Bella 4 Slice Toaster Oven Le manuel du propriétaire

Catégorie
Petits appareils de cuisine
Taper
Le manuel du propriétaire
4 SLICE TOASTER OVEN
FOUR GRILLE-PAIN
DE 4 TRANCHES
HORNO TOSTADOR
DE 4 REBANADAS
Instruction Manual
Manuel d’instructions
Manual de instrucciones
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Table of Contents
Important Safeguards ........................................................................................................................................ 2
Additional Important Safeguards .....................................................................................................................3
Notes on the Cord............................................................................................................................................... 3
Notes on the Plug ...............................................................................................................................................3
Getting To Know Your Toaster Oven ............................................................................................................... 4
Before First use ...................................................................................................................................................5
Temperature Setting ..........................................................................................................................................5
Function Setting .................................................................................................................................................5
Timer/Toast Setting ............................................................................................................................................5
Stay On.................................................................................................................................................................6
Helpful Hints About Your Oven ........................................................................................................................ 6
How To Use ......................................................................................................................................................... 6
Bake ......................................................................................................................................................................6
Broil ...................................................................................................................................................................... 7
Toast ..................................................................................................................................................................... 7
Bagel / English Mufns ...................................................................................................................................... 8
Keep Warm .......................................................................................................................................................... 8
User Maintenance Instructions .........................................................................................................................8
Care & Cleaning Instructions ............................................................................................................................ 8
Storing Instructions ............................................................................................................................................ 8
Warranty ..............................................................................................................................................................9
Table des matières
Consignes de sécurité importantes ..........................................................................................................10-11
Consignes de sécurité importantes additionnelles ..................................................................................... 11
Notes sur le cordon .......................................................................................................................................... 11
Notes sur la che .............................................................................................................................................. 11
Connaître votre four grille-pain ...................................................................................................................... 12
Avant la première utilisation ........................................................................................................................... 13
glage de la température .............................................................................................................................. 13
Fonctions ........................................................................................................................................................... 13
glage du temps de grillage ......................................................................................................................... 13
Cuisson Continue .............................................................................................................................................. 14
Conseils pratiques à propos de votre four .................................................................................................... 14
Comment utiliser votre appareil ..................................................................................................................... 14
Cuisson............................................................................................................................................................... 14
Rôtissage ........................................................................................................................................................... 15
Grille-pain .......................................................................................................................................................... 15
Bagel / mufn anglais ...................................................................................................................................... 16
Maintenir chaud ................................................................................................................................................ 16
Instructions pour l’entretien ........................................................................................................................... 17
Entretien et nettoyage ..................................................................................................................................... 17
Instructions de rangement .............................................................................................................................. 17
Garantie.............................................................................................................................................................. 18
Índice
Medidas de seguridad importantes ..........................................................................................................19-20
Notas sobre el cable .........................................................................................................................................20
Notas sobre el enchufe ....................................................................................................................................20
Descripción del horno tostador ...................................................................................................................... 21
Antes de utilizar por primera vez ...................................................................................................................22
Conguración de la temperatura ...................................................................................................................22
Conguración de funciones ............................................................................................................................22
Conguración del temporizador/tostadora ...................................................................................................22
Encendido constante ........................................................................................................................................23
Consejos útiles sobre su horno ...................................................................................................................... 23
mo usar .........................................................................................................................................................23
Hornear ..............................................................................................................................................................23
Asar ....................................................................................................................................................................24
Tostar ..................................................................................................................................................................25
Rosca de pan/mollete ings ........................................................................................................................... 25
Mantener caliente ............................................................................................................................................. 26
Instrucciones de mantenimiento para el usuario ........................................................................................26
Instrucciones de cuidado y limpieza ..............................................................................................................26
Instrucciones de almacenamiento .................................................................................................................26
Garantía..............................................................................................................................................................27
2
IMPORTANT SAFEGUARDS
When using electrical appliances, basic safety precautions should always be followed,
including the following:
1. READ ALL INSTRUCTIONS.
2. Do not touch hot surfaces. Use handles or knobs.
3. To protect against electrical shock do not immerse cord, plugs, in water or other
liquid.
4. Close supervision is necessary when any appliance is used by or near children.
5. Unplug from outlet when not in use and before cleaning. Allow to cool before
putting on or taking off parts.
6. Do not operate any appliance with a damaged cord or plug or after the appliance
malfunctions or has been damaged in any manner. Return appliance to the nearest
authorized service facility for examination, repair, or adjustment.
7. The use of accessory attachments not recommended by the appliance
manufacturer may cause injuries.
8. Do not use outdoors.
9. Do not let cord hang over edge of table or counter, or touch hot surfaces.
10. Do not place on or near a hot gas or electric burner, or in a heated oven.
11. Extreme caution must be used when moving an appliance containing hot oil or
other hot liquids.
12. Always attach plug to appliance rst, then plug cord into the wall outlet. To
disconnect, turn any control to “OFF”, then remove plug from wall outlet.
13. Do not use appliance for other than intended use.
14. Use extreme caution when removing tray or disposing of hot grease
15. Oversize foods or metal utensils must not be inserted in a toaster-oven as they
may create a re or risk of electric shock.
16. A re may occur if the toaster-oven is covered or touching ammable material,
including curtains, draperies, walls, and the like, when in operation.
17. Do not store any item on top of the appliance when in operation.
18. Do not clean with metal scouring pads. Pieces can break off the pad and touch
electrical parts involving a risk of electric shock.
19. Extreme caution should be exercised when using containers constructed of other
than metal or glass.
20. Do not store any materials, other than manufacturers recommended accessories, in
this oven when not in use.
21. Do not place any of the following materials in the oven: paper, cardboard, plastic,
etc.
22. Do not cover crumb tray or any part of the oven with metal foil. This will cause
overheating of the oven.
23. This appliance is not intended for use by persons (including children ) with reduced
physical, sensory or mental capabilities. Or lack of experience and knowledge
unless they have been given supervision or instruction concerning use of the
appliance by a person responsible for their safety.
24. Children should be supervised to ensure that they do not play with the appliance.
25. The appliance is not intended to be operated by means of an external timer or
separate remote-control system.
26. The rear surface of appliance shall be placed against a wall.
3
FOR HOUSEHOLD USE ONLY
SAVE THESE INSTRUCTIONS
ADDITIONAL IMPORTANT
SAFEGUARDS
Notes on the Plug
This appliance has a polarized plug (one blade is wider than the other).To reduce
the risk of electric shock, this plug will t in a polarized outlet only one way. If the
plug does not t fully into the outlet, reverse the plug. If it still does not t, contact a
qualied electrician. Do not modify the plug in any way.
