operar este producto (propano líquido), y los productos de la
combustión de tales combustibles, pueden exponerle a los productos químicos
incluyendo el benceno, que es conocido por el Estado de California para causar cáncer y
daño reproductivo. Para más información, visite www.P65Warnings.ca.gov
RÉSIDENTS DE CALIFORNIE SEULEMENT - AVERTISSEMENT: Ce produit et les
combustibles qui sont utilisés pour son fonctionnement sous (propane liquide) et les
produits de combustion comme le fioul peuvent vous exposer à des produits chimiques,
tells que le benzène, qui est connu par l'État de Californie de causer le cancer et de
produire des danger possible à la reproduction. Pour plus d'informations, visitez
www.P65Warnings.ca.gov.
Safety Instructions.............. 3-5 Mesures de sécurité…….. 12-14
Instrucciones de
Seguridad............................. 21-23
Gas Hookup……………….. 6 Raccordement au gaz…... 15 Conexión de gas…………… 24
Leak Testing………………. 7 Test de fuite……………... 16 Control de fugas……………. 25
Lighting Instructions.……... 8 Consignes d'allumage….. 17 Instrucciones de encendido.. 26
Care and Maintenance…... 9 Nettoyage et entretien….. 18 Cuidado y mantenimiento…. 27
Seasoning Your Griddle …. 10
Assaisonner votre plaque
chauffante………………... 19 Sazonando su plancha…..... 28
Grill Hints………………….. 10 Conseils relatifs au gril .... 19
Consejos para el uso de la
plancha…..………………….. 28
Ordering Parts…………….. 10 Commande de pièces…... 19 Ordenar repuestos…………. 28
Troubleshooting…………... 11 Dépannage………………. 20
Localización y resolución de
problemas…………………... 29
Exploded View……………. 30 Vue éclatée…………….... 30 Vista despiezada…………... 30
Parts List …….……………. 31 Liste des pièces ……….... 32 Lista de partes ……………... 33
Limited Warranty.…………. 34 Garantie limitée………….. 35
Garantía
Limitada................................ 36
El presente manual de instrucciones contiene información importante que lo
ayudará a armar el dispositivo correctamente y a utilizarlo de manera segura.
Antes de armar y utilizar el dispositivo, lea y siga todas las advertencias e
instrucciones.
Conserve el presente manual para consultas futuras.
Des questions, des problèmes, des pièces manquantes? Avant de retourner l’article au détaillant,
communiquez avec le service à la clientèle au U.S.A:1-800-913-8999, entre 8 h et 17 h HNP. Assurez-
vous d’avoir votre numéro de série en main. Ce numéro se situe à l’intérieur de la porte avant de votre
barbecue.
Ce manuel d’instructions contient d’importantes informations essentielles à un
assemblage approprié et sécuritaire de l’appareil.
Lire et respecter tous les avertissements et toutes les instructions avant
l’assemblage et l’utilisation de l’appareil.
Conserver ce manuel à titre de référence ultérieure.
¿Consultas, problemas, piezas que faltan? Antes de regresar al vendedor, comuníquese con
nuestro departamento de Servicio al Cliente llamando al U.S.A:1-800-913-8999, de 8 a.m. a 5 p.m. de
lunes a viernes. Asegúrese de tener disponible el número de serie, que se encuentra en la parte
interna de la puerta frontal de su parrilla.
Table of Contents / Índice
2
WARNING
Do not try lighting this appliance without reading the
“LIGHTING INSTRUCTIONS” section of this manual.
CAUTION: Beware of Flashback
CAUTION: Spiders and small insects occasionally
spin webs or make nest in the grill
burner tubes during transit and
warehousing. These webs can lead
to gas flow obstruction, which could
result in a fire in and around burner
tubes. This type of fire is known as
“FLASH-BACK” and can cause serious damage to your
grill and create an unsafe operating condition for the
user.
Although an obstructed burner tube is not the only cause
of “FLASH-BACK”, it is the most common cause.
To reduce the chance of “FLASH-BACK”, you must
clean the burner tubes before assembling your grill, and
at least once a month in late summer or early fall when
spiders are most active. Also perform this burner tube
cleaning procedure if your grill has not been used for an
extended period of time. A clogged tube can be lead to a
fire beneath the grill.
Grill Installation Codes
Check your local building codes for the proper method of
installation. In the absence of local codes, this unit
should be installed in accordance with the National Fuel
Gas Code, ANSI Z223.1/NFPA 54, Storage and
Handling of Liquefied Petroleum Gases, ANSI /NFPA
B149.2 or CSA B149.1 Natural Gas and Propane
Installation Code, and the National Electrical Code,
ANSI/NFPA 70.
Correct LP Gas Tank Use
LP gas grill models are designed for use with a standard
20 lb. Liquid Propane Gas tank, not included with grill.
Never connect your gas grill to an LP gas tank that
exceeds this capacity.
NOTE: The normal flow of gas through the regulator and
hose assembly can create a humming noise. A low
volume of noise is perfectly normal and will not interfere
with operation of the grill. If humming noise is loud and
excessive you may need to purge air from the gas line
or reset the regulator excess gas flow device. This
purging procedure should be done every time a new LP
gas tank is connected to your grill.
Visually check the burner flames prior to
each use. The flames should look like
this picture. If they do not, refer to the
burner maintenance part of this manual.
Liquid propane
flame
TESTED IN ACCORDANCE WITH ANSI Z21.58-2018
CSA 1.6-2018 STANDARD FOR OUTDOOR COOKING
GAS APPLIANCE. THIS GRILL IS FOR OUTDOOR
USE ONLY.
Safety Instructions
3
DANGER
If you smell gas:
Shut off gas to the appliance.
Extinguish any open flame.
If odor continues, keep away from
the appliance and immediately call
your gas supplier or your fire
department.
WARNING
Do not store or use gasoline or
other flammable liquids or vapors
in the vicinity of this or any other
appliance.
An LP cylinder not connected for
use shall not be stored in the
vicinity of this or any other
appliance.
Failure to comply with these instructions could result in a fire or explosion that could cause serious
bodily injury, death, or property damage.
Combustion by products produced when using this product contain chemicals known to the States of
California to cause cancer, birth defects, or other reproductive harm.
Your grill will be very hot. Never lean over the cooking area while using your grill. Do not touch cooking
surfaces, grill housing or any other grill parts while the grill is in operation, or until the gas grill has cooled
down after use.
LP-Gas Supply System
If the information is not followed exactly, a fire resulting
in death or serious injury could occur.
A 20lb tank of approximately 12 inches in diameter by
18-1/4 inches high is the maximum size LP gas tank to
use.
This safety feature prevents the tank from being
overfilled, which can cause malfunction of the LP gas
tank, regulator and/or grill.
The LP gas supply cylinder to be used must be
constructed and marked in accordance with the
specifications for LP Gas cylinder of the U.S.
Department of Transportation (DOT) or the National
Standard of Canada, CAN/CSA B339, Cylinders,
Spheres and Tubes for Transportation of Dangerous
Goods and Commission .
The LP gas tank must have a shutoff valve terminating
in an LP valve outlet that is compatible with a Type 1.
LP gas supply cylinder must have a shut off valve
terminating in a valve outlet specified for connection
type QCC1 in the standard for compressed gas
cylinder valve outlet and inlet connection ANSI/CGA-V-
1 as applicable. LP gas supply cylinder must be fitted
with an Overfill Protection Device (O.P.D.) The LP gas
tank must also have a safety relief device that has a
direct connection with the vapor space of the tank.
The tank supply system must be arranged for vapor
withdrawal.
The LP gas tank used must have a collar to protect the
tank valve.
Place dust cap on cylinder valve outlet whenever the
cylinder is not in use. Only install the type of dust cap
on the cylinder valve outlet that is provided with the
cylinder valve. Other types of caps or plugs may result
in leakage of propane.
Never connect an unregulated LP gas tank to your gas
grill.
This outdoor cooking gas appliance is equipped with a
high capacity hose/regulator assembly for connection
to a standard 20lb. Liquid propane cylinder.
Have your LP gas tank filled by a reputable propane
gas dealer and visually inspected and re-qualified at
each filling.
Do not store a spare LP gas cylinder under or near this
appliance.
Never fill the cylinder beyond 80 percent full.
Always keep LP gas tanks in an upright position.
Do not store or use gasoline or other flammable vapors
and liquids in the vicinity of this or any other appliance.
Storage of an outdoor cooking gas appliance indoors is
permissible only if the cylinder is disconnected and
removed from the outdoor cooking gas appliance.
When your gas grill is not in use the gas must be
turned off at LP gas tank.
The gas must be turned off at the supply cylinder when
the outdoor cooking gas appliance is not in use.
LP gas tank must be stored outdoors in a well
ventilated area and out of reach of children.
