Westinghouse WST3008ZE Manuel utilisateur

Catégorie
Cuiseurs à riz
Taper
Manuel utilisateur
2
IMPORTANT SAFEGUARDS
When using electrical appliances, basic safety precautions
should always be followed including the following:
1. Read all instructions.
2. Do not touch hot surfaces. Use handles or knobs.
3. To protect against electrical shock do not immerse cord,
plugs, or appliance in water or other liquid.
4. Close supervision is necessary when any appliance is
used by or near children.
5. Unplug from outlet when not in use and before clean-
ing. Allow to cool before putting on or taking off parts.
6. Do not operate any appliance with a damaged cord or
plug or after the appliance malfunctions or has been
damaged in any manner. Contact Consumer Service
for examination, repair or adjustment.
7. The use of accessory attachments not recommended
by the appliance manufacturer may cause injuries.
8. Do not use outdoors.
9. Do not let cord hang over edge of table or counter, or
touch hot surfaces.
10. Do not place on or near a hot gas or electric burner, or
in a heated oven.
11. Extreme caution must be used when moving an
appliance containing hot oil or other hot liquids.
12. To disconnect raise Selector Lever to WARM, then
remove plug from wall outlet.
13. Do not use appliance for other than intended use.
SAVE THESE INSTRUCTIONS
For Household Use Only
2
IMPORTANTES CONSIGNES
DE SÉCURITÉ
Au moment d’utiliser un appareil électrique, toujours respecter les
règles de sécurité élémentaires, notamment celles qui suivent :
1. Lire toutes les instructions.
2. Ne pas toucher aux surfaces chaudes. Utiliser les poignées ou
les boutons.
3. Pour prévenir les décharges électriques, ne pas mettre le
cordon, la fiche ou l’appareil dans l’eau ou dans tout autre
liquide.
4. L’utilisation de l’appareil près des enfants requiert une
surveillance accrue.
5. Débrancher l’appareil lorsqu’il est inutilisé ou avant de le
nettoyer. Le laisser refroidir avant d’installer ou de retirer des
pièces.
6. Ne pas utiliser l’appareil si la fiche ou le cordon est
endommagé, si l’appareil a déjà mal fonctionné ou est
endommagé de quelque façon que ce soit. Communiquer avec
le service à la clientèle pour le faire examiner, réparer ou
ajuster.
7. Pour éviter les risques de blessures, ne pas utiliser d’autres
accessoires ou pièces que ceux recommandés par le fabricant.
8. Ne pas utiliser à l’extérieur.
9. Ne pas laisser pendre le cordon de la table ou du comptoir;
éviter tout contact entre le cordon et les surfaces chaudes.
10. Ne pas déposer l’appareil près d’un brûleur de cuisinière à
gaz, d’un élément de cuisinière électrique, ni dans un four
chaud.
11. Faire preuve de beaucoup de prudence au moment de
manipuler un appareil contenant de l’huile ou un liquide
chaud.
12. Pour mettre l’appareil hors tension, placer le sélecteur au mode
RÉCHAUD et débrancher la fiche de la prise murale.
13. Ne pas utiliser l’appareil pour un usage auquel il n’est pas
destiné.
CONSERVER CES INSTRUCTIONS
Cet appareil est réservé à une utilisation domestique.
3
3
ADDITIONAL IMPORTANT
SAFEGUARDS
CAUTION HOT SURFACES: This appliance generates heat and escaping steam
during use. Proper precautions must be taken to prevent the risk of burns, fires,
or other injury to persons or damage to property.
1. A person who has not read and understood all operating and safety
instructions is not qualified to operate this appliance. All users of this appli-
ance must read and understand this Owner’s Manual before operating or
cleaning this appliance.
2. Unplug from outlet when not in use and before cleaning. To
avoid electric shock, never immerse or rinse this appliance in
water or any other liquid.
3. If this appliance falls or accidentally becomes immersed in water, unplug it
from the wall outlet immediately. Do not reach into the water!
4. When using this appliance, provide adequate air space above and on all
sides for air circulation. Do not operate this appliance while it is touching
or near curtains, wall coverings, clothing, dishtowels or other flammable
materials.
5. To reduce the risk of fire, do not leave this appliance unattended during
use.
6. If this appliance begins to malfunction during use, immediately unplug the
cord. Do not use or attempt to repair a malfunctioning appliance!
7. The cord to this appliance should only be plugged into a 120V AC
electrical wall outlet.
8. Do not use this appliance in an unstable position.
9. Do not use the Cooking Pot or Glass Lid if cracked or damaged.
10. Do not use the WARM Mode to reheat cold rice or other foods.
11. Avoid electric shock by unplugging the Rice Cooker before washing or
adding water.
12. Never plug in the Rice Cooker without the Cooking Pot inside the Main
Housing.
13. To avoid burns, stay clear of the Steam Hole during cooking. Also, wait for
the Rice Cooker to cool down completely before touching or cleaning the
Main Housing and Glass Lid.
14. Never use the Cooking Pot on a gas or electric cooktop or on an open
flame.
15. Do not leave the plastic Rice Paddle or Rice Measuring Cup in the Cooking
Pot while on and in use.
16. Lift off lid carefully to avoid scalding, and allow water to drip into Rice
Cooker.
17. To reduce the risk of electric shock, cook only in the removable container
(Cooking Pot). Do not pour liquid directly into the Main Housing. Never put
liquid into the Main Housing, only into the Cooking Pot.
AUTRES CONSIGNES DE SÉCURITÉ
MISE EN GARDE : Cet appareil produit de la chaleur et de la vapeur lorsqu’il
est en marche. Il est important de prendre les précautions appropriées pour
prévenir les risques de brûlures, d’incendies ou d’autres dommages corporels
ou matériels.
1. Quiconque n’a pas lu et compris toutes les directives d’utilisation et de
sécurité n’est pas qualifié pour faire fonctionner cet appareil. Tous les
utilisateurs doivent lire attentivement le présent manuel avant de faire
fonctionner ou de nettoyer cet appareil.
2. Débrancher la fiche de la prise lorsque l’appareil est inutilisé ou
avant de le nettoyer. Pour réduire les risques de décharge
électrique, ne jamais immerger ni rincer cet appareil dans de
l’eau ou tout autre liquide.
3. Si l’appareil tombe dans l’eau ou est accidentellement immergé, le
débrancher immédiatement. Ne pas le sortir de l’eau sans le
débrancher au préalable!
4. Au moment d’utiliser cet appareil, assurer une circulation d’air appropriée
au-dessus et autour. Ne pas utiliser cet appareil s’il entre en contact avec
des rideaux, des revêtements muraux, des vêtements, des torchons ou tout
autre matériau inflammable, ou encore s’il se trouve à proximité.
5. Pour réduire les risques d’incendie, ne pas laisser l’appareil sans
surveillance durant l’utilisation.
6. Si l’appareil présente des signes de défectuosité durant l’utilisation,
l’éteindre immédiatement et le débrancher. Ne pas utiliser ni tenter de
réparer un appareil défectueux.
7. Brancher le cordon de cet appareil uniquement sur une prise c.a. 120 V.
8. Ne pas utiliser cet appareil s’il est en position instable.
9. Ne pas utiliser le récipient ou le couvercle en verre s’ils sont fissurés ou
endommagés.