Notes on the Cord
The provided short power-supply cord (or detachable power-supply cord) should be
used to reduce the risk resulting from becoming entangled in or tripping over a longer
cord. Longer detachable power-supply cords or extension cords are available and may
be used if care is exercised in their use. If a longer detachable power-supply cord or
extension cord is used,
1. The marked electrical rating of the cord set or extension cord should be at least as
great as the electrical rating of the appliance, and;
2. The cord should be arranged so that it will not drape over the countertop or
tabletop where it can be pulled on by children or tripped over unintentionally.
Plasticizer Warning
CAUTION: To prevent Plasticizers from migrating to the nish of the counter top or
table top or other furniture, place NON-PLASTIC coasters or place mats between the
appliance and the nish of the counter top or table top. Failure to do so may cause the
nish to darken; permanent blemishes may occur or stains can appear.
Electric Power
If the electrical circuit is overloaded with other appliances, your appliance may not
operate properly. It should be operated on a separate electrical circuit from other
appliances.
4
Getting To Know Your Toaster Oven
Product may vary slightly from illustration
Control Panel
IMPORTANT: When using the timer for less than 10 minutes, turn the dial past the 10 minute mark and then turn
back to the appropriate time / toast browning setting.
Oven Rack
Rack Hooks
Slide-Out
Crumb Tray
Baking Pan
Figure 1
Figure 2
Temperature
Control Dial
Function
Control Dial
30 minute timer
with stay-on
function/toast
shade selector
Power Indicator
Light
Rear Bumper
(allows airow between
back of oven and wall)
Broil Position
Upper Slot
Bake/Toast Position
(also use this
position for pizza)
Lower Slot
5
Before First Use
1. Remove all protective lm, accessories and shipping materials packed inside the Oven; peel off clear
protective lm from control panel
2. Wash all removable parts in warm soapy water. Wipe the inside of the Oven with a damp cloth or sponge.
Blot dry with paper towels to be sure the unit is dry before using.
3. Place Oven on a at counter or other stable surface. Ensure to leave ample space between the back of the
unit and the wall to allow heat to dissipate without damaging walls or cabinets. DO NOT OPERATE ON
THE SAME CIRCUIT WITH ANOTHER APPLIANCE.
4. Make sure the Crumb Tray is properly installed below the lower heating elements before using.
5. Insert reversible slide rack halfway into lower rack slot position (C)
6. Lift oven door to bring up the rack hooks, then slide the rack along the slots until it engages with
the hooks
Important: the rack will not slide forward when the door is open unless it
is inside the hooks on the door (Figure 3).
NOTE: the hooks only function when rack is the lower slot.
7. Close oven door, noting that rack slides completely into oven
8. Select a location where this unit is to be used allowing enough space
for back of the unit and the wall to allow heat ow without damage to
cabinets and walls.
9. Remove tie from cord and unwind
10. Plug unit into electrical outlet
NOTE: During rst few minutes of use you may notice smoke and slight
odor. This is normal and should cause no concern
11. For the rst time only, set the Temperature Knob to 350° F, the function setting on BAKE and the timer to
15 minutes without any food in oven to burn off any oils remained from manufacturing.
IMPORTANT: The oven gets hot when in use. Always use oven mitts or pot holders when touching the outer or
inner surface of the oven
Temperature Setting
Turn the temperature dial clockwise to the desired setting. The temperature can be set from 150° F (65° C)
to 450° F (230° C). To keep food warm after it has been cooked, set the function dial to “keep warm”.
Function Setting
This Oven offers different functions for versatile cooking all in one appliance.
KEEP WARM
BAKE: Both the upper and lower heating elements are operational in this setting.
BROIL: Only the upper heating elements are operational in this setting. Turn temperature selector
to MAX for optimal performance.
TOAST: The upper and lower heating elements are operational. Turn temperature selector to MAX
for optimal performance.
BAGEL: Only the upper heating elements are operational. Turn temperature selector to MAX for
optimal performance.
NOTE: The temperature accuracy is different at different function settings.
Timer/Toast Setting
OFF
STAY ON
Toast Browning:
Light
Dark
0-30 MINUTES: The timer can be set up to 30 minutes. The oven will not turn on without the timer being set.
When the time knob is in the OFF position, the oven will not operate.
To set the time, turn the knob clockwise to the desired time, be sure to include the preheat time. Indicator light is
lit only when the unit is plugged in and the time has been set. When the timer has reached the OFF position,
a bell sound will be heard. Power supply will be cut off automatically.
The timer can be changed during cooking cycle. Just turn the timer knob to the desired time and
continue cooking.
IMPORTANT: When using the timer for less than 10 minutes, turn the dial past the 10 minute mark and then turn
back to the appropriate time / toast browning setting.
Figure 3
6
Stay On
To use the toaster without any preset timer, turn the timer knob to STAY ON. In this case, the toaster will work
until the timer knob is manually set to OFF position.
NOTE: Bread may catch re if the toasting time is setting too long. Close supervision is necessary during toasting
and the timer cannot be set too long.
Helpful Hints About Your Oven
When the oven is turned on, the blue power indicator light will come on and remain lit until the oven is
turned off manually or automatically once the timer has been used.
When selecting cook time for a particular product or recipe, include preheat time.
This oven has a 30 minute timer. If baking something that will take longer than 30 minutes, we suggest
you use the STAY ON feature.
Metal, ovenproof glass and ceramic bake ware without lids can be used in the oven. If foods require
covering, use aluminum foil.
Be sure the top of the container or food being baked or broiled is at least 1½ inches away from the upper
heating elements.
Turn the temperature control knob to MIN, the function knob to KEEP WARM and the timer to OFF before
inserting or removing plug from electrical outlet.
Do not put any container directly on the lower heating element.
To obtain the best performance from this toaster oven:
Do not overll the oven.
To avoid heat loss do not open the door too frequently
When using foil to cover a food, tuck the edges of the foil against the sides of the baking dish or pan
How To Use
IMPORTANT: the oven gets hot when in use. Always use oven mitts or pot holders when touching the outer or
inner surface of the oven.
1. Place the Baking Rack in position that will accommodate the height of the food to be cooked. Be sure that
the food is at least 1 ½ inches away from the upper or lower heating elements.
2.
Set the food on the Rack. Make sure that you always use an ovenproof container in the oven, never use plastic
or cardboard containers in the oven. Do not put any containers directly onto the lower heating elements.
3. Never use glass, ceramic pans or containers with lids.
4. Do not let juices run to the bottom of the oven. Use the baking pan and crumb tray when cooking.
5. Set the temperature as indicated by the recipe or as desired.
6. Securely shut the door and set the cooking time to begin operating the oven.
Bake
1. Insert slide wire rack into lower rack position, engaging rack hooks as directed in BEFORE FIRST USE
2. Turn temperature control to the desired temperature setting, from 150° F (65° C) to 450° F (230° C).
3. Position function control to BAKE.
4. Set timer control to the desired baking time, including the preheat time. The power light will illuminate.
Select STAY ON to bake longer than 30 minutes or to manually control the cooking time.
