BKI FW-15 Manuel utilisateur

Taper
Manuel utilisateur
SS-OM-025F.01 Revised 04/15/19
MODE D’EMPLOI
Fry Warmer
MODÈLES FW-12, FW-15, FW-12T, FW-15T, FW-15DTO
Date de fabrication Avril, 2019 et au-de
GARANTIE RESTREINTE DE BKI
42 Allen Martin Drive • Essex Junction, VT 05452 • USA
Téléphone : (802) 658-6600 • Télécopieur : (802) 864-0183
CE QUI EST COUVERT Cette garantie couvre les défauts de matériau et de main-d'œuvre en cas d'usage
normal et s'applique uniquement à l'acheteur d'origine dans les conditions suivantes :
L'équipement n'a été ni endommagé, ni modifié ni mal utilisé de manière
accidentelle ni intentionnelle;
L'équipement est installé, réglé, utilisé et maintenu correctement conformément aux
codes national et local, et conformément aux consignes d'installation et d'utilisation
fournies avec ce produit.
La plaquette signalétique portant le numéro de série et fixée à cet équipement n'a
été ni déformée ni déposée.
QUI EST COUVERT Cette garantie est restreinte à l'acheteur d'origine et s'applique uniquement à
l'équipement acheté pour être utilisé aux États-Unis.
Les demandes de remboursement sous garantie doivent être reçues par écrit par
BKI dans la première année qui suit la date de l'installation ou dans la première
année plus trois mois à partir de la date d'expédition par l'usine, selon la première
occurrence.
Modèles COB : Une (1) année restreinte aux pièces et à la main-d'œuvre.
Modèles COM : Deux (2) années restreintes aux pièces et à la main-d'œuvre. Les
fours par convection COM bénéficient également d'une garantie de deux (2) années
sur la porte.
Modèles CO1 : Deux (2) années restreintes aux pièces et à la main-d'œuvre. Cinq
(5) années restreintes sur la porte.
La période de garantie commence à la date de la facture du revendeur au client ou
quatre-vingt-dix (90) jours après la date d'expédition par BKI, selon la première
occurrence.
COUVERTURE DE GARANTIE Cette garantie couvre la main-d'œuvre sur site, les pièces et une durée raisonnable de
transport ainsi que les frais de transport par le délégué de service agréé jusqu'à (100)
milles aller-retour et 2 heures de trajet, et réalisés pendant les heures ouvrables
normales de la semaine.
EXCEPTIONS Les exceptions éventuelles doivent être approuvées au préalable et par écrit par BKI.
La garantie prolongée sur la porte des fours à convection de 3 à 5 ans concerne
uniquement la garantie sur les pièces et n'inclut ni la main-d'œuvre, ni les
déplacements, ni le kilométrage ni aucun autre frais.
Négligence ou actes de malveillance,
Étalonnages du thermostat après 30 jours depuis la date d'installation de
l'équipement,
Réglages d'air et de gaz,
Ampoules d'éclairage,
Réglages des portes de verre et de la porte,
Fusibles,
Réglages des flammes du brûleur et nettoyage des brûleurs pilotes,
Serrage des fixations,
Pannes causées par l'alimentation irrégulière d'électricité ou de gaz,
Réparations non autorisées par d'autres personnes qu'un centre de service agréé
par l'usine BKI,
Dégâts d'expédition,
Altération, utilisation incorrecte ou installation incorrecte,
Thermostats et vannes de sécurité avec tubes capillaires brisés,
Transport autre frais que les frais UPS normaux,
Usure et déchirure ordinaires,
Non-respect des consignes d'installation ou d'utilisation,
Événements hors du contrôle de l'entreprise.
INSTALLATION Mise à niveau, ainsi qu'installation correcte et vérification de l'entièreté de l'équipement
neuf - par une installation et une utilisation de matériaux adéquats sont de la
responsabilité du revendeur ou de l'installateur et non du fabricant.