10. Ne pas se servir du mode de réchaud pour faire réchauffer du riz froid ou
d’autres aliments.
11. Pour prévenir les risques de décharge électrique, débrancher le cuiseur à
riz avant de le nettoyer ou d’y ajouter de l’eau.
12. Ne jamais brancher le cuiseur à riz si le récipient ne se trouve pas dans la
coque chauffante.
13. Pour prévenir les risques de brûlures, ne pas se tenir près de l’évent à
vapeur durant la cuisson. Attendre que l’appareil ait refroidi complètement
avant de manipuler ou de nettoyer la coque chauffante et le couvercle en
verre.
14. Ne jamais utiliser le récipient sur une cuisinière à gaz ou électrique ou sur
une flamme nue.
15. Ne jamais laisser la cuiller en plastique ou la mesure dans le récipient
lorsque l’appareil est en marche.
16. Soulever le couvercle avec prudence pour éviter les brûlures et laisser l’eau
s’égoutter dans l’appareil.
17. Pour réduire les risques de décharge électrique, cuire seulement dans le
récipient amovible. Ne pas verser de liquide directement dans la coque
chauffante. Verser le liquide dans le récipient amovible seulement.
POLARIZED PLUG
This appliance has a polarized plug (one blade is wider than the other).
To reduce the risk of electric shock, this plug is intended to fit into a
polarized outlet only one way. If the plug does not fit fully in the outlet,
reverse the plug. If it still does not fit, contact a qualified electrician. Do
not attempt to modify the plug in any way.
SHORT CORD INSTRUCTIONS
A short power-supply cord is provided to reduce the risk resulting from
becoming entangled in or tripping over a longer cord.
The use of an extension cord is not recommended.
ELECTRIC POWER
If the electrical circuit is overloaded with other appliances, your appli-
ance may not operate properly. It should be operated on a separate
electrical circuit from other appliances.
4
4
FICHE POLARISÉE
Par mesure de sécurité, cet appareil est muni d’une fiche électrique
polarisée (l’une des lames est plus large que l’autre). Pour réduire les
risques de décharges électriques, ce type de fiche ne peut être inséré
dans une prise murale polarisée que dans un seul sens. Si la fiche ne
rentre pas entièrement dans la prise, essayer dans l’autre sens. Si elle
ne rentre toujours pas, faire appel à un électricien professionnel. Ne
pas tenter de modifier ou de contourner ce dispositif de sécurité.
CORDON ÉLECTRIQUE
Le cordon électrique est court afin de réduire les risques
d’enchevêtrement et d’accident. L’utilisation d’une rallonge n’est pas
recommandée.
ALIMENTATION ÉLECTRIQUE
Si le circuit électrique est surchargé, l’appareil pourrait ne pas
fonctionner de façon adéquate. Il faut alors le brancher sur un autre
circuit électrique.
5
5
GETTING TO KNOW YOUR
WESTINGHOUSE WST3008ZE
10 CUP COOL TOUCH RICE COOKER
PRODUCT MAY VARY SLIGHTLY FROM ILLUSTRATION
WARM
COOK
1
2
3
4
5
6
7
9
10
8
12
11
13
14
1. Lid Handle
(P/N 21762)
2. Glass Lid Assembly
(P/N 21763)
3. Steam Hole
4. Wire Cooking Rack
(P/N 21764TM)
5. Non-Stick Cooking Pot
(P/N 21765TM)
6. Cool-Touch Main Housing
7. Power Cord with Polarized
Plug
8. WARM Light
9. COOK Light
10. Rice Cooking Selector
Lever
11. Heating Plate
12. Thermostat
13. Rice Measuring Cup
(P/N 21774TM)
14. Rice Paddle
(P/N 21775TM)
APPRENDRE À CONNAÎTRE LE CUISEUR
À RIZ 10 TASSES À PAROIS ISOLANTES
WESTINGHOUSE WST3008ZE
LE PRODUIT PEUT DIFFÉRER LÉGÈREMENT DE L’ILLUSTRATION.
WARM
COOK
1
2
3
4
5
6
7
9
10
8
12
11
13
14
1. Poignée du couvercle
(N° 21762)
2. Couvercle en verre
(N° 21763)
3. Évent à vapeur
4. Grille de cuisson
(N° 21764TM)
5. Récipient antiadhésif
(N° 21765TM)
6. Coque chauffante à parois
isolantes
7. Cordon d’alimentation à
fiche polarisée
8. Voyant de réchaud
9. Voyant de cuisson
10. Sélecteur de cuisson
du riz
11. Plaque chauffante
12. Thermostat
13. Mesure à riz
(N° 21774TM)
14. Cuiller à riz
(N° 21775TM)
6
6
BEFORE USING FOR THE FIRST TIME
1. Read all instructions.
2. Wash Cooking Pot, Glass Lid, Wire Cooking Rack, Rice Measuring
Cup and Rice Paddle in warm, soapy water. Rinse and dry well.
3. Never immerse Main Housing in water.
4. Never place liquid in the Main Housing. Place it only in the
Cooking Pot.
5. Never try to force the Rice Cooking Selector Lever to stay in the
COOK Mode after it has moved up to the WARM Mode.
6. Never plug in the Cooker without first placing the Cooking Pot
inside the Main Housing.
7. Always be sure Cooking Pot contains liquid when you plug in the
Cooker.
8. Remember that the Rice Measuring Cup is not a standard
measuring cup. When filled, it measures approximately
3
4
cup.
9. Never wash any removable parts of the Cooker in the dishwasher.
10. Save these instructions and refer to them often.
11. If the outside of the Cooking Pot is wet when placed into the
Cooker, this may cause a cracking noise while the unit heats up.
Also, this may cause damage to the inner working of the appliance,
so always wipe the outside of the Cooking Pot completely dry
before use.
AVANT LA PREMIÈRE UTILISATION
1. Lire toutes les instructions.
2. Laver le récipient, le couvercle en verre, la grille métallique, la
mesure et la cuiller à riz dans l’eau chaude savonneuse. Rincer et
bien essuyer.
3. Ne jamais immerger la coque chauffante dans l’eau.
4. Ne jamais verser de liquide dans la coque chauffante. Toujours le
verser dans le récipient.
5. Ne jamais tenter de forcer le sélecteur de cuisson du riz en position
de cuisson (COOK) une fois qu’il s’est positionné au mode réchaud
(WARM).
6. Ne jamais brancher le cuiseur à riz sans avoir d’abord placé le
récipient dans la coque chauffante.
7. Toujours s’assurer que le récipient contient du liquide avant de
brancher le cuiseur à riz.
8. Ne pas oublier que la mesure n’est pas une mesure standard; elle
ne contient qu’environ
3
4
de tasse.
9. Ne jamais laver des pièces du cuiseur à riz au lave-vaisselle.
10. Conserver les présentes instructions et s’y reporter régulièrement.
11. Si l’extérieur du récipient est mouillé lorsqu’on le dépose dans le
cuiseur à riz, un craquement pourrait se produire au moment où
l’appareil chauffe. De plus, l’intérieur de l’appareil pourrait être
endommagé. Il faut donc toujours bien essuyer l’extérieur du
récipient avant l’utilisation.