Disconnected LP gas tanks must not be stored in a
building, garage or any other enclosed area.
Do not obstruct the flow of ventilation air around the gas
grill housing. Only use the regulator and the hose
assembly supplied with your gas grill. Replacement
regulators and hose assemblies must be those specified
in this manual.
The regulator and hose assembly must be inspected
before each use of the grill. If there is excessive abrasion
or wear or if the hose is cut, it must be replaced prior to
the grill being put into operation. The replacement hose
assembly shall be that specified by the manufacturer.
Pressure regulator and hose assembly supplied with the
outdoor cooking gas appliance must be used. Never
substitute other types of regulator. Contact customer
service for manufacturer specified replacement parts.
This outdoor cooking gas appliance is equipped with a
pressure regulator comply with the standard for Pressure
Regulating Valves for LP Gas ANSI/ UL 144.
Keep the back and side cart free and clear from debris.
Never use the grill in extremely windy conditions. If
located in a consistently windy area (oceanfront,
mountaintop, etc.) a windbreak will be required. Always
adhere to the specified clearances.
Never use a dented or rusty propane tank.
While lighting, keep your face and hands as far away
from the grill as possible.
Burner adjustment should only be performed after the
burners have cooled.
PROPER PLACEMENT AND CLEARANCE OF GRILL
Never use your gas grill in a garage, porch, shed,
breezeway or any other enclosed area. Your gas grill is
to be used OUTDOORS ONLY.
Do not install this unit into combustible enclosures.
Minimum clearance from sides and back of unit to
combustible construction, 36 inches (91cm) from sides
and 36 inches (91cm) from back.
DO NOT use this appliance under overhead combustible
surfaces. This outdoors cooking gas appliance is not
intend to be installed in or on recreational vehicles and/or
boats.
WARNING
Your grill will get very hot. Never lean over the
cooking area while using your grill. Do not touch
cooking surfaces, grill housing, or any other grill parts
while the grill is in operation, or until the gas grill has
cooled down after use.
Failure to comply with these instructions may
result in serious bodily injury.
Safety Instructions
4
DO NOT LEAVE THE GRILL UNATTENDED WHILE
COOKING.
SAFETY PRACTICES TO AVOID PERSONAL INJURY
When properly cared for, your grill will provide safe, reliable
service for many years. However, extreme care must be
used as the grill produces intense heat that can increase
accident potential. When using this appliance basic safety
practices must be followed, including the following:
Do not repair or replace any part of the grill unless
specifically recommended in this manual. All other service
should be referred to a qualified technician.
Children should not be left alone or unattended in an area
where the grill is being used. Do not allow them to sit, stand
or play in or around the grill at any time. Do not store items of
interest to children around or below the grill.
Do not permit clothing, pot holders or other flammable
materials to come in contact with or too close to any grate,
burner or hot surface until it has cooled. The fabric could
ignite and cause personal injury.
For personal safety, wear proper apparel. Loose fitting
garments or sleeves should never be worn while using this
appliance. Some synthetic fabrics are highly flammable and
should not be worn while cooking.
Only certain types of glass, heat-proof glass ceramic,
earthenware, or other glazed utensils are suitable for grill use.
These materials may break with sudden temperature
changes. Use only on low or medium heat settings in
accordance with the manufacturer’s guidelines.
Do not heat unopened food containers. A build-up of
pressure may cause the containers to burst.
When lighting a burner, pay close attention to what you
are doing. Make certain you are aware of which burner
you are lighting, so your body and clothing remain clear
of open flames.
When using the grill, do not touch immediate
surroundings as these areas become extremely hot and
could cause burns. Use only dry potholders. Moist or
damp potholders on hot surfaces may cause steam
burns. Do not use a towel or bulky cloth in place or
potholders. Do not allow potholders to touch hot portions
of the grill rack.
Clean the grill with caution. To avoid steam burns, do
not use a wet sponge or cloth to clean the grill while it is
hot. Some cleaners produce toxic fumes or can ignite if
applied to a hot surface.
For proper lighting and performance of the burners keep
the burner ports clean. It is necessary to clean them
periodically for optimum performance. The burners will
only operate in one position and must be mounted
correctly for safe operation.
Turn off grill controls and make certain the grill is cool
before using any type of aerosol cleaner on or around
the grill. The chemical that produces the spraying action
could, in the presence of heat, ignite or cause metal
parts to corrode.
Keep the area surrounding the grill free from
combustible materials including, fluids, trash, and
vapors such as gasoline or charcoal lighter fluid.
Grease is flammable. Let hot grease cool before
attempting to handle it. Avoid letting grease deposits
accumulate in the grease cup. Empty the grease cup
after every use.
Never use water on a grease fire. Personal injury may
result.
WARNING
Keep a spray bottle of soapy water near the gas
supply valve and check the connections before each
use.
5
Safety Instructions
NEVER CONNECT AN UNREGULATED GAS
SUPPLY LINE TO THE APPLIANCE. USE THE
REGULATOR/HOSE ASSEMBLY SUPPLIED.
This is a liquid propane configured grill. Do not attempt
to use a natural gas supply.
Total gas consumption (per hour) of this gas grill with all
burners on “HIGH”:
Main Burner 2 x 19,000 BTU/hr.
Total 38,000 BTU/hr.
L.P. TANK REQUIREMENT
A dented or rusty L.P. tank may be hazardous and
should be checked by your L.P. supplier. Never use a
cylinder with a damaged valve. The L.P. gas cylinder
must be constructed and marked in accordance with
the specifications for L.P. gas cylinders of the U.S.
Department of Transportation (DOT) or the National
Standard of Canada, CAN/CSA-B339, Cylinders,
Spheres and Tubes for Transportation of Dangerous
Goods; and Commission, as applicable. Overfilling
prevention device (OPD) shall be provided on cylinder
& QCC1 connection on the cylinder valve, ANSI/CGA-
V-1. The cylinder supply system must be arrange for
vapor withdrawal. The cylinder must include a collar to
protect the cylinder valve. The cylinder must be
provided with a shut off valve terminating in an L.P.
gas supply cylinder valve outlet specified, as applicable,
for connection type QCC1 in the standard for
compressed gas cylinder valve outlet and inlet
connection ANSI/CGA-V-1.
Manifold pressure: 11”(27.94cm) water column (W.C.).
L.P. GAS HOOK-UP
Ensure that the black plastic grommets on the LP
cylinder valve are in place and that the hose does not
come into contact with the firebox of the grill.
CONNECTION
Your grill is equipped with gas supply orifices for use only
with liquid propane gas. It is also equipped with a
high capacity hose/regulator assembly for
connection to a standard 20 lb. L.P. cylinder (18-
1/4” (46.35cm) high, 12-1/4”(31cm) diameter). To
connect the L.P. gas supply cylinder, please follow
the steps below:
1. Make sure tank valve is in its full off position (turn
clockwise to stop)
2. Check tank valve to assure it has proper external
male threads (type 1 connection per ANSIZ21.81)
3. Make sure all burner valves are in their off position.
4. Inspect valve connections, port, and regulator
assembly. Look for any damage or debris. Remove
any debris. Inspect hose for damage. Never attempt to
use damaged or obstructed equipment. See your local
L.P. gas dealer for repair.
5. When connecting regulator assembly to the valve,
hand tighten the quick coupling nut clockwise to a
complete stop. Do not use a wrench to tighten. Use of
a wrench may damage the quick coupling nut and
result in a hazardous condition.
6. Slowly open the tank valve fully (counterclockwise).
Apply the soap solution with a clean brush to all gas
connections. See below. If growing bubbles appear in
the solution the connections are not properly sealed.
Check each fitting and tighten or repair as necessary.
7. If you have a gas connection leak you cannot repair,
turn gas OFF at supply tank, disconnect fuel line from
your grill and call 1-800-913-8999 or your gas supplier
for repair assistance.
8. Also apply soapy solution to the tank seams. See
below. If growing bubbles appear, shut tank OFF and
do not use or move it! Contact an LP gas supplier or
your fire department for assistance.
To disconnect L.P. gas cylinder:
1. Turn the burner valves off.
2. Turn the tank valve off fully (turn clockwise to stop).
3. Detach the regulator assembly from the tank valve by
turning the quick coupling nut counterclockwise.
Gas Hookup
6
GENERAL
Although all gas connections on the grill are leak
tested at the factory prior to shipment, a complete gas
tightness check must be performed at the installation
site due to possible mishandling in shipment, or
excessive pressure unknowingly being applied to the
unit. Periodically check the whole system for leaks
following the procedures listed below. If the smell of
gas is detected at anytime you should immediately
check the entire system for leaks.
BEFORE TESTING
Make sure that all packing material is removed from
the grill including tie-down straps.
DO NOT SMOKE WHILE LEAK TESTING.
