Gaggia DM 1075/20 Manuel utilisateur

Catégorie
Cafetières
Taper
Manuel utilisateur
DM 1075/20 Rev.02
TYPE MDF (English)
GENERALITIES
- The GAGGIA coffee grinder hes been created and developed to be used at home or by small comunities, but it is quite slmllar to a
professional grlnder in all of its components, It provldes grounded coffee from grains.
The grlnding may be always controlled. In addltlon, it is equiped wilh an automatlc lever dosetor unit that gives you the exact dose to
obtain an excellent bar coffee.
INSTALLATION
- Make sure that there is an adequated plug and voltage in the place where you intended to use the machine;
- Do not operate any appliance with a damaged cord or plug or in event of appliance faults or damages. Replace the power cord only with
an originai part from your nearest authorlzed Gaggia service center;
- Fill the container wlth colfee grains. Turn on the swilch (1). Do never turn the power switch on if the grains container is empty (6) to avold
overheating the motor;
- Choose the grinding size. The machlne is already programmed to give you 34 different grlndlng sizes. The higher number corresponds to
a thicker grinding. Normally we suggest pulling the grinder between numbers 2 and 10 to obtain an Italian style coffee;
- To eslablish the correctl grinding for the fi rst time, we recommend to grind 10/20 grams of coffee and to examinate the grinding size.
Make a coffee and watch carefully if the coffee is comlng out too fast or too slow:
Too fast:
indicates that the ground coffee is too thick and the beverage wlll become weak and thin
Too slow:
indicates that the ground coffee is too fi ne and the coffee will result thlck and strong
Regular:
indicates the correct grinding and you’lI have a very tasty and aromatlque coffee
- It’s very important to say that each kind of coffee needs a particular grinding, since not all the blends are composed of the same quality
of coffee, and also because the roasting may be dilferent from one producer to anolher. It wlll be up to you lo determine the best posltion.
CLEANING AND MAINTENANCE:
General cleaning:
● the grinder/doser unIt must be unpluggad from the electrical oultet before any cleanlng or maintenance work is perfomed;
● do not put the grlnder/doser in water and do not wash any of its components in the dishwasher;
● do not use sharp or abrasive cleaning instruments or aggressive chemical products (solvents) when cleaning;
● do not dry the grlnder/doser or any of its component parts in a microwave or conventional oven;
● clean the unit only with a soft moist cloth (waler only).
INSTRUCTION FOR POWER CORD:
Replace the power cord only with an originai part from your nearest authorized Gaggia service center
1) Power swltch 6) Coffee grains container
2) Dosator maser switch 7) Coffee grains container cope
3) Filter holder support 8) Power cord
4) Ground coffee container 9) Grinding position numerator
5) Ground coffee container’s cope
TYPE MDF (Français)
GENERALITES MOULIN A CAFÉ
- Le moulin doseur à café GAGGIA a été étudié et réalisé avec soin pour un usage familial ou de groupe, semblable en tous points à un
moulindoseur pour bar. Ceci permet d’obtenlr du café moulu à partir de café en grains, garantissant la constance de grain de la mouture.
La fi nesse de grain est facilment réglable. En outre, le moulin à cafe GAGGIA est doté d’un doseur à prélevement automatique à levier qui
consent d’obtenir une dose de café exacte necéssaire pour un ou deux tasses de BARCAFÉ.
MISE EN SERVICE
- Assurez-vous que là où vous voulez installer l’appareil, il y ait une alimentation électrique adapte au voltage et à l’absortion de l’appareil
et completée par la prise de terre adaplee;
- Remplissez le récipient à café de grains; en appuyant sur l’interrupteur (1) le moulin a café demarre N’appuyez pas sur l’interrupteur
quand le récipient a café en grains (6) est vide, pour ne pas surchauffer le moteur;
- Choisissez le degré de mouture désirée. L’appareil paut être programmé pour 34 degrés dlfferents de mouture. Le numéro croissant
correspond à une mouture plus grosse. En général pour un café espresso à l’italienne le degré de mouture sugéré est de 2 à 10;
- Pour établir la mouture exacte du café pour la premiere fois, nous vous conseillons de moudre 10/20 gr de café et d’examiner le résultat.
Faire un café et observer si l’écoulement du cafe est trop rapide ou trop lente:
Trop rapide:
cela veut dire que la mouture du café est trop grosse et le cafe deviendra peu fort et inconsistant
Trop lente:
la mouture du café est trop fi ne et le café deviendra fort et dense
Regulier:
vous avez obtenu la mouture juste pour le café et il en deviendra aromatique et agréable
- Il est très important d’expliquer que chaque type de café a besoin d’une mouture particulière dans le senseoù tous les cafés n’ont pas les
mêmes qualités. Puor ces raisons les moutures peuvent avoir un grade différent et c’est à vous de établir le grade qui vous convient.
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