7
7
OPERATING INSTRUCTIONS
COOKING RICE
Many varieties of rice can be used, including basmati, wild, black rice,
arborio, risotto, saffron rice, brown, and long grain. Do not use this
Rice Cooker to cook instant rice.
A 180 ml (
3
4
cup) Rice Measuring Cup is included with your Rice
Cooker.
1. Make sure the Rice Cooker is unplugged. Take the Cooking Pot out
of the Rice Cooker.
2. Using the Rice Measuring Cup provided, measure the amount of
raw rice that you would like to cook.
NOTE: Make sure that the rice is leveled when the Rice Measuring Cup
is filled.
3. For Best Results...Rinse Your Rice Before Cooking.
Pour desired amount of rice into a separate container. Wash and
rinse the rice until the rinse water is clear. For information regard-
ing rinsing rice, please refer to Cooking Rice General Information
Section.
4. Place rinsed rice into the Cooking Pot.
5. When using your Rice Cooker, you may use either of 2 methods to
measure the amount of water to use:
• The Rice Measuring Cup provided
OR
• The Markings on the inside of the Cooking Pot.
6. When cooking long grain white rice, using the Rice Measuring
Cup, add an equal amount of water to the Cooking Pot.
RAW RICE WATER TO BE ADDED
2 Rice Measuring Cups 2 Rice Measuring Cups
4 Rice Measuring Cups 4 Rice Measuring Cups
6 Rice Measuring Cups 6 Rice Measuring Cups
8 Rice Measuring Cups 8 Rice Measuring Cups
10 Rice Measuring Cups 10 Rice Measuring Cups
MODE D’EMPLOI
CUISSON DU RIZ
On peut utiliser diverses variétés de riz comme le riz basmati, le riz
sauvage, le riz noir, le riz arborio, le risotto, le riz au safran, le riz brun
et le riz à grain long. Ne pas se servir du cuiseur à riz pour préparer du
riz instantané.
Une mesure de 180 ml (
3
4
de tasses) est incluse avec le cuiseur à riz.
1. S’assurer que le cuiseur à riz est débranché. Sortir le récipient de
l’appareil.
2. À l’aide de la mesure à riz fournie, mesurer la quantité de riz
souhaitée.
REMARQUE : S’assurer que le riz est de niveau dans la mesure.
3. Pour de meilleurs résultats, rincer le riz avant la cuisson.
Verser la quantité de riz désirée dans un contenant distinct. Laver et
rincer le riz jusqu’à ce que l’eau soit claire. Pour plus de précisions
sur la façon de rincer le riz, se reporter à la section intitulée
Généralités.
4. Déposer le riz rincé dans le récipient de cuisson.
5. On peut utiliser deux méthodes de mesure de l’eau pour la
cuisson au cuiseur à riz :
• à l’aide de la mesure fournie
OU
• à l’aide des marques à l’intérieur du récipient de cuisson.
6. Pour faire cuire du riz blanc à grain long, utiliser la mesure à riz
et ajouter une quantité égale d’eau dans le récipient.
RIZ NON CUIT EAU À AJOUTER
2 mesures à riz 2 mesures à riz
4 mesures à riz 4 mesures à riz
6 mesures à riz 6 mesures à riz
8 mesures à riz 8 mesures à riz
10 mesures à riz 10 mesures à riz
8
8
OPERATING INSTRUCTIONS (Cont.)
COOKING RICE (Cont.)
7. Or, you may measure the water using the markings on the
inside of the Cooking Pot.
Add rice to Cooking Pot first, then add water to the corresponding
level.
Example: To prepare 6 cups of raw rice, rinse rice and add to the
Cooking Pot; add water up to LEVEL INDICATOR 6.
(As you gain experience, adjust water to personal taste.)
8. Replace the Cooking Pot back into the 10 Cup Cool Touch Rice
Cooker’s Main Housing.
Rotate it slightly to make sure that it is well seated on the Heating
Plate/Thermostat Assembly.
NOTE: Always wipe the outside of the Cooking Pot completely
dry before use. If the outside of the Cooking Pot is wet when
placed into the Cooker, this may cause a cracking noise while
the unit heats up. Also, this may cause damage to the inner
workings of the appliance.
9. Replace the Glass Lid.
CAUTION: Do not operate the 10 Cup Cool Touch Rice
Cooker without replacing the Lid. Burns or other serious
injury may occur.
10. Plug the 10 Cup Cool Touch Rice Cooker into a 120V AC electrical
outlet.
Press the Rice Cooking Selector Lever down, the COOK Light will
illuminate and the cooking process will begin.
11. When the 10 Cup Cool Touch Rice Cooker is done cooking, the
Selector Lever will rise and the Rice Cooker will automatically go
into the WARM Mode.
For best results, let the cooked rice sit for 15 minutes before stirring
or removing. This allows the steam to finish the cooking process.
MAX LEVEL
Do not add water
above this Line.
MODE D’EMPLOI (SUITE)
CUISSON DU RIZ (SUITE)
7. On peut aussi mesurer l’eau en se servant des marques à
l’intérieur du récipient de cuisson.
Verser d’abord le riz dans le récipient de cuisson, puis ajouter de
l’eau jusqu’au niveau approprié.
Exemple : Pour préparer six tasses de riz non cuit, rincer le riz et
le verser dans le récipient, puis ajouter de l’eau jusqu’à la
marque 6.
(Avec l’expérience, on en vient à connaître le niveau d’eau qui
convient le mieux.)
8. Remettre le récipient dans la coque chauffante du cuiseur à riz.
Le tourner légèrement pour s’assurer qu’il repose bien sur la
plaque chauffante/le thermostat.
REMARQUE : Toujours essuyer complètement l’extérieur du
récipient avant l’utilisation. Si l’extérieur du récipient est
mouillé lorsqu’on le dépose dans le cuiseur à riz, un
craquement pourrait se produire au moment où l’appareil
chauffe. De plus, l’intérieur de l’appareil pourrait être
endommagé.
9. Remettre le couvercle de verre en place.
MISE EN GARDE : Ne pas faire fonctionner le cuiseur à riz
sans couvercle, ce qui pourrait causer des brûlures ou
autres blessures graves.
10. Brancher le cuiseur à riz sur une prise c.a. 120 V.
Appuyer sur le sélecteur de cuisson du riz. Le voyant de cuisson
s’allume et le processus de cuisson commence.
11. Lorsque la cuisson est terminée, le sélecteur se soulève et le cuiseur
à riz se met automatiquement en mode réchaud.
Pour de meilleurs résultats, laisser le riz cuit reposer 15 minutes
avant de le mélanger ou de le retirer. Cela permet d’achever le
processus de cuisson à la vapeur.
NIVEAU MAXIMAL
L’eau ne doit pas
dépasser cette
marque.
OPERATING INSTRUCTIONS
(Cont.)
COOKING RICE (Cont.)
12. Mix the rice.
After rice has steamed for 15 minutes, carefully open the Lid as
steam will escape. Use the Rice Paddle provided or any other
non-metal long-handle utensil to scoop and mix the rice well.