NEVER PERFORM LEAK TEST WITH AN OPEN
FLAME.
Make a soap solution of one part liquid detergent and
one part water. You will need a spray bottle, brush, or
rag to apply the solution to the fittings. For the initial
leak test, make sure the L.P. cylinder is 80% full.
TO TEST
1. Make sure the control valves are in the “OFF”
position, and turn on the gas supply.
2. Check all connections from the LP gas regulator
and supply valve up to and including the
connection to the manifold pipe assembly (the pipe
that goes to the burners). Soap bubbles will appear
where a leak is present.
3. If a leak is present, immediately turn off the gas
supply and tighten the leaky fittings.
4. Turn the gas back on and recheck.
5. Should the gas continue to leak from any of the
fittings, turn off the gas supply and contact
customer service at 1-800-913-8999.
Only those parts recommended by the manufacturer
should be used on the grill. Substitution will void
the warranty. Do not use the grill until all
connections have been checked and do not leak.
GAS FLOW CHECK
Each grill burner is tested and adjusted at the factory prior
to shipment; however, variations in the local gas supply
may make it necessary to adjust the burners. The flames
of the burners should be visually checked.
Flames should be blue and stable with no yellow tips,
excessive noise or lifting. If any of these conditions exist,
check to see if the air shutter or burner ports are blocked
by dirt, debris, spider webs, etc. If you have any questions
regarding flame stability, please call customer service
1-800-913-8999.
ALWAYS CHECK FOR LEAKS AFTER EVERY
L.P. TANK CHANGE
Check all gas supply fittings for leaks before
each use. It is handy to keep a spray bottle of
soapy water near the shut-off valve of the gas
supply line. Spray all the fittings. Bubbles
indicate leaks.
7
Leak Testing
TO LIGHT THE MAIN BURNERS
1. Turn ON the gas tank valve.
2. Push and turn corresponding burner control knob to the while
pressing the ignition button to light the burner.
3. Once the burner is lit, release the ignition button and knob.
4. If burner does not light up, turn the knob to O and repeat the lighting
procedure.
8
Lighting Instructions
Note: Remove all packaging, including straps, before using the griddle.
Each burner assembly is adjusted prior to shipment; however, variations in the local gas supply may
make minor adjustments necessary.
Do not attempt to light the grill if odor of gas is present. Call for service 1-800-913-8999.
Check all gas connections before each use.
WARNING: IMPORTANT BEFORE LIGHTING…
Inspect the gas supply hose prior to turning the gas “ON”. If there is evidence of cuts, wear, or abrasion, it
must be replaced prior to use. Do not use the grill if the odor of gas is present. Only the pressure regulator
and hose assembly supplied with the unit should be used.
Never substitute regulators and hose assembly for those supplied with the grill. If a replacement is necessary,
contact the manufacturer for proper replacement. The replacement must be that specified in the manual.
WARNING: Always keep your face and body as far away from the burner as possible when lighting.
GENERAL USE OF THE MAIN BURNER
Each main burner is rated at 19,000 BTU/hr. The main grill burners encompass the entire cooking area and
are side ported. The burner knobs are located on the control panel. Each ignition setting is labeled on the
control panel.
MAIN BURNERS
TO MATCH LIGHT THE BURNER
1. If the burner will not light after several attempts then the
burner can be match lit, before using the match allow 5
minutes for any accumulated gas to dissipate.
2. Clip a paper match on one end of the lighting rod.
3. Light match.
4. Hold lighting rod and insert lighted match right next to the
burner ports or ceramic file.
5. Push and turn the designated control knob to .
6. Burner should ignite immediately.
Main Burner
ENSURE THAT THE GAS SUPPLY AND THE KNOBS ARE
IN THE “OFF” POSITION. MAKE SURE THE GRIDDLE IS
COOL BEFORE HANDLING IT.
BURNERS
Extreme care should be taken when moving a burner, as it
must be correctly centered on the orifice before any attempt
is made to relight the grill. Frequency of cleaning will depend
on how often you use the grill.
MAIN BURNER CLEANING
Ensure the gas supply is off and the knobs are in the “OFF”
position. Make sure the grill is cool. Clean the exterior of the
burner with a wire brush. Clear stubborn scale with a metal
scraper. Clear any clogged ports with a straightened paper
clip. Never use a wooden toothpick as it may break off and
clog the port. Please note if insects or other obstructions are
blocking the flow of gas through the burner, and if so you will
need to call our customer service line 1-800-913-8999.
BURNER CLEANING
1.Turn off the gas supply, and make sure all the knobs are in
the “OFF” position.
2.Wait for the grill to cool.
3.Clean the exterior of the burner with a wire brush. Use a
metal scrapper to stubborn stains.
4.Clear clogged port with a straightened paper clip. Never
use a wooden toothpick as it may break off and clog the port.
5.If inserts or other obstructions are blocking the flow of gas
through the burner, call customer service at 1-800-913-8999.
Warning: If you wish to replace main burner,
we strongly recommend that you hire a
professionally trained technician to replace it.
Please understand that we will not be
responsible for any liability, personal injury, or
property damage resulting from an improperly
assembled burner.
9
Care and Maintenance
HOW TO REPLACE MAIN BURNER
Step 1. Remove the main burner “R” pins on the back wall
of fire box by using needle nose pliers. Use a flathead
screwdriver to remove burner pin cover, then remove the
burner on the front wall of fire box, as shown below.
Step 2. Insert the burner onto the orifice and secure the
burner pin cover on the burner, as shown below. Make
sure burner hole aim at orifice .
Step 3. Secure the main burner on the back wall of fire box
with “R” Pins.
10
Seasoning Your Griddle
IMPORTANCE OF GRIDDLE SEASONING
It is very important to maintain a seasoned griddle surface
in order to maintain optimum performance and long life of
the griddle. Seasoning your griddle serves two purposes:
a)It prevents rust and corrosion.
b)It creates a permanent non-stick cooking surface.
Seasoning is a process that continuously improves
throughout the life of your griddle. Proper care and
maintenance as well as seasoning after each use will result
in a better cooking experience.
FIRST TIME USE
Your griddle comes pre-seasoned with a coating of cooking
oil to prevent corrosion and damage during the shipping
process. Before using your griddle for the first time, wash
the top and insides of the griddle surface with hot, soapy
water. Never use soap on your griddle AFTER FIRST USE.
Rinse and dry completely then continue to seasoning steps.
SEASONING YOUR GRIDDLE
1. Thoroughly clean off food residue.
2. Evenly apply a generous amount of cooking oil (flax
seed, olive, vegetable, etc.) to the hot griddle surface.
3. Using a paper towel, carefully spread cooking oil to
entire hot griddle surface.
4. Allow the griddle to cool completely before storing in a
cool, dry place.
AFTER EACH USE
To clean your griddle following each use, gently scrape any
remaining food residue with a spatula and wipe with a towel.
To remove stuck food, pour hot water onto griddle surface
to loosen residue or use ¼ cup of table salt to act as an
abrasive. Next, follow steps for “SEASONING YOUR
GRIDDLE”.
HOW TO ORDER REPLACEMENT PARTS
To make sure you obtain the correct replacement part(s)
for your gas grill, please refer to the parts list on pages 31.
The following information is required to assure getting the
correct part. Please note the shipping cost for the delivery
of any replacement parts will be on yourself.
Gas grills model number (see data sticker on grill).
Part number of replacement part needed.
Description of replacement part needed.
Quantity of parts needed.
To obtain replacement parts, contact Nexgrill Customer
Relations.
1-800-913-8999.
IMPORTANT
Use only factory authorized parts. The use of any part that
is not factory authorized can be dangerous. This will also
void your warranty.
Keep this assembly and operating instruction manual for
convenient referral, and for replacement parts ordering.
The doneness of meat, whether rare, medium, or well done,
is affected to a large degree by the thickness of the cut.
Expert chefs say it is impossible to have a rare doneness
with a thin cut of meat.
The cooking time is affected by the kind of meat, the size
and shape of the cut, the temperature of the meat when
cooking begins, and the degree of doneness desired.
When defrosting meats it is recommended that it be done
overnight in the refrigerator as opposed to a microwave.
This in general yields a juicier cut of meat.
Use a spatula instead of tongs or a fork to turn the meat, as
a spatula will not puncture the meat and let the juices run
out.
To get the juiciest meats, add seasoning or salt after the
cooking is finished on each side and turn the meat only
once (juices are lost when the meat is turned several times).
Turn the meat just after the juices begin to bubble to the
surface.
Trim any excess fat from the meat before cooking. To
prevent steaks or chops from curling during cooking, slit the
fat around the edges at 2-inch intervals.
DO NOT LEAVE THE GRILL UNATTENDED WHILE
COOKING.