NOTE: The Toaster Oven will shut off automatically only if timer is set.
5. Carefully center the bake pan or oven-proof container directly on wire rack and close the glass door.
6. If you are using the timer, when the BAKE time is complete, a signal will sound and the timer control will
nish in the OFF position; the Toaster Oven will shut OFF automatically; the power light will go off.
7. If the timer control is set to STAY ON, or if the food is nished cooking before the timer has signaled, turn
temperature control to the lowest position and the timer control to the OFF position. Make sure the power
light is off.
Important: You must set the timer or select STAY ON for the oven to function
8. Wearing protective oven mitts pull the wire rack out from the Toaster Oven.
9. Unplug when not in use and allow cooling completely before cleaning.
Note: You can bake in one of 3 ways:
Use baking pan placed on the oven rack
Place the baking pan under the slide rack
Place food directly on the rack
Note: Be sure food does not extend past the edges of the packing pan to prevent liquids from dripping onto the
heating elements
Use a metal, glass or ceramic baking disk placed on the slide rack in either the upper or lower rack slots.
7
10. If not using the oven timer, turn the timer to OFF once cooking cycle is complete
11. Open the oven door. Using oven mitts or pots holders, slide the rack out to remove the cooked food.
12. Unplug appliance if not in use
Broil
For best results, preheat the oven with the door closed for at least 5 minutes.
1. Place wire rack onto the upper shelf position.
2. Place the food onto the bake/broil pan. Juices and fat will drip into the pan.
3. Turn temperature control to MAX.
4. Position function control to BROIL.
5. Set timer control to the desired baking time, including the preheat time. The power light will illuminate.
NOTE: The Toaster Oven will shut off automatically only if timer is set.
6. Carefully center the bake pan or oven-proof container directly on wire rack.
7. If you are using the timer, when the BROIL time is complete, a signal will sound and the timer control will
nish in the OFF position; the Toaster Oven will shut OFF automatically; the power light will go off.
8. If the timer control is set to STAY ON, or if the food is nished cooking before the timer has signaled, turn
temperature control to the lowest position and the timer control to the OFF position. Make sure the power
light is off.
9. Wearing protective oven mitts pull the wire rack out from the Toaster Oven.
10. Unplug when not in use and allow to cool completely before cleaning.
WARNING: NEVER LEAVE TOASTER OVEN UNATTENDED DURING BROILING.
Hints For Broiling
Broiling is used for tender cuts of meats or marinated meats, sh and some fruits and vegetables.
Cooking time is determined by the desired doneness and the distance between the food and the element.
Do not place aluminum foil on top of the bake/broil pan. This traps grease and can cause a re.
For best results, thaw frozen meats, poultry and sh before broiling.
Trim excess fat from meat and score edges to prevent curling
Toast
It is not necessary to preheat the oven for toasting.
1. Place wire rack onto the lower shelf position.
2. Place the desired pieces of bread directly on the oven rack and close the door.
3. Turn temperature selector to MAX for optimal performance.
4. Position function control to TOAST.
5. To set the timer control to the desired toast browning level, turn the dial past the 10 minute mark and then
turn back to the appropriate toast browning setting. The power light will illuminate.
NOTE: Do not set the timer control to the STAY ON position when using the TOAST function.
6. When TOAST time is complete, a signal will sound, and the timer control will nish in the OFF position; the
Toaster Oven will shut off automatically; the power light will go off.
NOTE: If toasting is completed before the timer control shuts the Toaster Oven OFF, you may shut the
Toaster Oven OFF manually by turning the timer control to the OFF position. The power light will go off.
7. Open the glass door. Wearing protective oven mitts pull the wire rack out from the Toaster Oven. Be
careful when removing toast from the back of the wire rack. The inside of the Toaster Oven is very hot.
Close glass door.
8. Unplug unit and allow to cool before cleaning.
WARNING: DO NOT LEAVE TOASTER OVEN UNATTENDED DURING TOASTING.
Hints For Toast
Remove all protective wrappings from food before placing in Toaster Oven. Follow toaster food directions.
Frozen and heavy bread require a darker browning setting (e.g. bagels and English mufns).
One slice of bread requires a lighter setting than several slices of bread. When toasting more than one
slice of bread, use slices of similar size, thickness and freshness.
Stale bread, thin bread or sweet bread products, such as tea cakes and fruit loaf, brown much more
quickly than ordinary bread, so they should be toasted for less time.
8
Bagel / English Mufns
It is not necessary to preheat the oven for toasting.
1. Place wire rack onto the upper shelf position.
2. Place the desired bagel halves directly on the oven rack with the cut side facing upwards. Close the door.
3. Turn temperature dial to MAX for optimal performance.
4. Position function control to BAGEL. Only the upper heating elements will cycle in this setting allowing you
to brown the cut half and gently warm the outside.
5. To set the timer control to the desired toast browning level, turn the dial past the 10 minute mark and then
turn back to the appropriate toast browning setting. The power light will illuminate.
NOTE: Do not set the timer control to the STAY ON position when using the BAGEL function.
6. When BAGEL time is complete, a signal will sound, and the timer control will nish in the OFF position; the
Toaster Oven will shut off automatically; the power light will go off.
NOTE: If toasting is completed before the timer control shuts the Toaster Oven OFF, you may shut the
Toaster Oven OFF manually by turning the timer control to the OFF position. The power light will go off.
7. Open the glass door. Wearing protective oven mitts pull the wire rack out from the Toaster Oven. Be
careful when removing Bagels from the back of the wire rack. The inside of the Toaster Oven is very hot.
Close glass door.
8. Unplug unit and allow to cool before cleaning.
WARNING: DO NOT LEAVE TOASTER OVEN UNATTENDED DURING TOASTING.
Keep Warm
This setting is designed to keep food warm after it has been cooked.
1. Position temperature control to 150º F.
2. Set the function control to the “KEEP WARM” setting.
3. Set the timer control to the desired time. When warming is complete, a signal will sound, and the
timer control will nish in the OFF position; the Toaster Oven will shut off automatically; the power
light will go off.
4. If the timer control is set to STAY ON, turn the oven OFF once the warming is complete.
Make sure the power light is off.
5. Unplug unit and allow to cool before cleaning.
User Maintenance Instructions
This appliance requires little maintenance. It contains no user serviceable parts. Do not try to repair it
yourself. Any servicing that requires disassembly other than cleaning must be performed by a qualied
appliance repair technician.