PIÈCES DE RECHANGE Les pièces FEO de l'usine BKI bénéficient d'une garantie de 90 jours sur les matériaux
à partir de la date de l'installation par un centre de service agréé par l'usine BKI.
EXCLUSIONS
PÉRIODE DE COUVERTURE
Fry Warmer Table of Contents
1
Table of Contents
Table of Contents .....................................................................................................................................................1
Introduction ...............................................................................................................................................................2
Précautions de sécurité ..........................................................................................................................................2
Signes et messages de sécurité ........................................................................................................................2
Pratiques d'interventions sûres ..........................................................................................................................3
Étiquettes de sécurité ........................................................................................................................................4
Installation .................................................................................................................................................................5
Instructions for Shipping Damage ..........................................................................................................................5
Electrical Information and Grounding .....................................................................................................................5
Installation Instructions ...........................................................................................................................................5
FW-12 & FW-12T (Side Breather) .....................................................................................................................5
FW-15 (Side Breather) .......................................................................................................................................6
FW-15 (Bottom Breather) ...................................................................................................................................7
FW-15T/FW-15DTO (Bottom Breather) .............................................................................................................9
Operation ................................................................................................................................................................ 10
Unit Startup and Preheating ................................................................................................................................ 10
Operational Guidelines ........................................................................................................................................ 10
Unit Shutdown ..................................................................................................................................................... 10
Maintenance ........................................................................................................................................................... 11
Scheduled Maintenance ...................................................................................................................................... 11
Cleaning .......................................................................................................................................................... 11
Troubleshooting ................................................................................................................................................... 12
Repair .................................................................................................................................................................. 13
Lamp Replacement ......................................................................................................................................... 13
Notes ....................................................................................................................................................................... 14
Fry Warmer Introduction
2
Introduction
Congratulations! You have chosen a Fry Warmer that will give you many years of fine service from the original
manufacturer, BKI.
The BKI name and trademark on this unit assures you of the finest in design and engineering that it has been
built with care and dedication using the best materials available. Attention to the operating instructions
regarding proper installation, operation, and maintenance will result in long lasting dependability to insure the
highest profitable return on your investment.
VEUILLEZ LIRE CE MANUEL ENTIÈREMENT AVANT D'UTILISER L'APPAREIL. Si
vous avez des questions, veuillez vous adresser à votre revendeur BKI. Si vous
n'obtenez pas de réponse adéquate, téléphonez au service technique BKI :
BKI Amérique du Nord: (802) 658-6600
This unit must be sealed to the counter after it is installed to conform to NSF Standard 4,
Item 4.28. (Dow Corning RTV #732 Multi purpose Sealant.)
Précautions de sécurité
Toujours suivre les précautions de sécurité recommandées mentionnées dans ce manuel. Le symbole d'alerte de
sécurité suit. Lorsque vous voyez ce symbole sur votre équipement, ceci vous alerte des risques de blessures et
de dégâts.
Signes et messages de sécurité
Les signes et messages de sécurité suivants sont placés dans ce manuel pour fournir des consignes et identifier
les zones spécifiques qui présentent des risques et exigent des précautions spéciales. Il est nécessaire de
connaître et de comprendre la signification de ces consignes, signes et messages. Ces messages doivent être
suivis au risque de dégâts, de graves blessures voire de décès pour vous-même et d'autres personnes.
Ce message indique un danger imminent qui peut entraîner de graves blessures
ou le décès.
Ce message indique un risque de blessures graves, voire de décès.
Ce message indique un danger potentiel pouvant causer des blessures
mineures ou modérées. Il peut également alerter au sujet de pratiques
dangereuses.
Ce message sert à une information spéciale, à des consignes ou à
l'identification en rapport avec les procédures, l'équipement, les outils, les
capacités et d'autres données spéciales.