Grill Hints
Ordering Parts
PROBLEM SOLUTION
When attempting to light my grill, it will
not light immediately.
Make sure you have a spark while you are trying to light the burner (if no
spark).
Ensure that the wire is connected to the electrode assembly. Check if the
battery is installed properly.
Clean wire(s) and / or electrode with rubbing alcohol and a clean swab.
Wipe with a clean cloth.
Check to see if the other burners operate. If so. Check the gas orifice on
the malfunctioning burner for an obstruction.
Regulator makes noise. Vent hose on the regulator may be plugged or regulator may be faulty.
Ensure the vent hole on the regulator is not obstructed. Clear the hole,
close the gas control valves. Wait ten minutes and re-start.
Check your flames for proper performance. If the flames are not correct,
replace regulator.
Full size cover does not fit the grill. Cover may be incorrect for your grill. It may be a tight fit.
Ensure the cover is the correct length for your grill.
Measure it left to right. Compare to the grill’s measurement.
Compare the location and size of the hood portion of the cover to your grill.
Spread the cover and allow it to relax, preferably in warm sunlight or in a
warm room.
For grill with a side shelf bunch the cover like a sock, put on left to right.
Burner flames are not light blue. Too much or not enough air for the flame.
Elevation is the principal cause, however cold weather can affect the
mixture. Burner adjustment may be required.
Grill is in a windy location.
11
Troubleshooting
SPIDER AND INSECT WARNING
WHEN TO LOOK FOR SPIDERS
You should inspect the burners at least once a year or immediately after any of the following conditions occur:
1.The smell of gas in conjunction with the burner flames appearing yellow.
2.The grill does not reach temperature.
3.The grill heats unevenly.
4.The burners make popping noises.
BEFORE CALLING FOR SERVICE
If the grill does not function properly, use the following check list before contacting your dealer for service. You may
save the cost of a service call.
PREHEATING: It is necessary to preheat the grill before cooking certain foods, depending on the type of food and the
cooking temperature. Food that requires a high cooking temperature needs a pre-heat period of five minutes. Food that
requires a lower cooking temperature needs only a period of two to three minutes.
CAUTION: If burners go out during operation, close gas supply at source, and turn all gas valves off. Wait five minutes
before attempting to re-light (this allows accumulated gas fumes to clear).
CAUTION: Should a grease fire occur, close gas supply at source and turn off all burners.
CAUTION: DO NOT attempt to disconnect any gas fitting while your grill is in operation. As with all appliances, proper
care and maintenance will keep them in top operating condition and prolong their life. Your gas gill is no exception.
DANGER
S’il y a une odeur de gaz :
1. Coupez l'alimentation du gaz à l'appareil.
2. Éteignez toute flamme nue.
3. Si l'odeur persiste, tenez-vous à l'écart de
l'appareil et contactez immédiatement votre
fournisseur de gaz ou le service des
pompiers.
AVERTISSEMENT
1. Ne pas entreposer ou utiliser de l'essence
ou tout autre liquide ou vapeur
inflammable près de cet appareil ou de
tout autre appareil.
2. Une bouteille de gaz propane liquide qui
n'est pas branchée pour utilisation ne doit
pas être entreposée près de cet appareil
ou de tout autre appareil.
La non-conformité aux présentes consignes peut déclencher un incendie ou une explosion qui sont susceptibles
d’entraîner des lésions corporelles graves voire la mort ou des dommages matériels.
Votre gril deviendra très chaud. Ne vous penchez jamais au-dessus de l'aire de cuisson pendant l'utilisation devotre
gril. Ne touchez pas aux surfaces de cuisson, au boîtier du gril, au couvercle ou à toute autre pièce pendant
l’utilisation du gril et tant qu'il n’a pas refroidi après l'usage.
12
Mesures de sécurité
AVERTISSEMENT
Ne pas allumer cet appareil sans avoir lu la section
INSTRUCTIONS D'ALLUMAGE dans ce manuel.
MISE EN GARDE : Attention au retour
de flamme
MISE EN GARDE : les araignées et les petits insectes
tissent parfois ou font des nids dans les tuyaux
de brûleurs pendant le transport
et l'entreposage. Bloquant l'écoulement du gaz,
ces toiles peuvent être la cause d'un
incendie à l'intérieur et autour des tuyaux
de brûleurs. Ce type d’incendie, connu sous le nom de
« RETOUR DE FLAMME », peut provoquer de graves
dégâts dans votre gril et affecter les conditions de
fonctionnement qui deviennent dangereuses pour
l'utilisateur.
Bien qu'un tuyau de brûleur bloqué ne soit pas la seule
cause de ces « RETOURS DE FLAMME », il s’agit
néanmoins de la cause la plus commune.
Pour réduire le risque de « RETOURS DE FLAMME »,
vous devez nettoyer les tuyaux de brûleurs avant de
monter votre gril et au moins une fois par mois à la fin de
l'été et au début de l'automne lorsque les araignées sont
particulièrement actives. Nettoyez également les tuyaux
de brûleurs si votre gril n'a pas servi pendant une longue
période. Un tube bouché peut favoriser un feu en dessous
du gril.
Codes d'installation du gril
Vérifiez les codes du bâtiment locaux concernant la méthode
d’installation appropriée. En l'absence de ces derniers, l’unité doit
être installée conformément au code national de gaz de
combustion ANSI Z223.1/NFPA 54, code d'entreposage et de
manutention de gaz propane liquéfié ANSI /NFPA B149.2 ou au
code d’installation de gaz naturel et de gaz propane CSA B149.1
et au code national d’électricité, ANSI/NFPA 70.
Utilisation appropriée de la bouteille de gaz PL
Les modèles de gril au propane liquide sont destinés à être
utilisés avec un réservoir de propane liquide standard 9 kg (20 lb),
non compris avec le gril. Ne branchez jamais votre gril à gaz à un
réservoir de propane liquide dépassant cette capacité.
Si une source électrique externe est utilisée : L’appareil
de cuisson à gaz pour exrieur, si installé, doit être mis à
la terre conformément aux codes locaux ou, en l’absence
de codes locaux, conformément au Code national
d’électricité des États-Unis, ANSI/NFPA 70 ou au Code
Canadien d’électricité, CSA C22.1.
AVERTISSEMENT
Maintenir le cordon électrique et le tuyau d’alimentation de
combustibles à l’écart de toute surface chauffante.
REMARQUE : l'écoulement normal des gaz à travers l'ensemble
tuyau et régulateur peut donner engendrer un bourdonnement. À
faible volume, ce bruit est tout à fait normal et n'affecte pas le
fonctionnement du gril. Par contre, si le bourdonnement est
bruyant et excessif, il peut s’avérer nécessaire de purger l'air du
conduit de gaz ou remettre en place le régulateur d'écoulement de
gaz. Cette purge devrait être effectuée à chaque fois qu'un
nouveau réservoir de LP est branché à votre gril.
Vérifiez la flamme des brûleurs avant
chaque utilisation. Les flammes doivent
ressembler à celles de l’illustration. Si ce
n’est pas le cas, voir la section sur la
maintenance des brûleurs dans ce manuel.
Flamme de prop
ane liquide
(le cas échéant)
TESTÉ CONFORMÉMENT À LA NORME ANSI Z21.58-2018 •
CSA 1.6-2018 POUR APPAREILS DE GAZ DE CUISSON
UTILISÉS À L'EXTÉRIEUR. CE GRIL DOIT ÊTRE UTILISE À
L’EXTÉRIEUR UNIQUEMENT.
Système d’alimentation de gaz PL
Si ces consignes ne sont pas suivies à la lettre, un incendie
peut se produire et entraîner des lésions corporelles graves
voire la mort.
La capacité maximale d'un réservoir de propane liquide est de
9 kg avec un diamètre d'environ 31 cm sur une hauteur de
46,35 cm.
Ce dispositif de sécurité empêche un remplissage excessif de
la bouteille qui pourrait entraîner le dysfonctionnement de la
bouteille de gaz LP, du régulateur ou du gril.
La bouteille de gaz d’alimentation PL à utiliser doit être
fabriquée et marquée conformément aux spécifications pour
bouteilles de gaz PL stipulées par le Département des
transports des États-Unis (DOT) ou la Norme nationale du
Canada, CAN/CSA B339, bouteilles, bouteilles sphériques, et
tubes utilisés pour le transport de marchandises dangereuses.
La bouteille de gaz PL doit disposer d’un robinet d’arrêt
menant à une sortie du robinet de PL compatible avec le Type
1. La bouteille de gaz LP doit être munie d'un robinet d'arrêt
aboutissant à la sortie du robinet spécifié pour le raccordement
de type QCC1 conformément à la norme pour le raccordement
de la sortie et l’entrée du robinet de bouteille de gaz comprimé
ANSI/CGA-V-1, selon le cas. La bouteille de gaz PL doit être
munie d’un dispositif anti-débordement (ODP). La bouteille de
PL doit également être munie d’un opercule de sécurité ayant
un lien direct avec l'espace de vapeur de la bouteille.