Allow all steam to escape.
13. Keep Warm.
When the cooking is completed, the Selector Lever will rise and the
10 Cup Cool Touch Rice Cooker will automatically go into the
WARM Mode.
If the WARM Mode is not desired, simply unplug the 10 Cup Cool
Touch Rice Cooker from the wall. Do not touch the Main Housing
or Cooking Pot until they have cooled completely.
14. Allow the 10 Cup Cool Touch Rice Cooker to cool completely
before cleaning.
15. When the 10 Cup Cool Touch Rice Cooker is not being used,
please keep it unplugged.
GENERAL INFORMATION
Rice is grown on marshy land that floods easily. It does not need to be
milled or ground; only the outer husks must be removed, leaving
behind what is known as brown or whole rice, the most nutritious of
rices.
Information has recently been published about more healthful ways
to eat, by consuming less fat, less protein and more complex carbohy-
drates in our diets. Because brown rice is about 8% protein, 87% carbo-
hydrates and almost no fat, it is a perfect ingredient in a healthful diet.
Because rice is a valuable source of carbohydrates, it is starchy by
nature. To obtain fluffier, less starchy rice, you can rinse the rice before
cooking. But by rinsing or soaking the rice, you lose some of the
vitamins, which are water soluble. Please refer to your rice package
directions for specific instructions.
TYPES OF RICE
Brown Rice - Contains more vitamin B complex, iron and calcium and
takes longer to cook than white rice. Its flavor is nutty and its texture is
chewy. (See Cooking Chart.)
9
9
MODE D’EMPLOI
(SUITE)
CUISSON DU RIZ (SUITE)
12. Mélanger le riz.
Une fois le riz cuit à la vapeur pendant 15 minutes, soulever le
couvercle avec précaution car de la vapeur s’échappe. Utiliser la
cuiller à riz fournie ou tout autre ustensile non métallique à long
manche pour bien mélanger le riz.
Laisser toute la vapeur s’échapper.
13. Garder au chaud.
Une fois la cuisson terminée, le sélecteur de cuisson se soulève et le
cuiseur à riz passe automatiquement en mode RÉCHAUD.
Si l’on ne désire pas utiliser le mode RÉCHAUD, il suffit de
débrancher le cuiseur à riz de la prise murale. Ne pas toucher la
coque chauffante ni le récipient de cuisson avant qu’ils aient
complètement refroidi.
14. Laisser le cuiseur à riz refroidir complètement avant de le nettoyer.
15. Débrancher l’appareil s’il n’est pas utilisé.
GÉNÉRALITÉS
Le riz pousse dans un sol marécageux, qui inonde facilement. Il n’a pas
besoin d’être moulu; il suffit d’en retirer l’enveloppe extérieure. On
obtient alors le riz brun ou entier, le plus nutritif des riz.
De nos jours, on se soucie beaucoup d’adopter un régime alimentaire
sain en consommant moins de gras, moins de protéines et davantage
de glucides complexes. Étant donné que le riz se compose d’environ
8% de protéines et de 87 % de glucides et ne contient pratiquement
aucun gras, il s’avère l’ingrédient parfait d’une alimentation saine.
Comme le riz constitue une source importante de glucides, il est
farineux. Pour obtenir un riz plus aéré, il est préférable de le rincer
avant la cuisson. Cependant, en rinçant le riz avant la cuisson, on
élimine une partie des vitamines, qui sont hydrosolubles. Se reporter à
l’emballage du riz pour des directives précises.
TYPES DE RIZ
Riz brun - Contient davantage de vitamine B, de fer et de calcium et
met plus de temps à cuire que le riz blanc. Il possède un arôme de
noisette et sa texture est moelleuse (voir tableau de cuisson).
10
10
OPERATING INSTRUCTIONS
(Cont.)
TYPES OF RICE (Cont.)
White Rice - Includes several kinds of white rice, most of which can be
prepared in your 10 Cup Cool Touch Rice Cooker.
Long-Grain Rice - Less starchy than short-grain rice, so it separates
into individual grains more than short-grain rice.
Short-Grain Rice - More moist and tender than long-grain rice. It has
a softer texture and starchier flavor.
White rice will take about 20-25 minutes to cook, (brown rice approxi-
mately 50 minutes). When rice is done, the Selector Lever will rise and
the 10 Cup Cool Touch Rice Cooker will automatically go into the
WARM Mode. Allow rice to stand on WARM for 10 to 15 minutes to
ensure fluffy rice. You can keep cooked rice on the WARM setting for
several hours without the taste of the rice being affected. Do not remove
Cover until ready to serve. The Cooking Pot remains very hot
after cooking or keeping warm. Use a pot holder when
handling.
WHY RICE?
Grains (including rice) are finally getting the attention they deserve as
they move into the nutritional spotlight. The new USDA dietary recom-
mendations highlight grains as an essential part of a healthy, whole
foods diet. With their impressive fiber, complex carbohydrates and pro-
tein profiles, they are, without a doubt, some of Mother Nature’s most
perfect foods.
Grains are the edible portion of cereal plants. The grain or kernel is
technically a complete fruit and houses most of its nutritional value. In
addition to their high fiber content, grains are an excellent source of
B vitamins and many minerals, including magnesium, iron, zinc,
potassium and selenium. The germ oils found in the germ layers of
whole grains contain vitamin E, an important antioxidant.
GRAIN GLOSSARY
Rice is a staple food in many countries. Although long-grain rice is
consumed more than any other rice around the world, it is inferior to
brown rice in both taste and nutrition. Brown rice is not only more
complete nutritionally, it has a wonderful nutty aroma and flavor.
MODE D’EMPLOI
(SUITE)
TYPES DE RIZ (SUITE)
Riz blanc - Comprend plusieurs types de riz blanc, qui peuvent pour la
plupart être cuits dans le cuiseur à riz.
Riz à grain long - Moins farineux que le riz à grain court; les grains
se séparent plus aisément que ceux du riz à grain court.
Riz à grain court - Plus moelleux et tendre que le riz à grain long. Sa
texture est plus douce et sa saveur est plus farineuse.
Le riz blanc met environ 20 à 25 minutes à cuire (le riz brun, environ
50 minutes). Une fois le riz cuit, le sélecteur de cuisson se soulève et le
cuiseur à riz passe automatiquement au mode RÉCHAUD. Laisser le riz
reposer au mode RÉCHAUD pendant 10 à 15 minutes pour en
rehausser la texture aérée. On peut conserver le riz cuit en mode
RÉCHAUD pendant plusieurs heures sans en altérer la saveur. Ne pas
retirer le couvercle avant le service. Le récipient de cuisson
demeure très chaud après la cuisson et pendant le cycle de
réchaud. Porter des moufles isolantes pour le manipuler.
POURQUOI LE RIZ?
Les céréales (y compris le riz) obtiennent enfin l’attention qu’elles
méritent sur la scène alimentaire. Le nouveau guide alimentaire des
États-Unis considère le riz comme un élément essentiel d’un régime
alimentaire sain et complet. Grâce à leur contenu élevé en fibres, en
glucides complexes et au type de protéines qu’elles contiennent, les
céréales constituent sans aucun doute certains des aliments les plus
complets que la nature nous a offerts.