ATTENTION
Fry Warmer Introduction
3
Pratiques d'interventions sûres
Attention à la haute tension
Cet équipement utilise une haute tension. Des blessures graves peuvent survenir si
vous, ou toute personne non formée ou non autorisée, installez, entretenez ou
réparez cet équipement. Utilisez toujours un agent de service autorisé pour réparer
votre équipement.
Ce manuel doit rester avec l'équipement
Ce manuel est une partie importante de votre équipement. Toujours le tenir à
portée de main. Si vous devez remplacer ce manuel, téléphonez au partement
technique concerné BKI :
BKI Amérique du Nord : (802) 658-6600
Protection des enfants
Les enfants doivent être tenus à l'écart de cet équipement. Les enfants risquent de
ne pas comprendre que cet équipement est dangereux pour eux-mêmes et pour les
autres.
NE JAMAIS laisser les enfants jouer près de l'équipement et encore moins de
l'utiliser.
Les étiquettes de sécurité doivent rester propres et en état
Ni retirer ni couvrir les étiquettes de sécurité de votre équipement. Les étiquettes de
sécurité doivent rester propres et en état. Remplacer les étiquettes de sécurité
endommagées ou manquantes. Se reporter au chapitre consacré aux étiquettes de
sécurité pour l'illustration et l'emplacement des étiquettes de sécurité sur cette
unité. Si vous avez besoin d'étiquettes de sécurité neuves, obtenir le numéro de
l'étiquette illustrée à la page 6, puis téléphoner au service technique BKI :
BKI Amérique du Nord : (802) 658-6600.
En cas d'urgence
Il est nécessaire de se préparer aux incendies, blessures et autres urgences
éventuelles.
Une trousse de premier secours et un extincteur doivent être disponibles près de
l'équipement. Vous devez utiliser un extincteur de 40 livres de type BC et le placer
à moins de 25 pieds de votre équipement.
Conserver près du téléphone les numéros de secours des médecins, des
ambulances, des hôpitaux et des pompiers.
Vous devez connaître vos responsabilités en tant qu'employeur
Vos employés doivent savoir comment utiliser l'équipement.
Vos employés doivent connaître les précautions de sécurité sur cet équipement
et dans ce manuel.
Vos employés doivent être complètement formés avant d'utiliser l'équipement.
L'équipement doit être en état de fonctionnement. En cas de modifications non
autorisées de l'équipement, son fonctionnement et sa sécurité seront diminués.
Fry Warmer Introduction
4
Étiquettes de sécurité
Fry Warmer Installation
5
Installation
Essayer d’installer ce four risque de causer des blessures graves ou la mort, ou
d’endommager l’équipement. Veillez à ce que ce soit un fournisseur de service autorisé
de BKI qui installe le four.
Instructions for Shipping Damage
You are responsible for filing all freight claims with the delivering truck line. Inspect all cartons and crates for
damage when they arrive. If there is damage noted to shipping crates or cartons, or, if a shortage is found, note
this on the bill of lading (all copies) before signing.
If damage is detected when the equipment is uncrated, immediately call the delivering truck line and follow up the
call with a written report indicating concealed damage to your equipment. Ask for an immediate inspection of your
concealed damage item. Crating material MUST be retained to show the inspector from the truck line.
Electrical Information and Grounding
Il pourrait y avoir électrocution, défaillance du matériel ou dégâts matériels si l’installation
électrique est faite par un électricien non agréé. Veillez à ce qu’un électricien agréé
effectue l’installation conformément aux codes national et local.
Le FW-15DTO dispose de 2 cordons d'alimentation. Assurez-vous que chaque cordon
est connecté à un circuit d'alimentation séparé. Débranchez toujours les deux cordons
d'alimentation avant de réparer, déplacer ou tester l'unité.
BKI Fry Warmers are wired for use in accordance with all applicable local, state, and federal codes. For specific
electrical requirements and connections refer to the wiring diagram attached to the unit or provided in the Service
Manual.