Care & Cleaning Instructions
Important: Before cleaning unplug the toaster oven and allow it to cool completely.
1. Wash all the attachments with mild, soaped water including the rack and the baking tray.
2. Do not use abrasive cleansers, scrubbing brushes, spray glass cleaners or chemical cleaners.
3. Using a wet cloth, wipe the inside of the oven. To minimize scratching, use a polyester or nylon pad.
4.
To clean the glass door use a wet cloth saturated with detergent or soap. Do not use spray glass cleaner.
5. To remove the slide rack, open the door, pull the rack forward and out. Wash the slide rack in soapy water.
To remove stubborn spots, use a polyester or nylon pad.
6. It is not recommended to wash baking pan in the dishwasher. Wash the baking pan and slide rack in soapy
water. To minimize scratching, use a polyester or nylon pad.
7. Never immerse the unit in water or other liquid.
8. Any other servicing should be performed by an authorized service representative.
9. Always dry parts thoroughly before using oven after cleaning
10. To remove crumb tray the glass door must be closed
Grasp the handle below the oven glass door and pull out the tray
Dispose of crumbs and wipe the tray with a dampened cloth
Be sure to dry thoroughly before inserting the tray back into the oven.
Storing Instructions
Unplug unit, allow cooling, and clean before storing. Store Toaster Oven in its box in a clean, dry place. Never
store appliance while it is hot or still plugged in. Never wrap cord tightly around the appliance. Do not put any
stress on the cord where it enters the unit, as it could cause the cord to fray and break.
9
Limited TWO-YEAR Warranty
SENSIO Inc. hereby warrants that for a period of TWO YEARS from the date
of purchase, this product will be free from mechanical defects in material and
workmanship, and for 90 days in respect to non-mechanical parts. At its sole
discretion, SENSIO Inc. will either repair or replace the product found to be defective,
or issue a refund on the product during the warranty period.
The warranty is only valid for the original retail purchaser from the date of initial retail
purchase and is not transferable. Keep the original sales receipt, as proof of purchase is
required to obtain warranty validation. Retail stores selling this product do not have the
right to alter, modify, or in any way revise the terms and conditions of the warranty.
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The warranty does not cover normal wear of parts or damage resulting from any of the
following: negligent use of the product, use of improper voltage or current, improper
routine maintenance, use contrary to the operating instructions, disassembly, repair,
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does not cover Acts of God such as re, oods, hurricanes, or tornadoes.
SENSIO Inc. shall not be liable for any incidental or consequential damages caused
by the breach of any express or implied warranty. Apart from the extent prohibited
by applicable law, any implied warranty of merchantability or tness for a particular
purpose is limited in time to the duration of the warranty. Some states, provinces or
jurisdictions do not allow the exclusion or limitation of incidental or consequential
damages, or limitations on how long an implied warranty lasts, and therefore, the
above exclusions or limitations may not apply to you. The warranty covers specic
legal rights which may vary by state, province and/or jurisdiction.
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and send it (with shipping and insurance prepaid) to SENSIO Inc.’s address. SENSIO
Inc. shall bear no responsibility or liability for the returned product while in transit to
SENSIO Inc.’s Customer Service Center.
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CONSIGNES DE SÉCURITÉ
IMPORTANTES
AVERTISSEMENT : Lorsqu’on utilise des appareils électriques, certaines consignes de
sécurité élémentaires doivent être respectées.
1. LIRE TOUTES LES INSTRUCTIONS.
2. Ne pas toucher les surfaces chaudes. Ne se servir que des poignées ou des
boutons de l’appareil.
3. Pour prévenir tout risque de décharge électrique, ne pas immerger le cordon, la
prise ou l’appareil dans de l’eau ou dans d’autres liquides.
4. Une supervision étroite est de rigueur quand l’appareil est utilisé par un enfant
ou près de lui.
5. Débrancher l’appareil de la prise murale lorsqu’il n’est pas utilisé et avant de le
nettoyer. Laisser refroidir l’appareil avant de poser ou d’enlever des pièces.
6. Éviter d’utiliser l’appareil si son cordon d’alimentation ou sa che électrique sont
endommagés, ou si l’appareil est défectueux ou est endommagé de quelque
manière que ce soit. Apporter l’appareil au centre de service autorisé le plus près
pour une évaluation, une réparation ou un ajustement.
7. L’utilisation d’accessoires non recommandés par le fabricant de l’appareil peut
causer des blessures.
8. Ne pas utiliser à l’extérieur.
9. Ne pas laisser le cordon pendre d’un bord de table ou d’un comptoir, ni entrer en
contact avec une surface chaude.
10. Ne pas placer sur un élément de cuisinière électrique ou à gaz, ni à proximité, ni
dans un four chaud.
11. Être très prudent pendant le déplacement d’un appareil contenant de l’eau, de
l’huile ou d’autres liquides chauds.
12. Raccorder toujours la che à l’appareil avant de brancher le cordon d’alimentation
dans la prise de courant murale. Pour débrancher l’appareil, placer toutes les
fonctions à la position ARRÊT, puis retirer la che de la prise de courant.
13. Ne pas utiliser l’appareil à une n autre que celle pour laquelle il a été conçu.
14. Faire preuve d’extrême prudence au moment de retirer la plaque ou d’éliminer la
graisse chaude.
15. Faire preuve d’extrême prudence au moment de retirer la plaque ou d’éliminer la
graisse chaude.
16. Il y a risque d’incendie si le four grille-pain est en contact avec un matériau
inammable, y compris des rideaux, des draperies, des revêtements muraux,
et d’autres matériaux semblables, lorsque l’appareil est sous tension. Ne placer
aucun objet sur le dessus de l’appareil pendant son fonctionnement.
17. Ne ranger aucun objet sur le dessus de l’appareil pendant qu’il est en fonction.
18. Ne pas nettoyer avec un tampon à récurer métallique. Des fragments peuvent se
détacher et entrer en contact avec des pièces sous tension, ce qui peut engendrer
des risques de décharge électrique.
19. Ne ranger aucun objet sur le dessus de l’appareil pendant qu’il est en fonction.
20. Ne placer aucun objet dans le four lorsqu’il n’est pas utilisé, à l’exception des
accessoires recommandés par le fabricant.
21. Ne placer aucun objet fait des matières suivantes dans le four : papier, carton,
plastique, etc.
22. Ne pas couvrir le ramasse-miettes ou toute autre partie du four de papier
d’aluminium. Cela provoquerait la surchauffe de l’appareil.
11
23. Ce four n’est pas destiné à l’usage des personnes (y compris les enfants) dont les
capacités physiques, sensorielles ou mentales sont limitées ou qui ne possèdent
ni l’expérience ni les compétences nécessaires pour utiliser l’appareil, à moins
qu’elles soient supervisées ou qu’elles aient reçu des directives adéquates par la
personne responsable de leur sécurité.