Les céréales sont la portion comestible de certaines plantes. La céréale,
ou le grain, est en fait un fruit complet à valeur nutritive élevée. En plus
de leur teneur élevée en fibres, les céréales constituent une excellente
source de vitamine B et de nombreux minéraux, y compris le
magnésium, le fer, le zinc, le potassium et le sélénium. Les huiles
contenues dans le germe des grains complets contiennent de la
vitamine E, un antioxydant important.
CARACTÉRISTIQUES
Le riz est un aliment de base dans de nombreux pays. Bien que la
consommation du riz à grain long soit plus élevée que celle des autres
types de riz à l’échelle internationale, ce riz est moins nutritif et
savoureux que le riz brun. Le riz brun n’est pas seulement plus complet,
mais il possède en plus un merveilleux arôme de noisette.
11
11
OPERATING INSTRUCTIONS
(Cont.)
GRAIN GLOSSARY (Cont.)
Polished rice (white) has been bleached, cleaned, pearled (polished with
talc), then often oiled and coated. This refining process causes the loss
of its hull, bran and germ, which are removed from the grain (along
with most of its nutrients) leaving only the starchy endosperm. As white
rice is rather bland when eaten by itself, it is usually served under
steamed or sauteed vegetables and topped with a flavorful sauce, such
as curry or peanut.
Long grain brown rice contains fiber and the nutrient-rich bran and
germ, as well as the starchy endosperm. In addition to being more fla-
vorful, brown rice digests more slowly, which provides energy over a
longer period of time. Brown rice is a satisfying meal companion and
can even serve as the main focus for a meal. While not as high in pro-
tein as wheat and some other grains (10%), the high quality protein in
brown rice is easily utilized by the body. Brown rice is also a good
source of the B vitamins and serval minerals, including magnesium,
potassium, zinc, iron, and selenium.
LONG GRAIN BROWN RICE COOKING CHART
The 10 Cup Cool Touch Rice Cooker automatically switches from
COOK Mode to WARM Mode when all the liquid evaporates from the
Cooking Pot. However, for fluffy rice, allow rice to stand for approxi-
mately 10 minutes, covered, on WARM before serving.
NOTE: Always place rice in Cooking Pot before adding water.
AMOUNT OF RAW RICE WATER LEVEL INDICATOR
2 Rice Measuring Cups to 4-cup line
3 Rice Measuring Cups to 5-cup line
4 Rice Measuring Cups to 6-cup line
5 Rice Measuring Cups to 7-cup line
6 Rice Measuring Cups to 8-cup line
7 Rice Measuring Cups to 9-cup line
8 Rice Measuring Cups to 10-cup line
MODE D’EMPLOI
(SUITE)
CARACTÉRISTIQUES (SUITE)
Le riz poli (blanc) est blanchi, lavé, perlé (poli avec du talc), puis il est
souvent huilé et recouvert. Ce processus de raffinage élimine
l’enveloppe, le son et le germe du grain (en même temps que la
plupart des éléments nutritifs), ne laissant que le noyau féculent.
Comme le riz blanc est plutôt fade, on le sert habituellement sur un lit
de légumes sautés ou cuits à la vapeur, ou encore garni d’une sauce
savoureuse, au cari ou aux arachides par exemple.
Le riz brun à grain long contient des fibres, du son et du germe, riches
en éléments nutritifs, de même qu’un noyau féculent. En plus d’être
plus savoureux, le riz brun se digère plus lentement, procurant ainsi de
l’énergie sur une plus longue période. Le riz brun constitue un
accompagnement nourrissant et peut même composer l’élément
principal d’un repas. Bien que sa teneur en protéines soit moins élevée
que celle d’autres céréales (10 %), les protéines de grande qualité qu’il
contient sont facilement assimilées par le corps. Le riz brun est
également une bonne source de vitamine B et de nombreux minéraux
comme le magnésium, le potassium, le zinc, le fer et le sélénium.
TABLEAU DE CUISSON DU RIZ À GRAIN LONG
Le cuiseur à riz passe automatiquement du mode CUISSON au mode
RÉCHAUD une fois le liquide évaporé du récipient de cuisson. Pour un
riz plus aéré, le laisser reposer environ 10 minutes, couvert, au mode
RÉCHAUD avant le service.
REMARQUE : Toujours déposer le riz dans le récipient de
cuisson avant d’ajouter l’eau.
QUANTITÉ DE RIZ NON CUIT NIVEAU D’EAU
2 mesures à riz jusqu’à la ligne 4 tasses
3 mesures à riz jusqu’à la ligne 5 tasses
4 mesures à riz jusqu’à la ligne 6 tasses
5 mesures à riz jusqu’à la ligne 7 tasses
6 mesures à riz jusqu’à la ligne 8 tasses
7 mesures à riz jusqu’à la ligne 9 tasses
8 mesures à riz jusqu’à la ligne 10 tasses
12
12
OPERATING INSTRUCTIONS
(Cont.)
USING THE WIRE COOKING RACK TO
STEAM FOODS
1. Using a liquid measuring cup, add 2
1
2
cups (20 ounces) of water
to the Cooking Pot.
2. Place the Wire Cooking Rack on the bottom of the Cooking Pot.
3. Larger vegetables can be placed directly on the Wire Cooking
Rack. A heat-resistant steaming basket may be used to cook
smaller vegetables. Place steaming basket in the bottom of the
Cooking Pot and add smaller vegetables. Replace Glass Lid.
4. Replace Cooking Pot back into the 10 Cup Cool Touch Rice
Cooker’s Main Housing. Rotate it slightly to make sure that it is well
seated on the Heating Plate/Thermostat Assembly.
5. Plug into a 120V AC electrical outlet. Press the Rice Cooking
Selector Lever down to the COOK mode. The COOK Light
will illuminate. The cooking process begins as soon as the Light
illuminates.
6. The times in the cooking chart are approximate. Set a timer and
check for doneness at the suggested cooking time; continue cook-
ing if necessary. The size and shape as well as personal taste may
call for adjustments. If you want softer vegetables, add more water
if necessary, and steam for additional time. Do not allow the water
in the Cooking Pot to boil dry.
7. At the end of the cooking time, raise the Selector Lever to WARM
and unplug the 10 Cup Cool Touch Rice Cooker from the wall.
NOTE: Using the WARM mode for vegetables is not recommended.
8. Use the Rice Paddle provided or any other non-metallic long-
handle utensil to remove the vegetables from the Rice Cooker.
Allow the 10 Cup Cool Touch Rice Cooker to cool completely
before cleaning.
MODE D’EMPLOI
(SUITE)
UTILISATION DE LA GRILLE POUR LA CUISSON
D’ALIMENTS À LA VAPEUR
1. À l’aide d’une mesure à liquides, verser 2
1
2
tasses d’eau dans le
récipient de cuisson.
2. Placer la grille de cuisson au fond du récipient.
3. On peut déposer les plus gros légumes directement sur la grille de
cuisson. On peut aussi utiliser un panier à étuver résistant à la
chaleur pour faire cuire les plus petits légumes. Déposer le panier à
étuver au fond du récipient de cuisson, puis y ajouter les petits
légumes. Remettre le couvercle de verre en place.