Le système d'alimentation de la bouteille doit être arrangé de
manière à permettre le retrait de vapeur.
Le réservoir de LP utilisé doit être muni d'un collier pour
protéger la valve du réservoir.
Placez le bouchon anti-poussière sur la sortie du robinet de la
bouteille en tout temps lorsque vous n'utilisez pas la bouteille.
N'installez que le type de bouchon anti-poussière qui est fourni
avec le robinet de la bouteille. Les autres types de bouchon
peuvent entraîner des fuites du propane.
Ne jamais brancher un réservoir de GPL non réglementé à
votre gril à gaz.
Cet appareil de cuisson à gaz pour extérieur est équipé d'un
ensemble tuyau/régulateur grande capacité destiné au
raccordement d’une bouteille de propane liquide de 9 kg.
Bouteille de gaz propane.
Faites remplir votre bouteille de PL par un fournisseur de gaz
de propane fiable et exigez une inspection visuelle et une
requalification lors de chaque remplissage.
Ne rangez pas de bouteille de gaz PL de rechange sous ou
près de cet appareil.
Ne jamais remplir la bouteille à plus de 80 pour cent de sa
capacité.
Maintenez toujours les réservoirs de GPL en position verticale.
N’entreposez pas et n’utilisez pas d'essence ou tout autre
vapeur et liquide inflammables près de cet appareil ou de tout
autre appareil.
L’entreposage intérieur d’un appareil de cuisson à gaz pour
extérieur est autorisé uniquement si la bouteille est
déconnectée et enlevée de l’appareil de cuisson à gaz pour
extérieur.
Lorsque vous n'utilisez pas le gril à gaz, vous devez éteindre le
gaz à partir de la bouteille de PL.
Lorsque vous n'utilisez pas l'appareil de cuisson à gaz pour
extérieur, le gaz doit être éteint au niveau de la bouteille.
La bouteille de gaz PL doit être entreposé à l'extérieur dans
des zones bien ventilées et hors de la portée des enfants. Les
réservoirs de LP non branchés ne doivent pas être entreposés
dans un bâtiment, un garage ou tout autre emplacement
fermé.
Ne pas bloquer le courant de ventilation autour du boîtier du
gril à gaz. Utilisez seulement l'ensemble tuyau et régulateur
fourni avec votre gril à gaz. Tous les ensembles tuyaux et
régulateurs de remplacement doivent correspondre à ceux
spécifiés dans le présent manuel.
L'ensemble tuyau et régulateur doit être inspecté avant chaque
utilisation du gril. En cas d'abrasion ou d'usure excessives ou si
le tuyau est coupé, vous devez remplacer le tuyau avant de
réutiliser le gril. Le tuyau de rechange doit être celui qui a été
spécifié par le fabricant.
Utilisez uniquement l'ensemble tuyau et régulateur de pression
fourni avec l’appareil à gaz de cuisson pour extérieur. Ne
jamais substituer par d’autres types de régulateur. Contactez le
service à la clientèle pour obtenir des pièces de remplacement
spécifiées par le fabricant.
Cet appareil à gaz de cuisson pour extérieur est muni d’un
régulateur de pression conforme à la norme pour vannes de
régulation de pression pour gaz PL ANSI/UL 144.
Nettoyez toujours les débris de l’arrière et du chariot latéral.
Maintenez les cordons électriques ou celui du moteur de la
rôtisserie à l'écart des zones chauffées du gril.
Ne jamais utiliser le gril dans des conditions particulièrement
venteuses. Si le gril doit être installé dans une zone venteuse
(près de l’océan, en montagne, etc.), un pare-vent est requis.
Toujours adhérer aux spécifications de l’espace requis.
Ne jamais utiliser de bouteille de propane bosselée ou rouillée.
Maintenir le cordon électrique et du tuyau d’alimentation de
combustibles à l’écart de toute surface chauffante.
Lors de l’allumage, maintenez votre visage et vos mains aussi
loin que possible du gril.
Le réglage du brûleur ne doit être effectué qu’une fois que le
brûleur a refroidi.
EMPLACEMENT ET ESPACE APPROPRIÉS AUTOUR DU GRIL
Ne jamais utiliser votre gril à gaz dans un garage, sur un patio,
dans une remise, dans un passage recouvert ou dans tout
autre endroit fermé. Le gril à gaz ne peut être utilisé qu’à
l’extérieur. Ne pas installer cette unité dans des enclos
combustibles. L’espace minimum de tous les côtés et de
l’arrière de l’unité jusqu’à la construction combustible doit être
de 91 cm des côtés et 91 cm de l'arrière.
NE PAS utiliser cet appareil sous des surfaces combustibles
recouvertes. Cet appareil de cuisson à gaz pour extérieur n’est
pas censé être installé dans ou sur des véhicules récréatifs ou
des bateaux.
AVERTISSEMENT
Votre gril deviendra très chaud. Ne vous penchez jamais au-
dessus de l'aire de cuisson pendant l'utilisation de votre gril.
Ne touchez pas aux surfaces de cuisson, au boîtier du gril, au
couvercle ou à toute autre pièce pendant l’utilisation du gril et
tant qu'il n’a pas refroidi après l'usage.
Le non-respect de ces consignes peut entraîner des
lésions corporelles graves.
MISE EN GARDE : POUR GARANTIR UNE PROTECTION
CONTINUE CONTRE LE RISQUE DE CHOCS
ÉLECTRIQUES, CONNECTEZ UNIQUEMENT À DES
PRISES MISES À LA TERRE. POUR RÉDUIRE LE RISQUE
DE CHOCS ÉLECTRIQUES, ASSUREZ-VOUS QUE LA
RALLONGE EST SECHE ET NE TRAINE PAS AU SOL.
Mesures de sécurité
13
AVERTISSEMENT
Ayez toujours à disposition un flacon pulvérisateur rempli
d’eau savonneuse près du robinet de gaz et vérifiez les
raccordements avant d’utiliser le gril.
NE PAS LAISSER LE GRIL SANS SUPERVISION
PENDANT LA CUISSON.
PRATIQUES DE SÉCURITÉ PERMETTANT D’ÉVITER
LES BLESSURES CORPORELLES
Lorsque vous entretenez correctement votre gril, il vous
offrira un service fiable et sécurisé pendant plusieurs
années. Vous devez toutefois prendre toutes les
précautions nécessaires lorsque vous utilisez le gril
puisqu'il produit une chaleur intense qui augmente le
potentiel des accidents. Lors de l’utilisation de cet appareil,
des pratiques de sécurité élémentaires doivent être
observées, y compris :
Ne pas réparer et ne pas remplacer de pièces du gril à
moins que l’opération soit spécifiquement indiquée dans ce
manuel. Tous les autres services doivent être confiés à un
technicien qualifié.
Les enfants ne doivent pas être laissés seuls ou sans
supervision à un endroit où le gril est utilisé. Ne jamais
permettre aux enfants de s’asseoir, se tenir debout ni jour
sur ou autour du gril.
Ne pas ranger d’objets autour ou sous le gril qui pourraient
éveiller la curiosité des enfants.
Ne pas mettre en contact ou approcher de trop près
vêtements, maniques ou tout autre matériau inflammable
avec les grilles, les brûleurs ou toute surface chaude tant
que ces derniers n’ont pas refroidis. Le tissu pourrait
prendre feu et entraîner des blessures corporelles.
Pour assurer votre sécurité personnelle, portez des
vêtements appropriés à la tâche. Les vêtements ou les
manches larges ne doivent jamais être portés lorsqu’on
utilise cet appareil. Certains tissus synthétiques sont très
inflammables et ne doivent jamais être portés pour
cuisiner.
Seuls certains types de verre, de céramique en verre
calorifuge, en terre cuite ou autres ustensiles émaillés
peuvent être utilisés avec le gril. Ces matériaux peuvent se
briser sous les changements soudains de la température.
Utilisez uniquement un feu faible ou moyen conformément
aux directives du fabricant.
Ne pas chauffer de conteneurs d’aliments fermés. La
pression qui s’accumule peut faire exploser les conteneurs.
Lorsque vous allumez un brûleur, concentrez-vous sur ce
que vous faites. Gardez toujours à l’esprit le brûleur que
vous êtes en train d’allumer et tenez votre corps et vos
vêtements à l'écart des flammes nues.
Lorsque vous utilisez le gril, ne touchez pas la grille du
gril, celle du brûleur ou les zones environnantes qui
chauffent très rapidement et peuvent vous brûler. Utiliser
toujours des maniques sèches. Les maniques humides
sur des surfaces chaudes engendrent de la vapeur et
peuvent entraîner des brûlures Ne pas utiliser de
serviettes ni de chiffon à la place de maniques. Ne pas
mettre les poignées en contact avec les parties chaudes
de la grille du rack.