24. Surveiller les enfants pour éviter qu’ils jouent avec l’appareil.
25. Cet appareil n’a pas été conçu pour servir de minuterie externe ou de système de
commande à distance.
26. La surface arrière du four devrait être placée contre un mur.
POUR USAGE DOMESTIQUE
SEULEMENT
AUTRES CONSIGNES DE
SÉCURITÉ IMPORTANTES
Notes sur le cordon
Le cordon d’alimentation court (ou cordon d’alimentation amovible) fourni devrait être
utilisé an de réduire le risque d’emmêlement ou de trébuchement que présente un
cordon long. Les cordons amovibles plus longs et les rallonges courantes offerts sur le
marché peuvent être utilisés à condition d’user de prudence. Si l’on utilise un cordon
amovible long ou une rallonge courante, tenir compte des éléments suivants.
1. Les caractéristiques électriques du cordon ou de la rallonge doivent être au
moins égales à la puissance électrique de l’appareil.
2. Le cordon doit être placé de manière à ne pas pendre du bord d’une table ou d’un
comptoir, où il pourrait être agrippé par un enfant ou faire trébucher quelqu’un.
Notes sur la che deux broches
Cet appareil est doté d’une che polarisée (une broche est plus large que l’autre).
Pour réduire le risque de décharge électrique, la che s’insère d’une seule manière
dans une prise polarisée. Si vous constatez que la che ne s’insère pas complètement
dans la prise, tournez-la pour l’insérer de l’autre côté. Si elle ne peut toujours pas être
introduite entièrement, communiquez avec un électricien qualié. Ne jamais modier la
che.
Avertissement de migration de plastiants
MISE EN GARDE : Pour éviter la migration de plastiants vers le ni de comptoirs, de
tables ou de tout autre meuble, placer des sous-plats ou des napperons faits de matière
NON PLASTIQUE entre l’appareil et la surface sur laquelle on le pose. Si cette consigne
n’est pas respectée, le ni de la surface pourrait noircir et des ternissures permanentes
ou des taches indélébiles pourraient se former.
Alimentation électrique
Si le circuit électrique est surchargé parce qu’il doit alimenter d’autres appareils en
plus du nouvel appareil, ce dernier peut ne pas fonctionner correctement. Il doit être
alimenté par un circuit électrique différent de celui qui alimente les autres appareils.
12
Connaître votre four grille-pain
L’appareil peut différer légèrement de l’illustration.
Panneau de commande
IMPORTANT : Pour une durée de cuisson inférieure à 10 minutes, tourner le bouton de température au-delà de
10 minutes avant de revenir à la durée appropriée ou au réglage désiré de brunissement des rôties.
Grille du four
Crochets de
la Grille
Plateau
ramasse-miettes
coulissant
Figure 1
Figure 2
Bouton de réglage
de la température
Bouton de réglage
de fonction
Minuterie de 30
minutes avec
fonctions de cuisson
continue et de réglage
du brunissement
Voyant d’état
Fente supérieure Fente inférieure
Butoir arrière (Prévoir un
dégagement sufsant entre l’arrière
de l’appareil et le mur pour permettre
à la chaleur de circuler sans
endommager le mur ou l’armoire.)
Position de rôtissage Position de cuisson/
brunissage
(convient également
à la pizza)
Plaque de
cuisson
13
Avant la première utilisation
1. Enlever tous toute la pellicule protectrice, les accessoires et le matériel d’envoi qui ont été placés dans le
four. Retirer la pellicule protectrice transparente du panneau de commande.
2. Laver la grille et la plaque de cuisson dans de l’eau chaude savonneuse. Nettoyer linrieur du four avec
un chiffon humide, ou encore avec une éponge. Sécher à l’aide d’une serviette de papier pour s’assurer
que l’appareil est sec avant l’utilisation.
3. Placer le four sur un comptoir plat ou sur une surface stable. NE PAS BRANCHER
LE FOUR SUR LE MÊME CIRCUIT QU’UN AUTRE APPAREIL.
4. S’assurer que le ramasse-miettes est correctement installé sous l’élément chauffant avant l’utilisation.
5. Inrer jusqu’au milieu la grille coulissante réversible à la position la plus basse (C).
6. Ouvrir la porte du four pour accéder aux crochets, puis glisser la grille dans les fentes jusqu’à ce qu’elle
s’insère dans ceux-ci.
Important: la grille ne glissera pas vers l’avant à moins d’être insérée dans
les crochets de la porte. (Figure 3).
REMARQUE : les crochets sont fonctionnels seulement lorsque la grille est
à la position la plus basse.
7. Fermer la porte du four et vérier que la grille se loge comptement
à l’intérieur.
8. Choisir un emplacement approprié pour l’appareil. Laisser un espace
sufsant à l’arrre de celui-ci pour que la chaleur n’endommage pas
les armoires et les murs.
9. tacher et dérouler le cordon.
10. Brancher l’appareil dans la prise murale.
REMARQUE : Pendant les premières minutes d’utilisation, de la fumée ainsi qu’une faible odeur peuvent se
dégager de l’appareil. Ce phénomène est normal et ne pose aucun danger.
11. Avant la première utilisation seulement, régler la température à 350°F, choisir la fonction CUISSON et
gler la minuterie à 15minutes, sans placer d’aliments à l’intérieur du four. Cette opération élimine tout
sidu d’huile issu du processus de fabrication.
MISE EN GARDE : Le four devient chaud pendant l’utilisation. Utiliser toujours des gants de cuisine ou des
poignées pour toucher l’intérieur ou l’extérieur du four.
Réglage de la température
Tourner le bouton de température vers la droite jusqu’au réglage désiré. La température du four varie de 150°F
(65°C) à 450°F (230°C). Pour garder les aliments chauds une fois qu’ils sont cuits, mettre le bouton de réglage
de la fonction vis-à-vis la fonction de réchaud et choisir le temps désiré.
Fonctions
This Oven offers different functions for versatile cooking all in one appliance.
MAINTENIR CHAUD
CUISSON : Les éléments chauffants supérieurs et inférieurs sont utilisés.
RÔTISSAGE : Les éléments chauffants supérieurs sont utilisés. Tourner le cadran de réglage de la température à
MAX pour un rendement optimal.
GRILLAGE : Les éléments chauffants inférieurs et supérieurs sont utilisés. Tourner le cadran de réglage de la
température à MAX pour un rendement optimal.
BAGEL : Les éléments chauffants supérieurs sont utilisés. Tourner le cadran de réglage de la température à
MAX pour un rendement optimal.