4. Remettre le récipient de cuisson en place dans la coque chauffante
du cuiseur à riz. Le tourner légèrement pour s’assurer qu’il repose
bien sur la plaque chauffante/le thermostat.
5. Brancher l’appareil sur une prise c.a. 120 V. Appuyer sur le
sélecteur de cuisson et le placer au mode CUISSON. Le voyant de
CUISSON s’allume. Le processus de cuisson commence dès que le
voyant s’allume.
6. Les temps de cuisson suggérés dans le tableau sont approximatifs.
Régler une minuterie et vérifier la cuisson une fois la durée
suggérée écoulée; poursuivre la cuisson au besoin. La taille et la
forme des légumes, ainsi que les préférences personnelles, peuvent
dicter certains ajustements. Pour des légumes plus tendres, ajouter
de l’eau et faire cuire plus longtemps. Ne pas laisser l’eau
s’évaporer complètement.
7. À la fin du cycle de cuisson, placer le sélecteur au mode RÉCHAUD
et débrancher le cuiseur à riz de la prise murale.
REMARQUE : Il n’est pas recommandé d’utiliser le mode
RÉCHAUD pour les légumes.
8. Utiliser la cuiller fournie ou tout autre ustensile non métallique à
long manche pour retirer les légumes du cuiseur à riz. Laisser
l’appareil refroidir complètement avant de le nettoyer.
13
13
OPERATING INSTRUCTIONS
(Cont.)
FRESH VEGETABLE STEAMING CHART
Suggested
Vegetable Amount Cooking Time
Artichoke, Whole 2 large or 4 small 44 - 46 min.
Asparagus 1
1
2
lb. (36 spears) 24 - 27 min.
Baby Carrots 2 lb. 35 - 39 min.
Broccoli 1 lb. (2" florets, 1" stems) 28 - 30 min.
Brussels Sprouts 12 oz. 25 - 28 min.
Cabbage 1 large head, chunked 45 - 47 min.
Cauliflower 1 lb. (3" florets) 22 - 26 min.
Corn-On-The-Cob 5 medium ears, halved 40 - 45 min.
Green Beans, Whole 1
1
2
lb. (tips removed) 30 - 40 min.
Potatoes: All-Purpose 5 average size, quartered 30 - 40 min.
New 8 average size, halved 25 - 30 min.
Sweet Potato 4 medium, 1-inch slices 30 - 35 min.
Spinach 1
1
2
lb. 18 - 22 min.
FROZEN VEGETABLE STEAMING CHART
Suggested
Vegetable Amount Cooking Time
Broccoli (Spears) 2 bags (16 oz. each) 36 - 38 min.
Brussels Sprouts 2 bags (16 oz. each) 25 - 29 min.
Cauliflower 2 bags (16 oz. each) 26 - 30 min
MODE D’EMPLOI
(SUITE)
TABLEAU DE CUISSON DES LÉGUMES À LA
VAPEUR
Temps de cuisson
Légume Quantité suggéré (en minutes)
Artichaut entier 2 gros ou 4 petits 44 - 46 min
Asperges 1
1
2
lb (36) 24 - 27 min
Petites carottes 2 lb 35 - 39 min
Brocoli 1 lb (têtes 5 cm, 28 - 30 min
tiges 2,5 cm)
Choux de Bruxelles 12 oz. 25 - 28 min
Chou 1 gros chou en morceaux 45 - 47 min
Chou-fleur 1 lb (têtes de 8 cm) 22 - 26 min
Maïs en épi 5 épis moyens, en moitiés 40 - 45 min
Haricots verts entiers 1
1
2
lb (bouts enlevés) 30 - 40 min
Pommes de terre
tout usage
5 moyennes, en quartiers 30 - 40 min
nouvelles 8 moyennes, en moitiés 25 - 30 min
patates sucrées 4 moyennes, 30 - 35 min
tranches 2,5 cm
Épinards 1
1
2
lb 18 - 22 min
TABLEAU DE CUISSON À LA VAPEUR DES
LÉGUMES SURGELÉS
Temps de cuisson
Légume Quantité suggéré (en minutes)
Brocoli (têtes) 2 sacs (16 oz ch.) 36 - 38 min
Choux de Bruxelles 2 sacs (16 oz ch.) 25 - 29 min
Chou-fleur 2 sacs (16 oz ch.) 26 - 30 min
USER MAINTENANCE INSTRUCTIONS
This appliance contains no user serviceable parts. Do not try to repair it
yourself. Any servicing requiring disassembly other than cleaning must
be performed by a qualified appliance repair technician.
Always remember to unplug the unit from the wall outlet when not in
use and before cleaning.
1. Be careful not to dent the Cooking Pot, especially the bottom of it.
To work properly and produce the best cooking results, the
Cooking Pot must fit snugly on top of the thermostat.
2. DO NOT let loose grains of rice or other food particles fall into the
bottom of the Main Housing because they might prevent the
Heating Plate/Thermostat Assembly from fitting tightly against the
bottom of the Cooking Pot and cause inadequate cooking.
3. Use the plastic Rice Paddle or a wooden spoon to stir and remove
food from the Cooking Pot. NEVER use any metal utensils.
4. Never use abrasive cleansers or scouring pads because they can
damage the finish of both the Cooking Pot and Main Housing.
CARE AND CLEANING
1. PLEASE NOTE: It is normal to have a brown ‘rice crust’ coating
the bottom layer of the Cooking Pot when the rice has finished
cooking and steaming.
2. This appliance should be cleaned after every use. Unplug the unit
from the wall outlet. NEVER immerse Main Housing or Power Cord
in water. Allow the unit to cool before cleaning.
3. Let the Rice Cooker cool. Fill Cooking Pot with warm water and
allow to sit for a while. Wash in warm, soapy water with a sponge
and dry thoroughly with a cloth.
4. The Glass Lid, Wire Cooking Rack, Rice Measuring Cup and Rice
Paddle may also be washed in warm, soapy water.
CAUTION: Handle the Glass Lid with extreme care, as it may
become slippery when wet.
5. Never wash any removable parts of the Rice Cooker in the
dishwasher.
6. The Main Housing can be wiped clean with a soft, slightly damp
cloth or sponge.
7. NEVER POUR LIQUID INTO THE MAIN HOUSING OR
IMMERSE IT IN WATER.
14
14
ENTRETIEN
Cet appareil ne contient aucune pièce pouvant être réparée par
l’utilisateur. Ne pas tenter de le réparer soi-même. Toute réparation
nécessitant le démontage doit être confiée à un réparateur qualifié.
Toujours débrancher l’appareil de la prise murale lorsqu’il n’est pas
utilisé et avant le nettoyage.
1. Faire attention de ne pas abîmer le récipient de cuisson, en
particulier le fond. Pour bien fonctionner et donner les meilleurs
résultats possibles, le récipient doit être bien ajusté sur le
thermostat.
2. NE PAS laisser des grains de riz ou d’autres particules d’aliments
tomber au fond de la coque chauffante, car ils pourraient
empêcher le récipient de cuisson de bien reposer sur la plaque
chauffante/le thermostat et ainsi affecter la cuisson.