La graisse est inflammable. Laisser la graisse chaude
refroidir avant de nettoyer. Ne pas laisser de dépôts de
graisse s’accumuler dans le plateau à graisse au fond de
la chambre à cuisson du gril. Nettoyer souvent le plateau
à graisse
Cette feuille peut bloquer le flux d’air de la combustion ou
engouffrer de la chaleur dans la zone de commande.
Pour garantir un bon allumage et une performance
optimale des brûleurs, toujours maintenir les ouvertures
des brûleurs propres. Il est nécessaire de les nettoyer
régulièrement pour optimiser leur performance. Les
brûleurs ne fonctionnent que dans une position et doivent
en conséquence être installés correctement pour garantir
un fonctionnement sécurisé.
Nettoyer le gril avec précaution. Pour éviter toute brûlure
de vapeur, ne pas utiliser d’éponge ou de chiffon mouillés
pour nettoyer le gril quand il est encore chaud. Certains
produits de nettoyage dégagent des fumées toxiques ou
peuvent s’enflammer s’ils sont appliqués sur une surface
chaude.
Éteindre les commandes du gril et s’assurer que le gril
est froid avant d’utiliser des nettoyants en aérosol sur ou
autour du gril. Les produits chimiques qui produisent une
pulvérisation peuvent en présence de chaleur, prendre
feu ou provoquer la corrosion des pièces métalliques.
Ne pas utiliser le gril pour cuisiner des viandes
excessivement grasses ou d’autres produits pouvant
favoriser des flambées.
Ne pas utiliser le gril sous des constructions
combustibles non
Ne jamais placer de matériaux combustibles, tels que
des fluides, des déchets ou des vapeurs, telles que de
l’essence ou un allume-feu autour du grill.
Toute graisse est inflammable. Assurez-vous de laisser
la graisse chaude refroidir avant de la toucher. Evitez de
laisser la graisse s’accumuler au fond du grill et sur le
réceptacle à graisse situé au-dessous de la surface de
cuisson. Merci de nettoyer fréquemment la graisse du
fond du grill et du réceptacle à graisse.
N'utilisez jamais d'eau sur un feu de graisse. Des
blessures peuvent en résulter.
Mesures de sécurité
14
NE JAMAIS CONNECTER À L’APPAREIL DE LIGNE
D’ALIMENTATION DE GAZ SANS ÉGULATEUR.
UTILISER L’ENSEMBLE TUYAU/RÉGULATEUR
FOURNI.
Ce gril est configuré pour fonctionner au propane
liquide. Ne pas utiliser de gaz naturel à moins que le
gril n’ait été reconfiguré pour le gaz naturel.
Consommation totale du gaz (à l’heure) de ce gril en
acier inoxydable avec tous les brûleurs réglés sur
HIGH:
Brûleur principal 2 x 19,000 BTU/hr.
Total 38,000 BTU/hr.
CONDITIONS RELATIVES AUX BOUTEILLES DE PL
Une bouteille de propane liquide qui serait cabossée ou
rouillée doit être inspectée par votre fournisseur de gaz
PL. Ne jamais utiliser de bouteille dont le robinet est
endommagé. La bouteille de propane liquide doit être
fabriquée et marquée conformément aux spécifications
pour bouteilles de gaz PL régies par le Département
des transports des États-Unis (DOT) ou régies par la
Norme nationale du Canada CAN/CANB339, bouteilles,
bouteilles sphériques et tubes utilisés pour le transport
de marchandises dangereuses, tel qu’applicable. Un
dispositif anti-débordement (ODP) doit être installé sur
la bouteille avec une connexion QCC1 sur le robinet de
la bouteille conformément à ANSI/CGA-V-1. Le
système d’alimentation de la bouteille doit être arrangé
de manière à permettre le retrait de vapeur La bouteille
doit inclure un collier pour la protection du robinet de la
bouteille. La bouteille doit disposer d’un robinet d’arrêt
menant à une sortie de robinet de la bouteille
d’alimentation de gaz PL spécifié, selon le cas, pour un
raccord de type QCC1 selon la norme pour le
raccordement à la sortie et l’entrée du robinet de
bouteille de gaz comprimé ANSI/CGA-V-1.
Pression du collecteur : 27,94 cm colonne d’eau (W.C.).
RACCORDEMENT DU GAZ PL
Assurez-vous que les œillets en plastique noir sur le
robinet de la bouteille de propane sont en place et que
le tuyau n'entre pas en contact avec le foyer du gril.
RACCORDEMENT
Votre gril en acier inoxydable est équipé d’orifices
d’alimentation de gaz pour utilisation uniquement avec
du propane liquide. Cet appareil est également équipé
d'un ensemble tuyau/régulateur grande capacité
destiné au raccordement d’une bouteille de propane
liquide de 9 kg (hauteur 46,35 cm, diamètre de 31 cm.
Pour connecter la bouteille de propane liquide,
procédez comme suit:
1.Assurez-vous que le robinet de la bouteille est fermé
(tourné dans le sens horaire pour l’arrêt).
2.Vérifiez le robinet de la bouteille pour assurer qu’elle
dispose de filets externes appropriés (raccordement de
type 1 conformément à ANSIZ21.81)
3. Assurez-vous que toutes les valves des brûleurs sont
en position fermée (OFF).
4. Inspectez les connexions de valve, l’orifice ainsi que
le régulateur. Effectuez une inspection afin de
détecter tout dégât ou débris, et enlevez-les, si
présents. Inspectez le tuyau pour voir s'il est
endommagé. Ne jamais utiliser de matériel
endommagé ou bouché. Consultez le revendeur local
de propane liquide pour toute réparation.
5. Lorsque vous joignez le régulateur à la valve, serrez
l'écrou à raccord rapide à la main dans le sens
horaire jusqu'à l'arrêt complet. Ne pas utiliser de clé
pour serrer. Elle risque d’endommager l’écrou à
raccord rapide, ce qui pourrait entraîner une situation
dangereuse.
6. Ouvrez lentement complètement le robinet de la
bouteille (en tournant dans le sens antihoraire).
Appliquez la solution savonneuse avec une brosse
propre à tous les joints de gaz. Voir ci-dessous. Si
des bulles se forment dans la solution, les joints ne
sont pas scellés correctement. Vérifiez chaque
raccord, et serrez ou réparez au besoin.
7. En cas de fuite dans le joint de gaz que vous ne
pouvez réparer, éteignez le gaz du réservoir
d'alimentation (position OFF), débranchez la conduite
d'alimentation de votre gril et appelez le 1-800-913-
8999 ou votre fournisseur de gaz pour de l'aide à la
réparation.
8. Appliquez également la solution savonneuse aux
rivures du réservoir. Voir ci-dessous. Si des bulles se
forment, éteignez le réservoir, ne l'utilisez pas et ne le
déplacez pas! Demandez de l'aide à un fournisseur
en PL ou à votre service de pompiers.
Pour déconnecter la bouteille de PL:
1. Mettez les valves de brûleurs sur arrêt (OFF).
2. Tournez le robinet de la bouteille complètement (dans
le sens horaire pour l’arrêt).
3. Détachez l’ensemble du régulateur du robinet de la
bouteille en tournant l’écrou à raccord rapide dans le
sens antihoraire.
Raccordement au gaz
15
GÉNÉRALITÉS
Bien que les raccords de gaz sur le gril aient été testés
pour les fuites à l’usine avant l’expédition, un contrôle doit
être effectué sur site pour garantir que les raccords sont
bien serrés pour parer à toute éventualité de mauvaise
manipulation pendant l'expédition ou de pression
excessive exercée involontairement sur l'unité. Vérifiez
régulièrement qu'il n'y a pas de fuite dans le système en
procédant comme suit. Si vous sentez une odeur de gaz,
vous devez immédiatement inspecter le système en entier
pour détecter les fuites potentielles.
AVANT DE PROCÉDER AU TEST
Assurez-vous que tous les matériaux d’emballage ont été
enlevés gril, y compris les sangles de fixation.
NE PAS FUMER PENDANT LE TEST DE FUITE.
NE JAMAIS TESTER LES FUITES AVEC UNE
FLAMME NUE.
Préparez une solution savonneuse moitié détergent
liquide et moitié eau. Vous avez besoin d’un flacon
pulvérisateur ou d’une brosse ou d’un chiffon pour
appliquer la solution sur le raccord. Lors du test de fuite
initiale, assurez-vous que la bouteille de propane liquide
est pleine à 80 %.
POUR TESTER
1.Assurez-vous que les valves de commande sont en
position d’arrêt, OFF et ouvrez l’alimentation de gaz.