NOTE: La précision de la température est différentes selon les différentes fonctions sélectionnées. Cuisson à
Réglage du temps de grillage
POSITION D’ARRÊT (OFF)
CUISSON CONTINUE (STAY ON)
Brunissement des rôties:
Pâle
Foncé
0-30 MINUTES : La minuterie peut être réglée jusqu’à 30 minutes. Le four ne fonctionnera
pas si la minuterie n’est pas réglée. Lorsque le bouton de la minuterie est placé à la position d’ARRÊT, le four ne
peut fonctionner.
Pour régler la minuterie, tourner le bouton en sens horaire jusqu’au temps de cuisson désiré, sans oublier de
prévoir le temps de préchauffage. Le voyant lumineux s’allume seulement lorsque la minuterie a été réglée.
Lorsque le bouton de la minuterie sera de nouveau à la position d’ARRÊT, un signal sonore se fera entendre.
L’appareil sera automatiquement mis hors tension.
Figure 3
14
La minuterie peut être modiée pendant le cycle de cuisson. Il suft de tourner le bouton de la minuterie pour le
temps désiré et continuer la cuisson.
IMPORTANT : Pour une durée de cuisson inférieure à 10 minutes, tourner le bouton de température au-delà de
10 minutes avant de revenir à la durée appropriée ou au réglage désiré de brunissement des rôties.
Cuisson continue (STAY ON)
Pour utiliser la fonction de grillage sans minuterie, tourner la minuterie jusqu’à la fonction de CUISSON
CONTINUE. Ainsi, le grille-pain fonctionnera jusqu’à ce que la minuterie soit arrêtée.
REMARQUE : Si le temps de cuisson est trop long, le pain pourrait prendre feu. Une supervision étroite est de
rigueur au cours de la cuisson et le temps de cuisson ne doit pas être trop long.
Conseils pratiques à propos de votre four
Lorsque le four est en marche, le voyant bleu s’allume et reste allumé jusqu’à ce que l’appareil soit éteint
manuellement ou automatiquement par la minuterie.
Au moment de la sélection du temps de cuisson d’une recette ou d’un aliment, pvoir le temps de
préchauffage.
Le four est doté d’une minuterie de 30minutes. Si le temps de cuisson d’un aliment dépasse 30minutes,
utiliser la fonction de cuisson continue.
Les plats de cuisson sans couvercle, en métal, en verre résistant à la chaleur ou en céramique, peuvent
être plas dans le four. Couvrir les aliments avec du papier d’aluminium au besoin.
Laisser une distance minimale de 4cm entre les éments chauffants supérieurs et le haut du plat ou des
aliments à cuire ou à griller.
gler la température à MIN, le bouton de fonction à la position réchaud et la minuterie à zéro avant de
brancher ou de débrancher l’appareil.
Ne placer aucun contenant directement sur l’élément chauffant inférieur.
Pour obtenir les meilleurs résultats:
Ne pas remplir l’appareil au-delà de sa capacité.
Ne pas ouvrir la porte trop fquemment, an de réduire les pertes de chaleur
Lorsque les aliments sont recouverts de papier d’aluminium, replier les bords de celui-ci sur les côs du
plat de cuisson
Comment utiliser votre appareil
Mise en garde : Le four devient chaud pendant l’utilisation. Utiliser toujours des gants de cuisine ou des
poignées pour toucher l’intérieur ou l’extérieur du four.
1. Placer la grille de cuisson à la hauteur appropriée compte tenu de la hauteur de l’aliment. S’assurer que
les aliments se trouvent au moins à 4 cm (1,5 po) des éléments chauffants inférieur et supérieur.
2. Placer l’aliment sur la grille de cuisson. Sassurer de toujours utiliser un la plaque de cuisson ou le
contenant allant au four. Ne jamais placer de contenants en plastique ou en carton dans le four.
3. Ne jamais utiliser de contenant en verre ou en céramique et s’assurer d’enlever le couvercle.
4. S’assurer qu’aucun liquide ne coule dans le fond du four. Utiliser la plaque de cuisson et le ramasse-
miettes lors de la cuisson.
5. Régler la température comme sugrée dans la recette ou comme dési.
6. Bien fermer la porte et régler le temps de cuisson pour mettre le four en marche.
Cuisson
1. AVANT LA PREMIÈRE UTILISATION, placer la grille coulissante à la position la plus basse en s’assurant de
l’introduire dans les crochets conformément aux instructions.
2. gler la commande de température à la température désirée, de 150° F (65° C) à 450° F (230° C).
3. gler la commande de fonction à CUISSON (BAKE).
4. gler la minuterie sur le temps de cuisson désiré, en prévoyant le temps de préchauffage. Le voyant
d’alimentation s’allumera. Sélectionner la fonction de CUISSON CONTINUE pour cuire les aliments
au-delà de 30 minutes ou choisir le temps de cuisson manuellement.
REMARQUE : Le four grille-pain s’artera automatiquement si un réglage de minuterie a été choisi.
5. Poser soigneusement la plaque de cuisson ou le contenant allant au four au centre de la grille et fermer la
porte vitrée.
6. Si la minuterie est utilisée, lorsque la durée de cuisson est terminée et la commande de minuterie atteint
la position ART, un signal sonore sera émis. Le four grille-pain s’arrête et le voyant d’alimentation
s’éteint.
7. Si la commande timer est réglée à CUISSON CONTINUE ou si la cuisson de la nourriture est terminée
alors que la minuterie n’est pas encore retoure à la position ARRÊT, positionner manuellement la
commande de température au réglage le plus bas, puis positionner la commande de minuterie à la
position ARRÊT. S’assurer que le voyant d’alimentation est éteint.
15
Important : Utiliser la minuterie ou la fonction de cuisson continue pour faire fonctionner le four.
8. À l’aide de gants de cuisson isolés, retirer la grille du four grille-pain.
9. Débrancher l’appareil et le laisser refroidir complètement avant de le nettoyer.
Remarque: Trois méthodes de cuisson sont possibles :
En plant la plaque de cuisson sur la grille.
En plant la plaque de cuisson sous la grille et en déposant les aliments directement sur celle-ci.
Remarque: S’assurer que les aliments ne dépassent pas les côtés de la plaque an que le jus de cuisson ne
tombe pas sur les éléments chauffants.
En plant un plat de cuisson en métal, en verre ou en céramique sur la grille à la position haute ou basse.
10. Lorsque la minuterie n’est pas utilisée, régler celle-ci à la position ARRÊT à la n du cycle de cuisson.
11. Ouvrir la porte du four. À l’aide de gants de cuisine ou de poignées en tissu, glisser la grille vers l’extérieur
pour retirer les aliments.