3. Utiliser la cuiller à riz en plastique ou une cuiller en bois pour
mélanger et retirer les aliments du récipient. NE JAMAIS utiliser
d’ustensiles en métal.
4. Ne jamais utiliser de nettoyants abrasifs ou de tampons à récurer,
ce qui endommagerait le fini du récipient et de la coque
chauffante.
NETTOYAGE
1. REMARQUE : Il est normal qu’une croûte de riz brun soit déposée
au fond du récipient une fois la cuisson terminée.
2. Nettoyer cet appareil après chaque usage. Le débrancher de la
prise murale. NE JAMAIS immerger la coque chauffante ou le
cordon d’alimentation dans l’eau. Laisser l’appareil refroidir avant
de le nettoyer.
3. Laisser le cuiseur à riz refroidir. Remplir le récipient de cuisson
d’eau tiède et laisser reposer quelque temps. Laver à l’eau tiède
savonneuse avec une éponge et bien essuyer avec un linge.
4. On peut aussi laver le couvercle en verre, la grille métallique, la
mesure et la cuiller à riz dans de l’eau tiède savonneuse.
MISE EN GARDE : Manipuler le couvercle en verre avec
précaution, car il peut devenir glissant lorsqu’il est mouillé.
5. Ne jamais laver les pièces amovibles du cuiseur à riz au
lave-vaisselle.
6. La coque chauffante peut être essuyée avec un linge doux ou une
éponge légèrement humide.
7. NE JAMAIS VERSER DE LIQUIDE DANS LA COQUE
CHAUFFANTE NI L’IMMERGER DANS L’EAU.
15
15
USER MAINTENANCE INSTRUCTIONS
(Cont.)
STORAGE
1. Unplug the unit from the wall outlet and clean all parts. Be sure
all parts are dry before storing. Store appliance in its box or in a
clean, dry place. Never store it while it is hot, wet or still plugged
in. Never wrap Power Cord around the appliance.
2. To avoid damage to the Cooking Pot or Glass Lid, wrap a soft
cloth around the Lid and store it upside down over the Cooking
Pot.
ENTRETIEN
(SUITE)
RANGEMENT
1. Débrancher l’appareil de la prise murale et en nettoyer toutes les
pièces. S’assurer que toutes les pièces sont sèches avant de les
ranger. Ranger l’appareil dans sa boîte ou dans un endroit propre
et sec. Ne jamais le ranger s’il est encore chaud, mouillé ou
branché. Ne jamais enrouler le cordon d’alimentation autour de
l’appareil.
2. Pour éviter des dommages au récipient ou au couvercle en verre,
envelopper le couvercle d’un linge doux et le ranger à l’envers
dans le récipient de cuisson.
16
16
TROUBLE SHOOTING
No Indicator
Lights are
Illuminated.
Water
overflows
during
cooking.
Cooked rice
is too dry
or not
completely
cooked.
Cooked rice
is too
watery.
Make sure the 10 Cup Cool Touch Rice Cooker is
plugged in.
Before cooking, make sure you don’t fill above top
water level.
Make sure Lid is closed before cooking.
Before cooking, make sure you add enough water
to the Cooking Pot for the total amount of raw rice
added.
After cooking, add
1
4
cup water and raise Selector
Lever to WARM Mode for 10 minutes. Stir.
Check between the Cooking Pot and Heating Plate/
Thermostat Assembly for any foreign substances. Be
sure the area is clean.
Before cooking, make sure you don’t add too much
water to the Cooking Pot for the total amount of
raw rice added.
Check between the Cooking Pot and Heating Plate/
Thermostat Assembly for any foreign substances. Be
sure the area is clean.
Make sure the cooking cycle is not interrupted. If
the Power Cord is unplugged, the unit will not
operate and the rice will not cook.
Symptom Possible Solutions
DIAGNOSTIC ET SOLUTIONS
Aucun voyant
ne s’allume.
L’eau
déborde
durant la
cuisson.
Le riz cuit est
trop sec ou
n’est pas
complète-
ment cuit.
Le riz cuit
contient trop
d’eau.
S’assurer que le cuiseur à riz est branché.
Avant la cuisson, s’assurer que l’eau ne dépasse
pas la marque maximale.
S’assurer que le couvercle est fermé avant la
cuisson.
Avant la cuisson, s’assurer qu’il y a suffisamment
d’eau dans le récipient par rapport à la quantité de
riz non cuit utilisée. Après la cuisson, ajouter
1
4
de
tasse d’eau et placer le sélecteur au mode
RÉCHAUD 10 minutes. Mélanger.
Vérifier qu’aucun objet ou aliment ne se trouve
entre le récipient de cuisson et la plaque
chauffante/le thermostat. S’assurer que cet espace
est propre.
Avant la cuisson, s’assurer de ne pas ajouter trop
d’eau au récipient par rapport à la quantité de riz
non cuit utilisée.
Vérifier qu’aucun objet ou aliment ne se trouve
entre le récipient de cuisson et la plaque
chauffante/le thermostat. S’assurer que cet espace
est propre.
S’assurer de ne pas interrompre le cycle de cuisson.
Si le cordon est débranché, l’appareil ne fonctionne
pas et le riz ne cuit pas.
Problème Solution possible
Steam
escapes
between
Glass Lid
and Cooking
Pot during
cooking.
Check between the Glass Lid and Cooking Pot for
foreign substances, including rice kernels that may
prevent the Glass Lid from closing all the way. Be
sure the area is clean.
17
17
TROUBLE SHOOTING
(Cont.)
Rice is
scorched.
Warmed
rice smells
bad or
discolored.
Check between the Cooking Pot and Heating Plate/
Thermostat Assembly for any foreign substances. Be
sure the area is clean.
Be sure to wash the Cooking Pot after each use.
Be careful not to add easily-scorched ingredients
such as sugar, to the recipe before cooking.
For best results, don’t use the WARM option with
brown rice. The bran in unrefined grains can
“break down” when kept at low heat for extended
periods of time, causing an unpleasant smell and
taste.
Make sure the Glass Lid is properly centered in
position over Cooking Pot when using the WARM
Mode.
Be sure to wash the Cooking Pot after each use.
Make sure you don’t leave the Rice Paddle or
other plastics in the 10 Cup Cool Touch Rice
Cooker while it is cooking or warming.
Symptom Possible Solutions
De la vapeur
s’échappe
entre le
couvercle et
le récipient
durant la
cuisson.
Vérifier qu’aucun objet ni aliment ne se trouve
entre le couvercle de verre et le récipient de
cuisson, empêchant ainsi le couvercle de bien
fermer. S’assurer que cet espace est propre.
DIAGNOSTIC ET SOLUTIONS (SUITE)
Le riz est
brûlé.
Le riz chauffé
ne sent pas
bon ou est
décoloré.
Vérifier qu’aucun objet ou aliment ne se trouve
entre le récipient de cuisson et la plaque
chauffante/le thermostat. S’assurer que cet espace
est propre.
Nettoyer le récipient après chaque utilisation.
Ne pas ajouter d’ingrédients qui brûlent facilement,
comme du sucre, avant la cuisson.