2.Assurez-vous que toutes les connexions du régulateur
du gaz PL et de la valve d’alimentation jusqu’à et y
compris le raccordement au tuyau du collecteur (le tuyau
qui va aux brûleurs) sont bien serrées. Des bulles de
savon se formeront s’il y a une fuite.
3.Si une fuite est présente, tournez immédiatement
l’alimentation du gaz sur arrêt et resserrez les raccords
ayant des fuites.
4.Remettez le gaz sur marche et effectuez un nouveau
contrôle.
5.Si le gaz fuit toujours de l’un des raccords, tournez
l’alimentation du gaz sur arrêt et contactez le service
clientèle au 1-800-913-8999.
VÉRIFICATION DU FLUX DE GAZ
Les brûleurs du gril sont testés et réglés à l’usine avant
leur expédition ; toutefois, des différences dans
l’alimentation du gaz local peuvent exiger le réglage des
brûleurs. Les flammes des brûleurs doivent être vérifiées
visuellement.
Les flammes doivent être bleues et stables sans bouts
jaunes ni bruit excessif ou soulèvement. En présence de
l’une de ces conditions, vérifiez si l’obturateur d’air ou les
orifices des brûleurs sont bloqués par des saletés,
débris, toiles d'araignée, etc. Veuillez adresser vos
questions sur la stabilité des flammes au service
clientèle au 1 800-913-8999.
TOUJOURS VÉRIFIER LA PRÉSENCE DE
FUITE APRES CHAQUE CHANGEMENT DE LA
BOUTEILLE DE PL
Avant chaque utilisation, vérifier tous les
raccords d’alimentation de gaz pour détecter
les fuites. Il est recommandé de conserver un
flacon pulvérisateur d'eau savonneuse près de
la valve d'arrêt de la conduite d'alimentation
de gaz. Pulvérisez tous les raccords. La
présence de bulles confirme les fuites.
Utilisez uniquement les pièces recommandées par le
fabricant sur le gril.
Toute substitution annulerait la garantie. Ne pas utiliser le
gril sans avoir contrôler tous les raccords et déterminer
l’absence de fuites
Test de fuite
16
ALLUMAGE AVEC UNE ALLUMETTE
1. Si le brûleur ne s'allume pas après plusieurs tentatives, vous pouvez
essayer de l'allumer avec une allumette. Toutefois avant de le faire,
attendez 5 minutes que le gaz accumulé se soit dissipé.
2. Attachez une allumette à l'extrémité du bâtonnet d'allumage.
3. Allumez l'allumette.
4. Tenez le bâtonnet d'allumage et introduisez l'allumette allumée près
des orifices du brûleur.
5. Appuyez sur le bouton de commande approprié que vous tournez en
position .
6. Le brûleur devrait s'allumer immédiatement.
Chaque brûleur a son système d’allumage ajuste avant l’expédition; cependant des variations locales liées à
l’alimentation en gaz peuvent nécessiter des ajustements mineurs.
N’essayez pas d’allumer le barbecue si une odeur de gaz est présente. Merci d’appeler le 1-800-913-8999.
Vérifiez toutes les connexions de gaz avant chaque utilisation.
Remarque : avant d'utiliser le gril, enlevez le matériau d'emballage, y compris les sangles
AVERTISSEMENT : IMPORTANT AVANT D'ALLUMER LE GRIL!
Inspectez le tuyau d'alimentation en gaz avant de mettre le gaz sur marche (ON). S'il semble y avoir des coupures, de
l'usure ou de l'abrasion, le tuyau doit être remplacé avant tout utilisation. N'utilisez pas le gril si une odeur de gaz est
présente. Utilisez uniquement l'ensemble tuyau et régulateur de pression fourni avec l’unité.
Ne jamais substituer l'ensemble tuyau/régulateur qui sont fournis avec le gril. En cas de remplacement nécessaire,
contactez le fabricant pour obtenir le remplacement approprié. Le remplacement doit être celui qui a été spécifié par le
manuel.
AVERTISSEMENT : maintenez toujours votre visage et votre corps aussi loin que possible du brûleur lors de
l'allumage.
UTILISATION D'ORDRE GÉNÉRAL DU
La capacité de chaque brûleur principal est de 19,000 BTU/hr. Les brûleurs principaux du gril occupent la surface de
cuisson totale et sont dirigés sur les côtés pour réduire tout blocage provenant de la graisse et des débris qui tomberaient.
Les boutons d'allumage sont situés sur la partie inférieure du centre du panneau des valves. Les allumeurs rotatifs sont
étiquetés sur le panneau de commande.
BRÛLEUR PRINCIPAL
brûleur principal
POUR ALLUMER LE BRULEUR PRINCIPAL
1.Ouvrez la valve de la bouteille de gaz (position ON).
2.Poussez et tournez le bouton de contrôle du brûleur associé jusqu'au
symbole tout en maintenant le bouton d’allumage appuyé, afin d’allumer
le brûleur.
3.Une fois le brûleur allumé, relâchez le bouton d’allumage et le bouton
de contrôle.
4.Si le brûleur ne s’allume pas, tournez le bouton de contrôle jusqu’ à O
and répétez la procédure d’allumage
Consignes d'allumage
17
S'ASSURER QUE L'ALIMENTATION EN GAZ ET LES
BOUTONNES SONT EN POSITION "OFF". ASSUREZ-
VOUS QUE LA GRILLE EST FROIDE AVANT DE LA
MANIPULER.
BRÛLEURS DU GRIL
Prenez toutes les précautions nécessaires lorsque vous
déplacez un brûleur qui doit toujours être correctement
centré sur l’orifice avant de rallumer le gril. La fréquence
du nettoyage dépend des utilisations de votre gril.
NETTOYAGE DU BRÛLEUR PRINCIPAL DU GRIL
Assurez-vous que l’alimentation du gaz et les boutons
soient en position d'arrêt (OFF). Assurez-vous que le gril
ait refroidi. Nettoyez l’extérieur du brûleur avec une brosse
métallique. Nettoyez le tartre le plus tenace avec un
grattoir métallique. Débloquez les ports bouchés avec un
clip que vous dépliez. N’utilisez jamais de cure-dents en
bois. Ils peuvent se briser et boucher l’orifice. Si des
insectes ou tout autre type d’obstruction ont bloqué le flux
du gaz du brûleur, vous devez appeler notre service
clientèle au +1-800-913-8999.
NETTOYAGE DU PLATEAU À GRAISSE
Le plateau à graisse doit être vidé et essuyé
périodiquement, puis lavé dans une solution de savon
doux et d'eau tiède. Une petite quantité de sable peut être
placée dans le fond du plateau à graisse afin d'absorber la
graisse. Vérifiez souvent le plateau à graisse et ne laissez
pas d’excès de graisse s'accumuler et déborder du plateau
à graisse.
NETTOYAGE DES BRÛLEURS
1.Éteignez l’alimentation du gaz et veillez à ce que les
boutons soient en position d'arrêt (OFF).
2.Attendez que le gril ait refroidi.
3.Nettoyez l’extérieur du brûleur avec une brosse
métallique. Utilisez un grattoir métallique pour les tâches
les plus tenaces.
4.Débloquez le port bouché avec un clip que vous dépliez.
N'utilisez jamais de cure-dents en bois. Ils peuvent se
briser et boucher l’orifice.
5.Si des objets ou tout autre type d'obstacle bloque le flux
du gaz dans le brûleur, appelez le service clientèle au 1-
800-913-8999.
Avertissement : pour le remplacement du brûleur
principal, nous recommandons vivement que vous
engagiez un technicien professionnel qui se
chargera de l'opération. Sachez que nous ne
pouvons pas assurer la responsabilité des
blessures ou dommages matériels qui pourraient
survenir suite à une installation incorrecte du
brûleur.
Nettoyage et entretien
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COMMENT REMPLACER LE BRÛLEUR PRINCIPAL
Étape 1. Retirer la broches bruleur principal de “R” sur le
mur arrierede la boite a feu en utilisant une pince. Utiliser un
tournevis plat pour retirer le couvercle de l’axe de bruleur,
puis retirez le bruleur sur la paroi avant de la boite a feu.
Comme indique ci-dessous.
Étape 2. Inserez le bruleur sur l’orifice et fixer le couvercle
de la broche du bruleur sur le bruleur comme indique ci-
dessous. Assurez-vous que le trou du bruleur visant a
orifice.
Étape 3. Fixer le bruleur principal sur le mur arriere de la
boite de feu avec “R” broche.
Assaisonner votre plaque chauffante
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COMMENT PASSER UNE COMMANDE DE
PIÈCES DE REMPLACEMENT
Pour garantir que les pièces de remplacement convenant à
votre gril à gaz seront envoyées, veuillez consulter les
numéros de pièces sur les pages 33. Les informations
suivantes sont requises pour assurer que la pièce envoyée
est correcte. Prière de remarquer que les frais de livraison
des pièces de rechange sont à votre charge.