Installation Instructions
If a side or back panel is removed on the chute, the other two sides must be sealed with
NSF approved silicone. Seal all inside seams greater than 1/32”.
This unit must be sealed to the counter after it is installed to conform to NSF Standard 4,
Item 4.28. (Dow Corning RTV #732 Multi purpose Sealant.)
FW-12 & FW-12T (Side Breather)
Countertop Adapter (FW-12 only)
1. Obtain a suitable countertop location for the unit that will provide a clearance of 4” from the side louvers.
2. Position the adapter (WN31206400) on the countertop.
3. Using a 1/8” drill bit, drill holes in the countertop used to secure the adapter to the countertop.
4. Using a 2” hole saw, drill a hole in the countertop (directly under the hole in the adapter) used for the
power cord to pass through.
5. Secure adapter to countertop with # 8 sheet metal screws.
6. Seal adapter to the countertop to conform to NSF Standard 4, Item 4.28. (Dow Corning RTV #732 Multi
purpose Sealant.)
ATTENTION
Fry Warmer Installation
6
7. Feed power cord (supplied), up through holes in countertop and adapter.
8. Connect wires of power cord to power entry terminal block according to the wiring diagram attached to
the unit or provided in the Service Manual.
9. Position main unit on the adapter and secure using #8 sheet metal screws.
10. Fit pan insert to main unit by lifting the open side of pan insert over the two tabs on main unit and lower
the pan insert into the opening in the adapter.
Countertop Cutout (FW-12 & FW-12T)
1. Obtain a suitable countertop location for the unit that will provide a clearance of 4” from the side louvers.
2. Cut a 12” x 20” hole in the countertop to fit the pan insert.
3. Using a 1/8” drill bit, drill holes in the countertop used to secure the main unit to the countertop.
4. Using a 2” hole saw, drill a hole in the countertop (under where the main unit will be secured) for the
power cord to pass through.
5. Feed power cord (supplied), up through hole in countertop.
6. Connect wires of power cord to power entry terminal block according to the wiring diagram attached to
the unit or provided in the Service Manual.
7. Position main unit on the countertop and secure using #8 sheet metal screws.
8. Seal main unit to the countertop after it is installed to conform to NSF Standard 4, Item 4.28. (Dow
Corning RTV #732 Multi purpose Sealant.)
9. Fit pan insert to main unit by lifting the open side of pan insert over the two tabs on main unit and lower
the pan insert into the opening in the countertop.
FW-15 (Side Breather)
Countertop Adapter (WN31206500)
1. Obtain a suitable countertop location for the unit that will provide a clearance of 4” from the side louvers.
2. Position the adapter (WN31206500) on the countertop.
3. Using a 1/8” drill bit, drill holes in the countertop used to secure the adapter to the countertop.
4. Using a 2” hole saw, drill a hole in the countertop (directly under the hole in the adapter) used for the
power cord to pass through.
5. Secure adapter to countertop with # 8 sheet metal screws.
6. Seal adapter to the countertop to conform to NSF Standard 4, Item 4.28. (Dow Corning RTV #732 Multi
purpose Sealant.)
7. Feed power cord (supplied), up through holes in countertop and adapter.
8. Connect wires of power cord to power entry terminal block according to the wiring diagram attached to
the unit or provided in the Service Manual.
9. Position main unit on the adapter and secure using #8 sheet metal screws.
Fry Warmer Installation
7
10. Fit pan insert to main unit by lifting the open side of pan insert over the two tabs on main unit and lower
the pan insert into the opening in the adapter.
Countertop Cutout
1. Obtain a suitable countertop location for the unit that will provide a clearance of 4” from the side louvers.
2. Cut a 16” x 18” hole in the countertop to fit the pan insert.
3. Using a 1/8” drill bit, drill holes in the countertop used to secure the main unit to the countertop.
4. Using a 2” hole saw, drill a hole in the countertop (under where the main unit will be secured) for the
power cord to pass through.