Pour de meilleurs résultats, ne pas utiliser la
fonction RÉCHAUD avec le riz brun. Le son des
céréales non raffinées peut se défaire lorsque les
grains sont gardés à chaleur peu élevée pendant
de longues périodes, produisant ainsi une odeur et
un goût désagréables.
S’assurer que le couvercle de verre est bien centré sur le
récipient au moment d’utiliser la fonction RÉCHAUD.
Nettoyer le récipient après chaque utilisation.
Ne pas laisser la cuiller à riz ni tout autre ustensile
de plastique dans le cuiseur à riz pendant la
cuisson ou le mode réchaud.
Problème Solution possible
If none of these Trouble Shooting solutions are successful, contact our
Consumer Service Dept. at 800-233-9054 for further advice.
Si aucune de ces solutions ne fonctionne, communiquer avec le Service
à la clientèle au 1 800 233-9054 pour obtenir de l’aide.
LIMITED ONE YEAR PRODUCT WARRANTY
Warranty: This product is warranted to be free from defects in materials and
workmanship for a period of one (1) year from the original purchase date. This
product warranty covers only the original consumer purchaser of the product.
Warranty Coverage: This warranty is void if the product has been damaged by
accident in shipment, unreasonable use, misuse, neglect, improper service, com-
mercial use, repairs by unauthorized personnel, normal wear and tear, improper
assembly, installation or maintenance abuse or other causes not arising out of
defects in materials or workmanship. This warranty is effective only if the product is
purchased and operated in the USA or Canada, and does not extend to any units
which have been used in violation of written instructions furnished with the product
or to units which have been altered or modified or to damage to products or parts
thereof which have had the serial number removed, altered, defaced or rendered
illegible.
Implied Warranties: ANY WARRANTIES IMPLIED WHICH THE PURCHASER MAY
HAVE ARE LIMITED IN DURATION TO ONE (1) YEAR FROM THE DATE OF PUR-
CHASE. Some states and provinces do not allow limitations on how long an implied
warranty lasts, so the above limitation may not apply to you.
Warranty Performance: During the above one-year warranty period, a product
with a defect will be either repaired or replaced with a comparable model when the
product is returned to Zellers. The repaired or replacement product will be in war-
ranty for the balance of the one-year warranty period and an additional one-month
period. No charge will be made for such repair or replacement within the warranty
period.
Important Notice: If any parts are missing or defective, return this product to the
place of purchase.
Any questions or comments can be directed to the Consumer Relations Department.
Please write to or call:
Consumer Relations Dept.
P.O. Box 6916
Columbia, MO 65205-6916
1(800) 233-9054
Limitation of Remedies: No representative or person is authorized to assume for
us any other liability in connection with the sale of our products. There shall be no
claims for defects or failure of performance or product failure under any theory of
tort, contract or commercial law including, but not limited to negligence, gross neg-
ligence, strict liability, breach of warranty, and breach of contract. Repair, replace-
ment or refund shall be the sole remedy of the purchaser under this warranty. Some
states and provinces do not allow the exclusion or limitation of incidental or conse-
quential damages, so the above limitation or exclusion may not apply to you.
Legal Rights: This warranty gives you specific legal rights, and you may also have
other rights which vary from state to state/province.
WESTINGHOUSE™,
and “YOU CAN BE SURE...IF IT’S WESTINGHOUSE™”
are trademarks of WESTINGHOUSE ELECTRIC CORPORATION and used under
license by Salton, Inc. In no event shall Salton be liable for any incidental
or consequential damages, losses or expenses.
Made in China
“© 2003 P/N 61313
All Rights Reserved” Printed in China
GARANTIE LIMITÉE D’UN AN
Garantie : Ce produit est garanti contre tout vice de fabrication ou de matériaux
pour une période d’un an à compter de la date d’achat. Cette garantie ne
s’applique qu’à l’acheteur initial.
Étendue de la garantie : La garantie est annulée si le produit a été endommagé
par accident au cours du transport, ou suite à un usage inadéquat ou abusif, une
négligence, un entretien inapproprié, un usage à but commercial, une réparation
effectuée par des personnes non autorisées, une usure normale, une installation ou
un assemblage inapproprié, un entretien abusif ou à toute autre cause ne
découlant pas d’un défaut de fabrication ou de matériaux. Cette garantie ne
s’applique qu’aux produits achetés et utilisés aux États-Unis ou au Canada et ne
couvre pas les produits dont l’utilisation n’est pas conforme aux instructions du
fabricant, les produits qui ont subi des modifications ou des transformations, ni les
produits ou pièces dont le numéro de série a été effacé, modifié ou rendu illisible.
Garanties implicites : TOUTE GARANTIE IMPLICITE DONT L’ACHETEUR
POURRAIT BÉNÉFICIER EST LIMITÉE À UN AN DE LA DATE D’ACHAT. Certains
états et certaines provinces ne permettent pas de limitation aux garanties implicites;
la limitation ci-dessus peut donc ne pas s’appliquer à ce produit.
Exercice de la garantie : Durant la période de garantie d’un an, tout produit
défectueux retourné au magasin Zellers sera soit réparé, soit remplacé par un
modèle comparable. Le produit réparé ou de remplacement sera couvert pour le
restant de la période de validité de la garantie, assorti d’un mois de garantie
supplémentaire. Aucun paiement ne sera exigé.
Note importante : Si une pièce est manquante ou défectueuse, veuillez rapporter
ce produit au magasin où vous l’avez acheté.
Adresser questions et commentaires à au Service à la clientèle de Salton :
Service à la clientèle
P.O. Box 6916
Columbia, MO 65205-6916
1 (800) 233-9054
Renonciation de la garantie : Aucune société ou personne n’est autorisée à
assumer d’autres responsabilités en rapport avec la vente de ce produit. Il ne sera
accepté aucune réclamation pour défectuosité ou mauvais fonctionnement du
produit en vertu d’aucune théorie de responsabilité civile, d’aucun contrat ou de loi
commerciale invoquant, sans s’y limiter, la négligence, la négligence grave, la
responsabilité absolue, la rupture de garantie et la rupture de contrat. La
réparation, l’échange ou le remboursement constituent les seuls recours auxquels
l’acheteur aura droit dans le cadre de cette garantie. Certains états et certaines
provinces ne permettent pas de limitation aux garanties implicites; la limitation
ci-dessus peut donc ne pas s’appliquer à ce produit.
Droits juridiques : Cette garantie vous confère des droits juridiques précis et
d’autres droits qui peuvent varier selon votre lieu de résidence.
WESTINGHOUSE™,
et «AYEZ CONFIANCE... SI C’EST WESTINGHOUSE
MD
»
sont des marques de commerce de WESTINGHOUSE ELECTRIC CORPORATION
et sont utilisées en vertu d’une licence par Salton, Inc. En aucun cas Salton ne
pourra être tenue responsable de dommages, pertes ou coûts découlant
directement ou indirectement de ces recours.
Fabriqué en Chine
© 2003 N° 61313
Tous droits réservés Imprimé en Chine
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18

Westinghouse WST3008ZE Manuel utilisateur

Catégorie
Cuiseurs à riz
Taper
Manuel utilisateur

dans d''autres langues