Numéro du modèle du gril au gaz (voir l’étiquette
apposée sur le gril).
Numéro de la pièce de remplacement nécessaire.
Description de la pièce de remplacement nécessaire.
Quantide pièces requises
Pour obtenir des pièces de rechange, contactez le service
clientèle de Nexgrill.
1-800-913-8999.
IMPORTANT
Utilisez uniquement les pièces autorisées par l’usine.
L'emploi de pièces qui ne seraient pas autorisées par l’usine
peut être dangereux. Toute substitution annulerait votre
garantie.
Conservez ce manuel d’instructions pour l’assemblage et de
fonctionnement qui vous servira de référence et facilitera
votre commande de pièces de remplacement.
La cuisson souhaitée de la viande, qu'elle soit saignante,
moyennement ou bien cuite dépend en majeure partie de
l'épaisseur de la coupe. Les chefs, experts en la matière,
disent qu’il est impossible d'obtenir une viande saignante
avec une tranche fine.
Le temps de cuisson dépend du type de viande, de la taille
et de la forme de la coupe, de la température de la viande
lorsque la cuisson commence et le type de cuisson
souhaité.
Lorsque vous dégelez de la viande, il est recommandé de
le faire dans le réfrigérateur pendant la nuit et non dans un
micro-onde. Cette méthode permet d’obtenir une viande
plus juteuse.
Utilisez une spatule et non des pinces ou une fourchette
pour tourner la viande. La spatule ne perce pas la viande et
laisse le jus couler.
Pour obtenir des viandes plus juteuses, ajoutez des
assaisonnements ou du sel après la cuisson de chaque côté
et ne tournez la viande qu’une seule fois (les jus se perdent
lorsque vous tournez la viande plusieurs fois). Tournez la
viande après que les jus commencent à former des bulles à
la surface.
Coupez l’excès de graisse de la viande avant de la cuire.
Pour que les biftecks ou les côtelettes ne s'enroulent pas
pendant la cuisson, entaillez la graisse autour du bord à
5 cm d’intervalles.
NE PAS LAISSER LE GRIL SANS SUPERVISION
PENDANT LA CUISSON.
Commande de pièces
Conseils relatifs au gril
IMPORTANCE DE SAISONNIER GRIDDLE
Il est très important de maintenir une surface de plaque chauffante
assaisonnée afin de maintenir des performances optimales et une
longue durée de vie de la plaque chauffante. Assaisonner votre
plaque chauffante a deux objectifs:
a)Il prévient la rouille et la corrosion.
b)Il crée une surface de cuisson antiadhésive permanente.
L'assaisonnement est un processus qui s'améliore continuellement
tout au long de la vie de votre plaque chauffante. Un entretien et un
entretien appropriés ainsi que l'assaisonnement après chaque
utilisation se traduiront par une meilleure expérience de cuisson.
PREMIÈRE UTILISATION
Votre plaque chauffante est pré-assaisonnée d'un enduit d'huile de
cuisson pour prévenir la corrosion et les dommages pendant le
processus d'expédition. Avant d'utiliser votre plaque chauffante pour
la première fois, lavez le dessus et l'intérieur de la surface de la
plaque chauffante avec de l'eau chaude savonneuse. N'utilisez
jamais de savon sur votre plaque chauffante APRÈS LA PREMIÈRE
UTILISATION. Rincez et séchez complètement, puis poursuivez les
étapes d'assaisonnement.
ASSISONNER VOTRE GRILLE
1. Nettoyer soigneusement les résidus alimentaires.
2. Appliquez uniformément une quantité généreuse d'huile
de cuisson (graines de lin, olives, légumes, etc.) sur la
surface de la plaque chauffante.
3. À l'aide d'un essuie-tout, étalez soigneusement l'huile de
cuisson sur toute la surface de la plaque chauffante.
4. Laissez la plaque chauffante refroidir complètement
avant de la ranger dans un endroit frais et sec.
APRÈS CHAQUE UTILISATION
Pour nettoyer votre plaque après chaque utilisation, grattez
délicatement les résidus d’aliments restants avec une spatule
et essuyez avec une serviette. Pour retirer les aliments
coincés, versez de l'eau chaude sur la surface de la plaque
chauffante pour détacher les résidus ou utilisez ¼ de tasse de
sel de table pour agir comme abrasif. Suivez ensuite les
étapes pour "SAISONNIER VOTRE GRILLE".
PROBLÈME SOLUTION
Lorsque j’essaie d’allumer mon gril, il
ne s’allume pas immédiatement.
Assurez-vous qu'il y a une étincelle lorsque vous essayez d’allumer le brûleur
(s’il n’y a pas d’étincelle) Assurez-vous que le fil est branché l’ensemble
d'électrodes. Verifies que la pile est correctement instalee.
Nettoyez les fils et/ou les électrodes en les frottant avec de l'alcool et un
écouvillon propre. Essuyez avec un chiffon propre.
Vérifiez si les autres brûleurs fonctionnent. Si c’est le cas, vérifiez s'il y a une
obstruction dans l'orifice de gaz du brûleur en fonctionnant pas.
Le régulateur fait du bruit. Il est possible que le tuyau d’évent sur le régulateur soit bouché ou le
régulateur soit défectueux. Vérifiez que trou de l'évent sur le régulateur n'est
pas bouché. Nettoyez le trou, fermez les valves de commande de gaz.
Attendez une dizaine de minutes avant de rallumer.
Vérifiez l'état des flammes afin de garantir une performance appropriée. Si
les flammes ne sont pas correctes, remplacez le régulateur.
Housse pleine grandeur ne convenant
pas au gril
Le couvercle peut être incorrect pour votre gril. Il peut être trop serré.
Assurez-vous que la longueur du couvercle correspond à celle de votre gril.
Mesurez la longueur de gauche à droite. Comparez à la mesure du gril.
Comparez l’emplacement et la taille de la partie du capot du couvercle par
rapport à votre gril.
Étalez le couvercle et laissez se détendre, de préférence à la lumière du jour
ou dans une pièce chaude.
Pour le gril ayant une étagère latérale, pliez le couvercle en forme de
chaussette, placez le de côté gauche vers la droite.
Les flammes des brûleurs ne sont pas
d'une couleur bleue claire.
Trop ou pas assez d’air pour la flamme.
L’élévation est la cause principale, toutefois un temps froid peut affecter le
mélange. Les brûleurs doivent être réglés.
Le gril est placé dans un endroit venteux.
Dépannage
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AVERTISSEMENT CONCERNANT LES ARAIGNÉES ET LES INSECTES
À QUEL MOMENT FAUT-IL RECHERCHER LES ARAIGNÉES
Vous devriez inspecter les brûleurs au moins une fois par an ou immédiatement après l'une des situations suivantes :
1.L’odeur de gaz avec des flammes du brûleur jaunes.
2.Le gril n’atteint pas la température.
3.Le gril ne chauffe pas de manière uniforme.
4.Les brûleurs font des bruits d’éclat.
AVANT D’APPELER LE SERVICE À LA CLIENTÈLE
Si le gril ne fonctionne pas correctement, effectuez chaque vérification de la liste qui suit avant de contacter le service clientèle. Vous
pouvez ainsi économiser les frais d’une intervention pour réparation.
PRÉCHAUFFAGE : Le couvercle du gril doit être fermé pendant la période de préchauffage. Il est nécessaire de préchauffer le gril avant
de cuire certains aliments, selon leur type et la température de cuisson requise. Un préchauffage de cinq minutes est requis pour les
aliments nécessitant
une température de cuisson élevée ; un préchauffage de deux à trois minutes est requis pour les aliments nécessitant une température
de cuisson plus basse.
MISE EN GARDE: si les brûleurs s’éteignent pendant l’opération, coupez le gaz à la source et éteignez toutes les valves de gaz. Ouvrez
le couvercle et attendez cinq minutes avant de rallumer (cette attente permet de dissiper la fumée du gaz qui s’est accumulé).
MISE EN GARDE: si un feu de graisse se déclenche, coupez l'alimentation du gaz à la source et éteignez tous les brûleurs fermé jusqu'à
que ce que le feu se soit maîtrisé.
MISE EN GARDE: NE PAS débrancher le tuyau de gaz pendant que le gril est en marche. Comme pour n’importe quel autre appareil,
un bon nettoyage et entretien permettent à ces appareils de fonctionner dans les meilleures conditions et d'avoir une vie utile plus
longue. Votre gril au gaz ne fait pas exception à la règle.
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Nexgrill 720-0785 Mode d'emploi

Catégorie
Barbecues
Taper
Mode d'emploi
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