5. Feed power cord (supplied), up through hole in countertop.
6. Connect wires of power cord to power entry terminal block according to the wiring diagram attached to
the unit or provided in the Service Manual.
7. Position main unit on the countertop and secure using #8 sheet metal screws.
8. Seal main unit to the countertop to conform to NSF Standard 4, Item 4.28. (Dow Corning RTV #732 Multi
purpose Sealant.)
9. Fit pan insert to main unit by lifting the open side of pan insert over the two tabs on main unit and lower
the pan insert into the opening in the countertop.
FW-15 (Bottom Breather)
Countertop Collar Weldment With Liner Pan (WB31216000)
1. Obtain a suitable countertop location for the unit.
2. Cut holes in the countertop for the countertop collar weldment with liner pan (WB31216000) according to
illustration below:
Fry Warmer Installation
8
3. Using a 1/8” drill bit, drill holes in the countertop used to secure WB31216000 to the countertop.
4. Secure WB31216000 to countertop with # 8 sheet metal screws.
5. Seal WB31216000 to the countertop to conform to NSF Standard 4, Item 4.28. (Dow Corning RTV #732
Multi purpose Sealant.)
6. Feed power cord (supplied), up through holes in WB31216000.
7. Connect wires of power cord to power entry terminal block according to the wiring diagram attached to
the unit or provided in the Service Manual.
8. Position main unit on WB31216000.
9. Fit pan insert to main unit by lifting the open side of pan insert over the two tabs on main unit and lower
the pan insert into the opening in the WB31216000.
Countertop Collar Weldment Without Liner Pan (WB31211900)
1. Obtain a suitable countertop location for the unit.
2. Cut a hole in the countertop for the countertop collar weldment without liner pan (WB31211900)
according to illustration below:
3. Using a 1/8” drill bit, drill holes in the countertop used to secure WB31211900 to the countertop.
4. Secure WB31211900 to countertop with # 8 sheet metal screws.
5. Seal WB31211900 to the countertop to conform to NSF Standard 4, Item 4.28. (Dow Corning RTV #732
Multi purpose Sealant.)
6. Feed power cord (supplied), up through holes in WB31211900.
7. Connect wires of power cord to power entry terminal block according to the wiring diagram attached to
the unit or provided in the Service Manual.
Fry Warmer Installation
9
8. Position main unit on WB31211900.
9. Fit pan insert to main unit by lifting the open side of pan insert over the two tabs on main unit and lower
the pan insert into the opening in the countertop.
FW-15T/FW-15DTO (Bottom Breather)
Countertop Collar Weldment With Liner Pan (WB31217700)
1. Obtain a suitable countertop location for the unit.
2. Cut holes in the countertop for the countertop collar weldment with liner pan (WB31217700) according to
illustration below:
3. Using a 1/8” drill bit, drill holes in the countertop used to secure WB31217700 to the countertop.
4. Secure WB31217700 to countertop with # 8 sheet metal screws.
5. Seal WB31217700 to the countertop to conform to NSF Standard 4, Item 4.28. (Dow Corning RTV #732
Multi purpose Sealant.)
6. Feed power cord (supplied), up through holes in WB31217700.
7. Connect wires of power cord to power entry terminal block according to the wiring diagram attached to
the unit or provided in the Service Manual.
8. Position main unit on WB31217700.
9. Fit pan insert to main unit by lifting the open side of pan insert over the two tabs on main unit and lower
the pan insert into the opening in the WB31217700.
Fry Warmer Operation
10
Operation
Unit Startup and Preheating
1. Turn on power to the unit.
2. Allow the equipment to preheat for ten (10) minutes before loading it with product.
Operational Guidelines
Foods should be a minimum of 195 F. before being placed in the warmer.
Foods loaded in first should be served first as much as is practical.
Check Federal and State Health and Sanitation Regulations for internal temperature required for holding
cooked foods for sale. Maintaining these temperatures often tends to continue to cook certain products.