12. Débrancher l’appareil après utilisation.
Rôtissage
Il est également possible de régler la température idéale de rôtissage des aliments. Pour des résultats
optimaux, pchauffer le four avec la porte fermée pendant au moins cinq minutes.
1. Placer la grille à la position supérieure.
2. Placer l’aliment sur le plateau de cuisson. Le jus de cuisson et le gras s’y écouleront.
3. Régler la commande de temrature à MAX.
4. Régler la commande de fonction à RÔTISSAGE (BROIL).
5. Régler la minuterie sur le temps de cuisson désiré, en pvoyant le temps de préchauffage. Le voyant
d’alimentation s’allumera.
REMARQUE: Le four grille-pain s’arrêtera automatiquement si un réglage de minuterie a été choisi.
6. Poser soigneusement la plaque de cuisson ou le contenant allant au four au centre de la grille et fermer la
porte vitrée. Pour un rôtissage en continu, laisser la porte entrouverte (environ 2,5 cm).
7. Si la minuterie est utilisée, lorsque la durée de rôtissage est terminée et la commande de minuterie atteint
la position ART, un signal sonore sera émis. Le four grille-pain s’arrête et le voyant d’alimentation
s’éteint.
8. Si la commande timer est rége à CUISSON CONTINUE ou si la cuisson de la nourriture est terminée alors
que la minuterie n’est pas encore retournée à la position ART, positionner manuellement la commande
de température au réglage le plus bas, puis positionner la commande de minuterie à la position ARRÊT.
S’assurer que le voyant d’alimentation est éteint.
9. À l’aide de gants de cuisson isolés, retirer la grille du four grille-pain.
10. Débrancher l’appareil et le laisser refroidir complètement avant de le nettoyer.
AVERTISSEMENT : NE JAMAIS LAISSER LE FOUR SANS SURVEILLANCE LORS DE LA CUISSON.
Conseils pour rôtir
Un thermomètre à viande, correctement inséré au centre du morceau de viande, devrait être utilisé pour
terminer le degré de cuisson.
La cuisson par rôtisserie est recommandée pour cuire des morceaux de viande tendre ou de volaille de
grande dimension. Assaisonner le morceau avant la cuisson pour obtenir une saveur et un ame plus
riches lors de la cuisson.
Une couche de gras sur le dessus du rôti permet un meilleur brunissement et procure un arrosage naturel
du morceau de viande.
Lorsque de la viande grasse est rôtie, la plaque de cuisson/grillade peut se remplir de gras avant que la
cuisson soit terminée. Retirer avec grand soin le plat de cuisson/grillade à l’aide de gants de cuisson et le
vider. Le remettre en place et poursuivre la cuisson.
Grille-pain
Il n’est pas nécessaire de préchauffer le four de grille pain pour le cuisson.
1. S’assurer que le tiroir ramasse-miettes est fermement en place au fond du four grille-pain. Installer la
grille sur le rail du bas
2. Placer les tranches de pain directement sur la grille et fermer la porte.
3. Régler la commande de temrature à MAX pour des meilleurs résultats.
4. Régler la commande de fonction à GRILLE-PAIN (TOAST).
5. Pour régler la minuterie au degré de brunissement voulu, tourner le bouton de temrature au-delà de 10
minutes avant de revenir au degré de brunissement approprié. Le voyant d’alimentation s’allumera.
REMARQUE : Utiliser les réglages de brunissement recommans pour les rôties. Ne pas régler la
minuterie à la fonction de cuisson continue pour faire griller des rôties.
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6. Lorsque la durée de grille-pain est termie et la commande de minuterie atteint la position ARRÊT, un
signal sonore sera émis. Le four grille-pain s’arrête et le voyant d’alimentation s’éteint.
REMARQUE : si la cuisson de la nourriture est termie alors que la minuterie n’est pas encore retournée
à la position ART, positionner manuellement la commande de température au réglage le plus bas, puis
positionner la commande de minuterie à la position ARRÊT. S’assurer que le voyant d’alimentation est
éteint.
7. À l’aide de gants de cuisson isos, retirer la grille du four grille-pain. Retirer prudemment les rôties se
trouvant à l’arrière de la grille. Linrieur du four grille-pain est très chaud. Fermer la porte vitrée.
8. brancher l’appareil et le laisser refroidir comptement avant de le nettoyer.
AVERTISSEMENT : NE JAMAIS LAISSER LE FOUR SANS SURVEILLANCE LORS DE LA CUISSON.
Conseils pour grille-pain
Retirez toutes les enveloppes de protection, de la nourriture avant de les placer dans le four grille-pain.
Suivre les directives alimentaires grille-pain
Pain congelé et lourds nécessitent un réglage plus foncé brunissement (par exemple des bagels et des
mufns anglais).
Choisir un degré de brunissement moins élevé pour faire griller une seule tranche de pain. Pour faire
griller plus d’une tranche de pain, utiliser des tranches de taille, d’épaisseur et de fraîcheur semblables.
Pain rassis, pain mince ou produits de boulangerie sucrés, comme les gâteaux de thé et de pain de fruit,
brun beaucoup plus rapidement que le pain ordinaire, elles doivent donc être grillé pour moins de temps.
Bagel / mufn anglais
Il n’est pas nécessaire de pchauffer le four de grille pain pour le cuisson.
1. Installer la grille sur le rail du haut.
2. Placer les moits du bagel directement sur la grille avec le côté tranché vers le haut. Fermer la porte.
3. Régler la commande de temrature à MAX pour des meilleurs résultats.
4. Choisir la fonction de BAGEL. À ce réglage, seul l’élément chauffant supérieur s’allume et s’éteint pour
griller le côté tranché et chauffer doucement l’autre côté.
5. Pour régler la minuterie au degré de brunissement voulu, tourner le bouton de temrature au-delà de 10
minutes avant de revenir au degré de brunissement approprié. Le voyant s’allume.
Remarque : Ne pas régler la minuterie à la fonction de cuisson continue pour faire griller des bagels.
6. Lorsque la durée de cuisson bagel est terminée et la commande de minuterie atteint la position ART, un
signal sonore sera émis. Le four grille-pain s’arrête et le voyant d’alimentation s’éteint.
Remarque : si la cuisson de la nourriture est terminée alors que la minuterie n’est pas encore retoure
à la position ART, positionner manuellement la commande de température au réglage le plus bas,
puis positionner la commande de minuterie à la position ART. S’assurer que le voyant d’alimentation
est éteint.
7. À l’aide de gants de cuisson isos, retirer la grille du four grille-pain. Retirer prudemment les rôties se
trouvant à l’arrière de la grille. Linrieur du four grille-pain est très chaud. Fermer la porte vitrée.
8. brancher l’appareil et le laisser refroidir comptement avant de le nettoyer.