Therefore, smaller amounts of bulk foods should be displayed at non-peak periods and the warmer
refilled as needed.
This equipment is designed to hold foods for a short period of time only.
Unit Shutdown
1. Remove all food from the equipment.
2. Turn off power to the unit.
3. Allow the equipment to cool to room temperature.
4. Remove any residue and clean the equipment thoroughly.
Fry Warmer Maintenance
11
Maintenance
Scheduled Maintenance
Cleaning
This unit should be cleaned at the end of each working day. Use the following procedure:
Ne pas couper le courant de cet appareil entraîne un risque d’électrocution. Cet appareil
pourrait avoir plusieurs interrupteurs généraux.
N'utilisez jamais de nettoyants abrasifs qui pourraient endommager le fini.
Ne nettoyez jamais l'intérieur à la vapeur.
Évitez d’avoir trop d’eau à l’intérieur de l’unité.
Ne nettoyez pas le dispositif de chauffage / ventilation en appliquant de l'air comprimé.
Ne laissez pas cet appareil allumé et sans surveillance après les heures de bureau.
1. Turn the unit off and allow it to cool down to room temperature.
2. Remove any food.
3. Remove the pan and tray, and clean around the slotted holes at the air discharge on the chute. Clean the
pan and tray.
4. Clean the air intakes using a mild soap and water solution. When cleaning an FW-15 (Bottom Breather),
tilt unit up and clean the dust off the screen attached to the base.
5. Sponge the inside and outside of the unit with a mild soap and water solution, being sure to clean all
areas. Avoid getting water in the interior of the unit.
6. Wipe the parts and unit dry with a soft, clean cloth and replace the pan and tray.
ATTENTION
ATTENTION
Fry Warmer Maintenance
12
Troubleshooting
Refer to the table below for troubleshooting information.
Problem
Cause
Possible Solution
Warmer chute is not
holding heat
Ceramic heating
element failure
Contact an authorized BKI service agent for
corrective action.
Noisy fan
Fan blade is dirty or fan
bearings are failing
Contact an authorized BKI service agent for
corrective action.
FW-15/FW-15T/FW-15DTO (Bottom Breather)
Warmer chute is not
heating and perforated pan
is not heating
No power to unit.
Make sure that the circuit breaker and switch at
the power supply are supplying power to the unit.
If problem persists, contact licensed electrician.
Warmer chute is heating
and the perforated pan is
not heating
Fan has overheated and
cut off
Or
Heating coil has failed
Wipe the dust from the air intake louvers to allow
proper airflow and prevent fan overheating. Turn
the power switch off. Wait 60 seconds. Turn the
power switch back on.
Contact an authorized BKI service agent for
corrective action.
FW-12/FW-12T/FW-15 (Side Breather)
Warmer chute is not
heating and perforated pan
is not heating
No power to unit or main
switch is off.
Make sure that the circuit breaker and switch at
the power supply are supplying power to the unit.
If problem persists, contact licensed electrician.
Warmer chute is heating
and the perforated pan is
not heating
Fan has overheated and
cut off or fan has failed
Or
Heating coil has failed
Check to see if dust or any other object is blocking
the air intake. Remove blockage if necessary. If
problem persists contact an authorized BKI
service agent for corrective action.
Contact an authorized BKI service agent for
corrective action.
Fry Warmer Maintenance
13
Repair
Before replacing any parts, make sure the power has been turned off and the unit has
cooled down.
Lamp Replacement
Only use PTFE-coated lamp to prevent glass contamination.
1. Make sure power to the unit is OFF and the unit has cooled down.
2. Carefully remove the faulty lamp.
3. Replace with the new lamp.
Fry Warmer Notes
14
Notes
Fry Warmer Notes
15
SS-OM-025F.01 Revised 04/15/19
42 Allen Martin Drive, Essex Junction, VT 05495, USA
http://www.bkideas.com
Made and printed in the U.S.A
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