AVERTISSEMENT : NE JAMAIS LAISSER LE FOUR SANS SURVEILLANCE LORS DE LA CUISSON.
Maintenir chaud
Cette fonction est conçu pour maintenir chaud les aliments après qu’ils étaient cuits.
1. Régler la commande de température à à la température de maintenir chaud désie (recommandée 150º F).
2. gler la commande de fonction à maintenir chaud.
3. gler la minuterie sur le temps de maintenir chaud désiré, en pvoyant le temps
de préchauffage. Le voyant d’alimentation s’allumera. Lorsque la durée de chauffage
est terminée et la commande de minuterie atteint la position ARRÊT, un signal sonore sera émis. Le four
grille-pain s’arrête et le voyant d’alimentation s’éteint.
4. Si la commande timer est réglée à CUISSON CONTINUE positionner manuellement
la commande de temrature au réglage le plus bas, puis positionner la commande
de minuterie à la position ART. S’assurer que le voyant d’alimentation est éteint.
5. brancher l’appareil et le laisser refroidir comptement avant de le nettoyer.
17 17
Instructions pour l’entretien
Cet appareil requiert peu d’entretien. Il ne contient pas de pces réparables par l’utilisateur. Ne pas tenter
de le réparer soi-me. Toute réparation qui nécessite un démontage autre que pour le nettoyage doit être
effecte par un technicien qualié en réparation d’appareils.
Entretien et nettoyage
Important: Avant de nettoyer le four grille-pain, le débrancher et attendre qu’il soit complètement refroidi.
1. Avant de nettoyer, s’assurer de débrancher le four grille-pain et attendre que celui-ci soit
complètement refroidi.
2. Laver tous les accessoires à l’eau savonneuse, y compris la grille et le plateau de cuisson.
3. Ne jamais utiliser de nettoyants abrasifs, de brosses à récurer et de nettoyants chimiques, car
ils peuvent endommager le revêtement antiadsif du plateau de cuisson.
4.
Pour nettoyer la porte vitrée, utiliser un chiffon mouillé imbibé de détergent ou de savon. Ne pas utiliser de
nettoyant à vitres en vaporisateur.
5. Pour retirer la grille coulissante, tirer celle-ci vers l’avant. Laver la grille à l’eau savonneuse. Pour éliminer
les taches tenaces, utiliser un tampon en polyester ou en nylon.
6. Il n’est pas conseillé de mettre la plaque de cuisson au lave-vaisselle. Laver la plaque de cuisson et la grille
coulissante à l’eau savonneuse. Pour prévenir les rayures, utiliser un tampon en polyester ou en nylon.
7. Ne jamais immerger l’appareil dans de l’eau ou dans d’autres liquides.
8. Toute autre opération d’entretien devrait être effecte par un centre de service autorisé.
9. Nettoyer les pièces et les sécher soigneusement avant d’utiliser le four.
Pour accéder au ramasse-miettes, la porte vitrée doit être fere.
Tirer la poige sous la porte du four pour retirer le ramasse-miettes.
Jeter les miettes, puis nettoyer le ramasse-miettes avec un linge humide.
cher soigneusement le ramasse-miettes avant de le remettre en place
Instructions de rangement
Débrancher l’appareil, le laisser refroidir, puis le nettoyer avant de le ranger. Ranger le four grille-pain dans sa
boîte, dans un endroit sec et propre. Ne jamais ranger l’appareil s’il est toujours branché. Ne jamais enrouler
le cordon de façon serrée autour de l’appareil. Ne pas tirer, plier ou tordre l’extrémité du cordon qui est xée à
l’appareil, car le cordon pourrait s’eflocher et se briser.
18
Garantie limitée de DEUX ANS
SENSIO Inc. assure par la psente que le produit est garanti contre tout défaut de
matériel et de fabrication pendant une période de DEUX ANS à compter de la date
dachat et contre tout défaut des pièces autres que mécaniques pendant 90 jours. À
son entière discrétion, SENSIO Inc. réparera ou remplacera un produit défectueux, ou
accordera un remboursement pour ce produit, pendant la période de la garantie.
Cette garantie s’applique uniquement à lacheteur initial du produit, à compter de la
date initiale de lachat, et est incessible. Pour que la garantie soit valide, lacheteur doit
conserver le reçu de caisse original. Les magasins de détail qui vendent ce produit
n’ont pas le droit de l’altérer ou de le modier, ni de modier de quelque fon les
modalis de la garantie.
EXCLUSIONS :
La garantie ne couvre pas l’usure normale des pièces ou les dommages causés par
une utilisation négligente du produit, le branchement sur un circuit de tension ou de
courant inapproprié, un entretien de routine inadéquat, une utilisation contraire aux
instructions de fonctionnement, de démontage et de réparation, ou par la modication
du produit par une personne autre qu’un technicien qualié de SENSIO Inc. De plus, la
garantie ne couvre pas les cas de force majeure comme les incendies, les inondations,
les ouragans et les tornades.
SENSIO Inc. ne pourra être tenue responsable de tout dommage indirect ou accessoire
causé par la violation de toute garantie explicite ou implicite. Sauf dans la mesure où
cela est interdit par la loi, toute garantie implicite concernant la valeur commerciale
ou ladéquation à la n visée se limite à la durée de la garantie. Certains États et
certaines provinces ou compétences administratives ne permettent pas lexclusion
ou la limitation des dommages indirects ou accessoires, ou les limitations quant
à la durée des garanties implicites; par conquent, les exclusions ou limitations
mentionnées précédemment peuvent ne pas sappliquer à vous. La garantie couvre les
droits légaux spéciques qui peuvent varier selon l’état, la province ou la compétence
administrative.
COMMENT OBTENIR UN SERVICE SOUS GARANTIE :
Communiquez avec le service à la clientèle en composant notre numéro sans frais :
1 866 832-4843. Un représentant du service à la clienle tentera de résoudre par
téléphone les questions relatives à la garantie. Si le repsentant du service à la
clientèle est incapable de résoudre le problème, il vous fournira un numéro de
demande et vous informera que vous devez retourner le produit à SENSIO Inc. Apposez
sur le produit une étiquette indiquant votre nom, votre adresse, votre numéro de
téléphone (de jour), le numéro de demande ainsi qu’une description du problème.
Incluez également une copie du reçu de caisse original. Emballez soigneusement
le produit avec son reçu de caisse et faites-le parvenir (port et assurance payés) à
l’adresse de SENSIO Inc. SENSIO Inc. n’assume aucune responsabilité quant au produit
retourné pendant son transport jusqu’au centre de service à la clientèle de SENSIO Inc.
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Bella 4 Slice Toaster Oven Le manuel du propriétaire

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Petits appareils de cuisine
Taper
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